Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Otomobilde kampanya dönemi Stoklarını eritmek isteyen otomotiv firmaları, kredi faiz oranları ve döviz kurunda yaşanan düşüşleri de fırsat bilerek çeşitli indirim kampanyaları uyguluyorlar. Binek otomobilde yaşanan daralmanın önüne geçebilmek ve satışları canlı tutmak isteyen otomotiv üreticileri, 10 bin YTL'ye varan indirimlerle tüketicileri, plazalara çekmek istiyorlar. Çukurova Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Süleyman Onatça, piyasayı diri tutmaya çalışan otomotiv sektörünün temsilcilerinin zaman zaman çeşitli indirim kampanyaları düzenlediğini söyledi. Geçen yıl Kasım ayında 2005 model araçlar için siparişler verildiğini ve firmaların bunları satmak zorunda olduğunu ifade eden Onatça, yıl sonu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için kredi faiz oranlarının düşmesi ve vadelerin uzatılmasından da yararlanarak ardı ardına indirimler uygulandığını belirtti. Onatça, Ağustos ayından itibaren yeni modellerin pazara girmesinin beklendiğini, bu nedenle 2005 modellerin elden çıkarılmaya çalışıldığını, bunun da müşteriler için cazip fiyatlarla piyasaya yansıdığını anlattı. İlk 6 ayda, otomotiv piyasasında yaklaşık yüzde 30 daralmanın öngörüldüğünü belirten Onatça, yıl sonunu en az daralma oranıyla kapatmak isteyen sektör temsilcilerinin indirimlere hız verdiğine dikkati çekti. Kampanya indirimlerinde döviz kurunda yaşanan düşüşün de etkili olduğunu vurgulayan Onatça, şunları kaydetti: ''Piyasadaki araçların çoğunluğu ithal. Bu nedenle döviz kurundaki düşüş, fiyatları doğrudan etkiliyor. Ayrıca kredi kullanımının kolaylaştırılmasıyla, başta konut ve otomotiv sektörünün hareketlilik yaşamaya başladı. Firmalar da kredi alımındaki bu hareketlilikten en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyorlar. Bir diğer önemli konu ise 1 Ağustos'tan itibaren faturası kesilecek araçların 2006 model olarak tescil ettirilmesi. Yeni modellerin piyasaya girmesiyle 2005 model satışında yaşanacak durgunluk, bu sayede engellenmeye çalışılıyor. Şu anda yaşanan indirimler Ağustos ayında bitebilir. Bu nedenle kampanyalar, otomobil sahibi olmayı düşleyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat.'' SEKTÖRÜN BEKLENTİLERİ Onatça, geçen yıl yaşanan hurda indirimiyle rahat nefes alan sektörün, indirimlerin aniden kaldırılmasıyla sıkıntılı günler yaşadığını, bu nedenle çok sayıda firmanın stok eritmek için kar payını düşürmek durumunda kaldığını söyledi. Sektörün istikrarlı bir yapıyı arzu ettiğini anlatan Onatça, geçen yılın ilk 6 ayında 235 bin 673 satış yapılırken, bu yılın aynı döneminde 186 bin 803 rakamına ulaşılabildiğini belirtti. Bu düşüşün beklenildiğini ve ''doğal'' karşılandığını belirten Onatça, tüm sektörün beklediği standartlar bulunduğunu ifade ederken, şöyle devam etti: ''Otomotiv sektöründe çok yüksek oranda vergi uygulanıyor. Bu oranlarla Avrupa'nın çok çok üstündeyiz. Avrupa ülkelerinde ortalama yüzde 16 civarında ÖTV uygulanıyor. Bizde ise devletin cari açığını kapatmak için saldırı yaptığı yer lüks tüketim oluşturuyor. Lüks tüketimin ilk sırasında ise otomotiv sektörü geliyor. Ancak, bu durum da sektörde dalgalanmalara neden oluyor. Firmalar bir yıl iyi, diğer yıl kötü satış yapmak istemiyor. İstikrarlı bir yapı ve vergi sisteminde adalet sağlanmalıdır. İstikrar olmazsa, hiçbir sektörde problem bitmez. Üstelik otomotiv sektöründe vergi kaçırma gibi bir sorun da yok. Garantili bir sektör. Bu nedenle vergi oranlarında iyileştirmeler yapılabilir.'' KAMPANYALAR İndirim yapan bazı firmaların uygulamaları ise şöyle: Hyundai'nin 86 bin 914 YTL olan Sante Fe 2.7 modelinin fiyatı kampanya ile 76 bin 914 YTL'ye, Accen Admire 1.3 ise 25 bin 750 YTL'den 5 bin 750 YTL'lik indirimle 20 bin YTL'ye düşürüldü. Peugeot 206 CC 2.0'ın 49 bin 130 YTL olan fiyatı 45 bin 500 YTL'ye, 307 CC Sport 2.0 modeli ise 75 bin YTL'den 66 bin YTL'ye iniyor. Toyota, RAV-4 2.0 Extra'nın 83 bin 467 YTL olan fiyatı, kampanya süresince 73 bin 500 YTL'ye, Terra 1.6'nın 34 bin 933 YTL'lik fiyatı, 30 bin 500 YTL'ye, Avansis Elegant ise 58 bin 504 YTL'den 54 bin 400 YTL'ye düşüyor. Daihatsu 28 bin 950 YTL olan Terios DX MT'nin fiyatını, 24 bin 950 YTL'ye indirirken, Citroen C2 SX 1.4i modeli 33 bin 515 YTL'den 29 bin 886 YTL'ye geriledi. Opel Zafira 1.6 Edition modelinde 40 bin 748 YTL olan araç, 36 bin 498 YTL'den satılırken, Ford'un Yeni Focus Trend 4K 1.6i modeli 33 bin YTL'den 32 bin 500'e indirilmiş durumda. kaynak artık 2. el satanlarda indirim yaparlar :)[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Hehe aksine bu kampanyalı fiyatların çoğu önce bindirilip ardından indirilen fiyatlar.. 3 Ay önce verdiğimiz sipariş sırasında bize çekilen fiyatla bugünkü fiyat arasında 1 kuruş fark yok... Ayrıca diğer firmaları bilmem ama Opel de tüm bayiler sabit fiyat. Hangisine gidersen git 50 milyon indirim yaptırtamıyosun tanıdık yoksa.. 2 - 3 milyar bayide indirimi unutun derim..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Hadi 2005 indiriyorlar ben 2006 audi'yi 1050 euro indirttim nasil oldu derseniz ben de anlamadim ilk once adam teklif etti yuvarliyalim dedi 500 euro, sonra onu ekle bunu cikar derken 1050 euro indi eheh biraz soylendiler ama :)[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 antalya audi bayisinin sahibinin oglu benim univden arkadas onu soylemistim bak o da etkilemis olabilir :D[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Ya şöyle diyeyim. Bizim arabanın liste fiyatı 39 milyarı buluyo ama bayiye gidince 36,600 e iniyorlar. bunu 36,550 ye kimse düşüremez idda ediyorum :) Bizde de %25 kayserililik var ama yok ama yok :) Birde şu var aracın fiyatı arttıkça doğal olarak kar marjıda artıyo ayrıyetten eklenen her donanım için de kar marjları var o yüzden indirim yapmaları normal Ancak inanmıyorum şu sıralardaki kampanyaların dürüst olduğuna..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 eğer bayi kotayı dolduramadıysa ve süreside az kaldıysada olay tam tersine donuyo 1999 da mondeolara bakarken satıcı başladı yasmaya abi 1.5 indirim var 1 yıl bedava bakım 1 depo benzin paspas vs benden :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 indirim oluo dewamlı. Bayiler fiyat indiriminde bulunuo weya onun yerine donanım sunuo opsiyonel olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 bence pek bişey değişmedi çünkü 2. el fiyatları bizim burada acayip düştü mesela ben 98 megane' ı mayısta 15.75o ytl ye satacak ken dün sorduğumda 12000 ytl dediler piyasa artık böyle araba satarak araba alırsak bişey değişmiyo ama 2. bir araba alırsak kar olabilir bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 307 cc iyi düşmüş ama haberdekine bakılırsa :=) param olsa alırmıydım valla bilemiyorumda cezbedici bir indirim söz konusu[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2005 aaaaaaaaah 307 cc aaaaaaaaah *! cabriolét hastasıdır... *[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar