Maleboge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Artificial Intelligence: Critical Concepts in Cognitive Science, Four Volume Set (Critical Concepts) Sudan ucuz walla 4 kitap 1000$ [Bu mesaj Maleboge tarafından 11 Temmuz 2005 18:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 vaz geçtim :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Geyyik [Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zgrw tarafından 11 Temmuz 2005 19:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 bi yandan da yazarının yiceğini iççeğini falan düşünüyorum ama oha ya 1000$ ne[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 okuyunca uber mi oluncak acaba[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ben anlamadim, bu kitaplari "ozel" yapan ne?[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ohaa, harbi lamn o ne.. "i am the architect. i created the matrix" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 hitap ettiği kesimin cüzdanı kadar.[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Özgür ve Bedava farklı kavramlar. Ne alakası var ki kitabın fiyatının ne kadar olduğunun ?[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 korsana evet!!![signature][hline]hügolülülülülüüüüüüüü!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ilginc mesajlar cikiyo cidden ;satan yada yazan sana ' sende o kitabi almayi ver kardesim'..dese nasil bir tavir alirdin acaba ;o kadar etmez iste bizim ulkemizde gecim sıkıntısı var fakiriz ..vb ..adam da sana benim ulkem der ,benim sartlarim der, standartlar der bole devam eder ..[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun emulegokmod k.litecodec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: sharky, 12 Temmuz 2005 00:07 tarihinde demiş ki: Özgür ve Bedava farklı kavramlar. Ne alakası var ki kitabın fiyatının ne kadar olduğunun ? şu alakası var pek kıymet li shark demek ki özgür yazılımdan bir halt olmuyorki bir kitap 1000$ demek ki içinde 1000$lık bilgi var demek ki profesyonel programlama hala paraya dayanıyor... demek ki aslın "özgür yazlılım" diye bir şey yok ... [signature][hline]Home Page: http://maleboge.siyahsapka.org "The UNIX HATERS Handbook": http://web.mit.edu/~simsong/www/ugh.pdf [Bu mesaj Maleboge tarafından 12 Temmuz 2005 01:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Pek gereksiz bir savunma yapmışsın. Öncelikle kitabın özgür yazılımla bile ilgisi yok adı Artificial Intelligence: Critical Concepts in Cognitive Science, Four Volume Set (Critical Concepts) .. AI ve ANN üzerine master yapan arkadaşların yararlanacağı bir kitap bu %90. Hadi sen buna "özgür yazılımdı aslında" damgasını yapıştırdın, yine alakası kalmıyor. Özgür ile Bedava arasında dağlarca fark var. Gel gelelim populist internet insanları ( senin gibi ), halen vazgeçemiyorlar bazı mantıkları kavramamaya. Kitabın herhangi bir yerinde yüksek ihtimalle GPL veya LGPL tadında bir lisans bile yazmayan bir veriye para verip vermemek neyine özgürlük allaşkına ? Nasıl para verilen herhangi bir şey ile özgür yazılımı bir tutabilirsin ki ? Sen burada bir kitap alıyorsun. O kitap Martenzitik Çeliklerin nasıl üretileceği hakkında olsaydı da bu yorumu mu yapacaktın ? Tekrar dediğim gibi pek gereksiz. Hadi bunu da geçtik, "özgür yazılımdan bir halt olmuyor ki kitap 1000 usd" nin anlamı nedir ? Bu dondurma berbatmış çünkü bir topunu 250 YTL ye satıyorlar gibi bişey mi bu ? Pek bir uykun gelmiş senin herhalde. Profesyonel yazılım elbette paraya dayanıyor. Bu hiçbir zaman "bedava" yapılacak denmedi ki.. Bence sen önce 4-5 tane GPL hakkında döküman indir şöyle bir güzel oku. Sonra Richard Stallman adlı amcanın FSF hakkındaki 4-5 makalesini oku, şöyle bir sindir.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. [Bu mesaj sharky tarafından 12 Temmuz 2005 01:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Karıştırdınız galiba, bu kitap "kim korkar hede hödöden" tarzı bir kitap değil. Ayrıca bir programlama dilini öğreten bir kitap da değil. Bir arkadaş bu kitabı alınca uber mi olacağız diye sormuş. Eğer AI üzerinde herhangi bir çalışma yapmadıysan, ya da bir eğitimin yoksa ve bu kitaba 1000$ verdi isen uber müber değil ama parası bol olan bir ahmak olursun anca. AI'ın kavramları üzerinde bilgi veren bir kitapdan yazılım özgürlüğüne geçiş ise taktire şayan. Linus Linux'ı dağıtırken "nasıl bir O/S yapılır" bilgisini mi dağıttı? Yoksa ürettiği kodları mı? Teknik bilgi (a.k.a. know-how) ne üzerine olursa olsun bir değeri ve karşılığı vardır, ve eğer ki karşılıksız olarak verilmişse değersizdir, kullanışsızdır, geçersizdir. Teknik bilgininde karşılıksız olarak dağıtılmasını uman, bekleyen kişiler varsa onlara soruyorum; Uyumadan evvel pasiflora ya da süt ister misiniz?[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 @ge-ta: insanlar matbaa diye bişi icat ettiler. elyazma kitapların fahiş fiyatını indirmek, çoklu üretime geçerek hem bilgiyi daha hızlı ve çok sayıda ürebilmek, hemde alınabilir makul fiyata indirebilmek için. 1000$ aşırı derecede uçuk bir fiyat. benim görüşümdür, katılmayanda olur ama madem ki kitap basıp bilgini, tecrübeni halka açmısın, eh o zaman fiyatını biraz daha makul tutuver de ilgilenen herkes alabilsin. maksadı nedir ki 1000$ olmasının? daha ucuza indirgersen daha fazla alan olur, çok kar elde edersin. 1000$ ysaparsan 1 kişi alır sonra arkadaşlar arasında fotokopi ile cogaltılır. her arkadaşında farklı bir arkadaşı vardır, bilmem anlatabiliyor muyum ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Seri imalatı göz önüne alırsak, Doğan'da seri imalat ürünü BMW'de öyle. BMW'de o zaman Doğan fiyatına satılsın? Bu konuda çoğu kişi bir ayrımı fark edemiyor. Bu kitapda anlatılanlar herhangi bir programlama dili ya da program hakkında detaylı açıklamalar yapan bir kitabın içeriği ile mukayese edilemeyecek bilgiler. İçeriği hakkında bilgisi olmayanlar için "1000$ çok yüksek fiyat" yorumu, deminki araba örneğini ele alırsak arabalar hakkında yeterli bilgisi olmayanın "ayağımı yerden kessin yeter" yorumu ile aynı. Değerli bilgi olduğu için fiyatı yüksek. Neden değerli? Çünki az insan biliyor. Peki neden daha çok insan bilmesin? Bu sorunun cevabı da Midas'ın Kulakları kitabında. Merak etmeyin oldukça ucuz bir kitap. ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 iyide bmw yi fotokopiyle çoğaltabilirmisin ? fiyatın uçukluğu insanları korsana iter bu adamda ortada kalır.[signature][hline]hügolülülülülüüüüüüüü!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: GE-TA, 12 Temmuz 2005 02:58 tarihinde demiş ki: Uyumadan evvel pasiflora ya da süt ister misiniz? ilerde bi ara haydo hoppa diyerekten harcayabileceğim bi 1000$ olursa, o kitap önce ocr a sonra da emule e doğru güzel bir yolculuk yapar. sonrasında artık kim ne yer kim ne içer umrumda olmaz. bilgi sadece onu kullanıp "para eden" bir şeyler yapmak isteyenin elinde bulunmamalı. para kazanamayacak bir projenin sahibi (misal paticik forumları) veya sadece bir öğrenci de bunu alabilmeli. veya 1000$ yatırım yapamayacak bi hintli programcının da eline geçebilmeli bu bilgi. kimin en çok yarar sağlayacağına cebindeki paraya göre karar verilmemeli. çünkiiii bilgi insanlığın ortak hazinesidiiiiir. liberal ekonominin bazı yönlerini hiç sevmiyorum.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 LoL Cons, benim mesajımdan nasıl böyle bir çıkarım yapabildin? Fotokopi olayından bahsediyorum. Rahan, etik ile aran yok galiba. Ancak bu konuda bu kadar cesur mesajlar yazmadan evel bir iğne çuvaldız muhakemesi yapmanı tavsiye ederim. Hintli amcama bu kitabı bedava sunsan bir de üstüne çalışabileceği donanımı da sunman gerekiyor. Hmm ben bu sistemi biliyorum. Şirinler miydi? Öğrenciler ve bilimsel projelerde bu kitap gibi kitaplar zaten sponsorları tarafından ücretsiz olarak temin ediliyor. Üniversiteler, şirketler gibi kurumlar tarafından. Bunlar da zaten çıkan ürünlerin onlara getirileri mukayese edildiğinde çok ufak rakamlar olduğu için alınıp öğrencilere ya da projede çalışanlara sunuluyor. Sistem bu ve oldukça makul. Herkez kazanıyor. Lakin paticik gibi bir topluluktan AI üzerine proje beklemek fazla iyimserce. :) İnatla korsan mı diyorsunuz? Buyrun cemaat meydan sizin. Herkezin doğruları var ne de olsa.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 @rahan: kesinlikle katılmıyorum. kitabın yazarı kitabını size zorla satmıyor, ayrıca konu hakkındaki tek kitap da değil. yazar, emeğinin bedeli olarak 1000 USD isteyebilir. bu kitap ve içindeki bilgiler yaşamsal bilgiler değil, bunun için yazarı "kötü niyetlilik" veya "etik davranmama" ile suçlayamazsınız. başka yerlerde yazar hakları / telif / emeğe saygı yı savunup da burda böyle demek tutarsızlık. (son 2 cümlem senin şahsından çok genel olarak bu tavrı sergileyenlere ithafen) bu kitabı emule'ye koyman ile 5$ lik bir malı emule'ye koyman arasında etik olarak hiç bir fark yok.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 sırf size gıcık bu kitabı alıp emule 'ye dağıtacağım...[signature][hline]Home Page: http://maleboge.siyahsapka.org "The UNIX HATERS Handbook": http://web.mit.edu/~simsong/www/ugh.pdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 said: GE-TA, 12 Temmuz 2005 17:22 tarihinde demiş ki: Rahan, etik ile aran yok galiba. Ancak bu konuda bu kadar cesur mesajlar yazmadan evel bir iğne çuvaldız muhakemesi yapmanı tavsiye ederim. Hintli amcama bu kitabı bedava sunsan bir de üstüne çalışabileceği donanımı da sunman gerekiyor. Hmm ben bu sistemi biliyorum. Şirinler miydi? evet, bir şeyleri öğrenmek istiyorsam ve o birşeylerle aramda 1000$ varsa etik pek umrum olmaz. (gerçi AI ile uzaktan yakından alakam yok ya, varsayalım olsaydı..) aha süfersin çok iyi tahmin yapmışsın, şirinlerinki en bir sevdiğim yaşam biçimidir. ;) piyasayı çok iyi bilmesem de hintli amca 200-300$(belki de daha ucuza) a eski falan ikinci el bi bilgisayar bulursun.ayrıca bilgisayar "bilgi" değil o bir cihaz yani o da ucuza verilsin demiyorum. said: Lakin paticik gibi bir topluluktan AI üzerine proje beklemek fazla iyimserce. :) yanlış anlaşma olmuş burda, ben patcikten birisi AI üzerine proje yapar demek istemedim, "paticik forumları gibi" kar amacı gütmeyen bir proje için dedim. hem ne var yani toplaşsak çalışsak etsek çok da güzel AI yaparız. inatla korsan demiyorum, o kitapların fiyatlarının alınabilir, akılcı bir seviyeye inmesini istiyorum. korsanı bu amaçla kullanırım. tabi ki amacını umursamama hakkın var. @wanderer üstte az biraz verdim cevap. 5$ lık birşeyle 1000$ lık bir şey arasında bir fark var, erişilebilirlik.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* [Bu mesaj Rahan tarafından 12 Temmuz 2005 19:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 hala okuyunca uber olup olamayacağımızı düşünüyorum; içeriğinde ne olabilir 1000 dolar etcek ve madem bu kadar değerli; adam neden paylaşma gereği duymuş; paylaşmışsa neden yüksek bir fiyattan paylaşmış amaç herkesin para kazanması ise ha tamam bazı bilg. programları bazı uber işlemciler de bu fiyattan satıllır ama onlardan birz farklı geldi aban veya ne işe yaradıklarını az-çok bildiğimden dolayı. herneyse, benim aklıma: kısa yoldan zengin olma kitabı geldi; kitapta tek bir cümle var "sizde bir zengin olmanın kolay yolları" ver. 234234293 şeklinde bir kitap yazın.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Sorunda zaten AI ile yakından uzaktan alakanız olmadığı halde kitabının fiyatı hakkında yorum getirmenizden kaynaklanıyor. 200-300 dolarlık bir makina önerisi getirdiğine göre senin de AI üzerinde gerçekten hiç bilgin yok. :) Ayrıca hırsızlığın hafifletici sebepleri arasında "kendimi eğitmek için" diye bir madde olduğunu sanmıyorum. Aman diyeyim suçu işlerken yanına hafifletici sepet almayı unutma. ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 olayı kişiden bağımsız fikirler seviyesinden, kişisel özellikler seviyesine indirdiğinde tartışmanın tadı cidden kaçıyor. hatalı bildiğimi düzeltip, (veya düzeltmeme olanak sağlayacak kaynaklara yönlendirip), fikirlerimi yenilememe olanak sağlamanı beklerdim. neyyse diyorum ve işime bakmaya devam ediyorum...[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2005 pazarlama stratejisidir, 1000$ da olur 5000$ da.. market skimming ayrı, market penetration ayrı.. adamın ne yapmak istediğini nerden biliyorsunuz? belki adam sadece kütüphanelere satmayı planlıyor? ayrıca "bu kitap 300$ olsa alırdım ama 1000$ diye almıyorum" diyecek AI ile bu derece ilgili adam sayısının bir elin parmaklarını da geçmeyeceğini tahmin ediyorum. ki tartışmanın buradan nasıl başladığını anlamadım. bir pahalı AI kitabı var, o zaman bilgi pahalıdır? O_O[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage i am a paper.. rocks are fine, nerf the scissors Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar