wanderer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 erişilebilirlik farkı olması bu durumda ("AI Kitabı") bişey ifade etmez rahan. ortada bir ürün var, bu ürün evrensel olarak gerekli ve yaşamsal değil, ve bu ürünün üreticisinin ona verdiği değer tamamen ona bağlı. eğer bu ürün yaşamsal bir ürün olsaydı (yiyecek, su?) fiyat belirleme lüksü sadece üreticide olmayabilirdi, ama ürün "AI kitabi" olunca bu tamamen yazara ait.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 tabi ki yiyecek su kadar önemli değil ama dünyadaki en büyük güç ve tekelleşmesi en tehlikeli olan şey yani bilgi. dünya görüşümüzün çerçeveleri arasında büyük fark var benim için en iyisi susmak. :D hem chamber doğru demiş tek bi kitaptan buraya kadar gelmeye pek gerek yok.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Ya Rahan ne diyeyim ben sana bilmem ki? Peki ulan yedim demagojini. Hadi bakalım vicdan azabı çekiyorum şimdi. Erdin mi muradına? İnatla içeriğine dikkat çekiyorsam, kıllanıp araştıracaksın. Nedir bu herifin derdi diye. Kimse önüne sunmaz bilgiyi. Hadi boz. *işaret ve orta parmağını çapraz yapar Rahan'a uzatır *[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 ama ama ben demogoji yapmam ama. tartışmanın amacı sırtını yere getirmek olmamalı. eksik bildiğimiz varsa öğreniriz, yanlış düşündüğümüz varsa değiştirirz. aç oku araştır diyeceğine versene link hem. neresinden başlayayım AI nin nerden bulayım bu konuyla ilgili olanını. hem bilgilenmiş olayım. fikirlerime etkisi olsun. yeniden yorumlayayım. pes ettiğim için de söylemiyorum bunları, konuştuklarımız bir işe yarasın gerçekten gelişelim diye diyorum. kimsenin bilgiyi önüme sunmayacağını çok çok iyi bilen biriyim ama "tartışma" ayrıcana bir olay. *!kafasını kaşır, neydi ya bu parmak bozmak diye düşünür* *!hatırlayamaz ama parnakları bozar*[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 bence fazla yadirgiyosunuz bu olayi. 4 kitap veriliyo $1000'e. tanesi $250 desen... zaten su an uni. duzeyindeki kitaplar ortalama $100-$150. ustelik konu AI... Su an AI konusunda kimse bilgisini paylasmiyo; bizim okulda yapilan arastirmalar sifirdan basladi ve her seyi en bastan kesfederek ilerlediler. obur turlu istenilen/harcanan paranin haddi hesabi yok zaten. bence her bilgiyi ortak dusundugunuz icin boyle tartisma oldu. bilgi sahsidir; en basindan beri boyleydi, ilelebet de boyle olacak. tabii ki paylasinca ilerlenmesi kolay olur, ancak bu bi dilema; yani obur tarafinda bilgi hirsizligi, aldiktan sonra baskalarinin ayni saygiyi gostermemesi vs. var... [signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 hmzzz 4 cilt olan bir kitap için her ne kadar yine de pahalı olsa da sonucta içerigi de önemli. muhtemelen henüz daha cok yaygın olmayan birşey üzerine calısmalar mevcut o kitapta.. fiyatı ne olursa olsun pahalı bence..ama yazarın taktiri bu da. cok kasmıs demek ki :) bir de şu var, hitap ettigi kesim sadece AI üzerine ileri derece calısma yapanlar oldugu için, diger programlama kitapları gibi yaygın bir pazar kitlesine sahip de degil. Kitabı alan kişi sayısı zaten az olacagından, bu işle de "akademik" olarak ilgilenen yerlerin de zaten 3-5 kuruşun çapulculugunu :) yapmayacagından bu tür bi fiyat koymus da olabilir. p.s bu arada özgür yazılım ne alaka ehe..özgür ile beleş kavramı baya bi karıştırılıyor türkiyede.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: Ceday, 12 Temmuz 2005 21:19 tarihinde demiş ki: p.s bu arada özgür yazılım ne alaka ehe..özgür ile beleş kavramı baya bi karıştırılıyor türkiyede.. ingilizce ikisinde "free" olarak yazılabilmesinden ileri geliyor bu durum. 2... ben sanki buna cevap vermişim ???[signature][hline]Home Page: http://maleboge.siyahsapka.org "The UNIX HATERS Handbook": http://web.mit.edu/~simsong/www/ugh.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Evet zaten bu yüzden FSF "Free" kelimesini açıklarken yanında bir de eşşek kadar "Free, not as in free beer" gibilerinden bir cümle kurmuş.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. [Bu mesaj sharky tarafından 12 Temmuz 2005 21:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 yaf zaten tr de open-source business kavramı henüz pek gelişmedi, dünyada da ne kadar geliştigi tartışılır..ama tr'de kesinlikle yalan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 yalan ya da değil onu bir kenara bırakında şey dicem; pdf'si var mı bu kitabın ? :D[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Linki takip edip bakmadim kitabin icerigi nedir ne degildir irdelemedim, umrumda da degil zaten. Birisi demis, zaten standard college book lar 100 ile 150 dolar arasi bisiler. 250 dolar yuksekcene bir fiyat, abarti filan demiyorum altini ciziyim, yuksek bir fiyat. Normalde ben bir kitab evine girdigim de, 120 dolara kadar benim icin OK dir, genellikle aldigim kitaplar ise $80 civarin da oynar. $250 verirmiyim bir kitaba ? Tabiki icerik benim derdime deva ise, alternatif ler yerini tutmuyorsa, butcem de uygunsa o ay icin, kafadan veririm. Birde bu kitaplarin fiyati temel olarak USA ve Avrupada da yasayan insanlarin gelir duzeyi goz onune alinarak hesaplaniyor. Yani kimse TR deki gelir seviyesini dusunmuyor. Ha o acidan UBER ABARTI FIYAT a sahip bizim ulke icin.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar