Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi linux?

trash_

Öne çıkan mesajlar

http://www.linuxpackages.net

Burası RPM gibi saçma sapan dependency lere bağımlı kalmadan şak diye installpkg veya upgradepkg ile install yapabileceğiniz milyon tane paketle dolu bir site. rpmfind.net den bir farkı yok.

Hatta ve hatta bir program kurarkan milyar tane daha program kurmayacağınız için çok daha rahat bir sistem. Bu arşiv den direk arayan bir sürü paket yöneticisi de mevcut ( örn : swaret, slapt-get, vs. ). Yani iki komut ile ( veya Qt arabirimi ile yazılmış bir sürü ui var ) istediğiniz programı bulup, kurabiliyorsunuz.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilk aradığım paket fetchmail yok.. Çok kullanılan bir paket hemde.. :)
edit: 9.1 sürümü için varmış ama son sürümü yok..
ayrıca diğer dağıtımlarda 50 tane alternatiin var. bir tane site kesmez..
üstüne üstlük desktop kullanıcıs her bişi ister. bilmiyorum var mı ama icq sunuda ister onuda ister bunuda ister. ayrıca 3rd party yazılım yapanların bir çoğu tarbalların haricinde noarch rpm yaparlar. yani küçük yazılımlarıda yüklemek bir o kadar kolay olur.
[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 18:29 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 18:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şu compile işi anladığım kadarıyla sourcu alıp sisteminde yüklü olan sürümün compilerıyla compile etmek dimi...? bide bu linux de uzantı olayı falan nasıl. dosya sistemi hakkında pek az şey biliyorum. bikeresinde mandrake 9 yüklemiştim :).[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
hmm peki bana, pc kullanımı msn-winamp-mozilla-p2pden ibaret olan, lakin oyununda falan da istediğinde sorun yaşamamak isteyen standart bi ev kullanıcısına hangi pakedi, nereden başlamamı önerirsiniz? linux kullanmada karar kıldım fakat ismi dışında bi bilgim de yok linux hakkında :) bi sempati oluştu nereden bilmiyorum ama bi şekilde kurucam artık.

yalnız 3-5 tane bakılması tavsiye edilmiş site, aynı şekilde bikaç tane başlık felan görünce gözüm korktu açıkçası, genel ve kısaca şurada kotarabilirseniz bu olayı çok sevinicem :)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

30 dakika sınırından dolayı editleyemiyorum, burdan ek yapayım wanted afişine bütün o saydıklarıma rağmen bi windows istemiyorum kesinlikle, linuxsa karakterini yansıtmalı bence bütün işlevselliği, ayrıntılarıyla ama bunların da dayatılmaması lazım gene de, ayarlar kasılmadan da yeterince tatmin edici olmalı -tarif biraz n00bca oldu ama idare edin, anlamıyoruz :) -[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

gnome yüzlü debian tabanlı bir sistem tek cd çekiyim sonra kullaniyim dersen
ubuntu
kde yüzlü debian tabanlı baba bir sistemi tek cd çekiyim sonra kullaniyim dersen
kubuntu
aratın çekin
kendi synapticleri olduğu gibi baya baba iki dağıtım
istediğiniz gibi kullanabilirsiniz
hem bunlara laıştıktan sonra
debiana
ardından slackware e geçebilirsiniz
ben slackware e geçme aşamasındayım[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Sosyal ağlarda paylaş

angelfire anlayamadım tam olarak.

bilgimin şu an için sıfır noktasında olduğunu da hesaba katarsan sevinirim :)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

güzelmiş valla bende linux kurmayı düşünüyorum bildiklerime bişiler katma açısından ama bu kadar fazla cd olması koydu

acaba böyle internetten ücretsiz linux gönderen yerler var mı yada ne bilim güzel ve kullanabilceğim linux versiyonlarını izmirde boş cd karşılığı bulabilceğim yerler var mıdır
Sosyal ağlarda paylaş

tamam indiriyorum şu an, çok teşekkürler.

bir de kurulumla ilgili yardımcı bi kaynak önerebilir misiniz internetten, eğer gerekecekse. linux hakkındaki teknik bilgim sıfır şu an ve kurmaya kasarken kilitlenip kalmayayım diyorum :P[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

debian nasıldır peki ubentuden hangi yönden farkları vardır?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

yeni başlayanlar için slackware'di debian'dı çok sakat. ya da kişisel/multimedia amaçlarla kullanılcaksa iyice saçma olur. fedora bu işler için uygun görülse de çok sorunu var. fedora illallah dedirtti. kitleniyo, programlar dakka başı çakılıyo falan filan..

şu anda favorilerim ubuntu ve mandrake (mandriva)dır.
bence mandriva.
Sosyal ağlarda paylaş

mayfere katılmıorum.... sorunsuz sistem diye birşey yoktur, ve fedora beni çok rahat ettirdi.. ne bi dev olsun ne bir program olsun compatibility sorunu hiç yaşamadım, kitlenme işine gelince.... fedoranın arada bir kitlendiği doğru ama windowsdan geçeceğini düşünürsek, hangi distribution olursa olsun linux bir cennet. o nedenle başlamak için fedora, ilerletince debian veya suse diorum[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
montezaus, 07 Temmuz 2005 20:14 tarihinde demiş ki:
debian nasıldır peki ubentuden hangi yönden farkları vardır?

ununtu bir debian forkudur. debian linux distrolar arasında en fazla fana sahip olan distro olmakla beraber bunun sonucunda biraz daha kullanıcı dostu bırseyler cıkarmak amacıyla ubuntu forklanmıstır. ubuntunun birde kubuntu forku vardırki buda ubuntu gibi gnome yerine , kde ile default olarak gelir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...