Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi linux?

trash_

Öne çıkan mesajlar

Zanledersem linux'u hangi amaçla kullanacağına göre değişiyor bu.Sistemi sonradan patch'leyerek istediğin seviyeye getiriyorsun..

Ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle duymuştum..[signature][hline]zagG!!
Yav kardeşim ev hanımı nedir ?
Evine bakan hanım bir insandır, ama sen kardeşim kireçlenen makinayı niye söküp bize getiriyorsun, yav kaç sefer dedik hanfendi psikopatlaşmayın biz gelir alırız makineyi...
Sosyal ağlarda paylaş

walla ben programlama ile uğraşıyorum hem o açıdan hemde ilri düzeyde bir windows kullanıcısı olarak beni tatmin etmesi açısından expert bi sürüm arıyorolabilirim :)[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman buralara bir bak istersen..

http://www.lkd.org.tr/
http://destek.gelecek.com/
http://www.linux.org.tr/[signature][hline]zagG!!
Evine bakan hanım bir insandır, ama sen kardeşim kireçlenen makinayı niye söküp bize getiriyorsun, yav kaç sefer dedik hanfendi psikopatlaşmayın biz gelir alırız makineyi...
Sosyal ağlarda paylaş

Debian en tembel Linuxlardan biridir. Daha dogrusu kullanici cok tembeldir, cunku Debian cogu seyi sizin icin yapabilir. Gel gelelim Red Hat gibi sormadan yapmaz, sizin bazi islemleri ona yapmasini soylemeniz gerekir.

Debian`in tek dezavantaji, son yenilikleri ( ornegin KDE 3.4.1 ) hemen goremezsiniz, cunku onun test edilmesi, unstable hale veya testing haline bile gecmesi biraz zaman alir. Gel gelelim stable surumdeki bir Debian da kolay kolay gumburtuye gitmez.

Benim her zamanki gibi onerim Slackware dir. Slackware sizden habersiz hicbir sey yapmaz, hatta ayarlari bile dosyalari editleyerek yapmanizi ister cogu zaman. Gel gelelim yeni pencere yoneticileri ile, Linux da sistem konfigure etme konusunda Windows a benzer bir duruma geldi.

Soyle bir durum var ki, hangi Linux u kullanirsaniz kullanin, bu kesinlikle Red Hat ( Fedora falan filan yani ) olmasin.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

biraz araştırma yaptım. bu linux a bedava diyoruz ama değil kardeşim. pro versiyonların hepsi paralı. slackware indiriim ben de hangi sürümü çekiim.. son sürümünğ yoksa daha kararlı bi sürüm var mı?[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır paralı değil.. Örneğin red hat enterprise'dan örnek verelim..
Adam sana linux'u parayla satmıyor. Kurulmuşunu satıyor. Yani Sen alıp "adamın yazdığı" kurulum hedesiyle kurarsan apralı almak zorundasın. Ama içindeki pkaetler paralı değil. Ve aynı paketlerrle yapılmış başka dağıtımları indirebilirsin. Yine enterprise'dan örnek vermek gerekirse, aynı sistemi centos'da whiteboxlinux'un dağıtımında(adını unuttum) bulabilirsin..
Hiç bir farkı yok birebir aynı.
Adam sana kurulumunu satıyor..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******
Sosyal ağlarda paylaş

Linux konus açılmışken bir soru sormak istiyorum 35 terminal makineli bir net cafede Linux proxy'nin faydalarını söylermsiniz..[signature][hline]zagG!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 26 Haziran 2005 17:06 tarihinde demiş ki:
Soyle bir durum var ki, hangi Linux u kullanirsaniz kullanin, bu kesinlikle Red Hat ( Fedora falan filan yani ) olmasin.

fedora yüklü bende şu an fedora ve redhat server uygulamaları için sağlam dağıtımlar diye biliyorum ??[signature][hline]Fire in the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 cd lik adam gibi desktop dağıtımı yok. Debian 14 cd sanırım en son kararlı sürümü.. Artık sen hesap et.. Gerçi 3 cd sini falan yüklüyosun ama 1-2 cd lik bulamassın senin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek..
tabii bi de sharky konuşsun belki bir alternatif biliyordur...[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

Destop'da hiç kullanmadım o yüzden sharky konuşsun dedim. Ama slackware senin için olmaz desktop'da..
Bayağıdır slackware kullanmıyorum ama halen paket yönetim sistem yok.
Slakcware de linuxdan soğursun cidden..
Sen paket yönetim sistemi olan bir dağıtım kullanmak zorundasın..
edit: sharky her ne kadar önersede paket sistemi olsada/eklensede slackware ben kesinlikle önermem. Pro çünkü..
[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğunda var suse de olsun mandrake de olsun red hat debian..
Ama bunlar içinde sana debian derim... Biraz başta zorlanırsın ama sonra çok çok rahat edersin ..

ha zorlanmak istemiyorum diyosan, ki bence suse yeni kullanıcılar için debian'dan daha kolay, suse derim..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 17:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ama diyosunuzki 10 cd 16 cd nasıl çekçem bunu enetten... bunu biri bana ödemeli kargoyla falan gönderebilirmi. bende 256kbps dsl var... 1 ayda anca çekerim ben bunları ve bu süreç dahilinde nete bloke olur walla.[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
Sosyal ağlarda paylaş

Kim demiş Slackware de paket yönetimi yok diye ? Swaret gibi apt-get ve ports benzeri gayet güzel çalışan bir paket yönetimi sistemi var. Hatta ve hatta Gnome kullanıyorsanız - ki Dropline Gnome kullanmalısınız Slackware kullanıyorsanız - Windows Update tadında otomatik updater ı bile mevcut.

Slackware 10.1 2 CD, tek CD ile de kurulum yapıp, swaret le geri kalanını yükleyebilir veya direk "current" e distro upgrade yapabilirsiniz.

Slackware le desktop olmaz diyenlerde, screenshot çektirmesinler şimdi :)[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

yani ben slackwarenin ilk cd sini yolayınca kalanını kurulum sonunda netten indire biliyomuyum? eğer böyleyse hemen indirmeye başlayacağım. peki 1cd lik pakette türkçe dil desteği mevcutmu yoksa onu da mı update sırasında indiriyor? bir de driver nasıl, çoğu donanım var mı?[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
Sosyal ağlarda paylaş

Bak rpmfind dır odur budur bir sürü paket arama sitesi var, yüzde 90'ı bu dediklerime hizmet veriyor. slackware'e değil.. kullanıcı dostu değil yani. linux'u bilen adamın işi olur slackware ile hiç bilmeyenin değil.. bence böyle.. en az kullanıdığım dağıtımlardan biri ama ben bunu bilirim bunu söylerim.[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 18:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bre ben Slackware le başlamıştım seneler önce.

Evet Slackware in ilk CD sini indirdikten sonra geri kalanını ( hatta varolanları upgrade de ederek ) internetten indirebiliyorsunuz.

Linux 'un biliyorsunuz ki driver olayı yok ( nvidia dışında ), Kernel compile edersiniz, herşeyiniz olur.

Red Hat ve Fedora en sağlam sunucular falan değil, sadece up2date gibi salak bir sisteme sahip olup web üzerinden sunucularınızın durumunu görebildiğiniz için Red Hat bu kadar yaygın. Tabii bir de oraya buraya reklam yapıyorlar, kurumsal çalışıyorlar.

En sağlam sunucu, Debian, Slackware ve BSD lerden çıkar.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...