Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir dilek tutun...


Frigg

Öne çıkan mesajlar

kaybolur ya bazen insan hayatın akışında,ben de kaybettim kendimi hayat akarken bir yıldızın karşısında...
ilk defa takılı kaldı gözlerim parlayan bir yıldızda, inatla bekledim, o yıldızın kaymasını bekledim. oysa ilk defa yoktu tutulacak bir dileğim, yine de bekledim. yüzünü örten bulutlar, diğer bütün yıldızları söndüren güneş, bekleyişimin sonunu getirdi ama bıkmadım bu kez de geceyi bekledim ve sonunda gündüzü kaybettim. kaldırmak için aramızda ki tüm perdeleri, uzaklaştırmak için ondan gözümü alan herşeyi, kırlara yerleştim, adresimi kaybettim. aldırmadan hiç birşeye inatla bekledim, aptal bir dilek için beklemedim göğün bir yanından diğer yanına süzülüşünü, belki kayarken düşer avuçlarımın arasına da alıp takarım onu göz kamaştıran bir bronş gibi kalbimin köşesine diye bekledim. milyonlarca yıldız arasında bir yıldız olmazdı o zaman, ona bakmak isteyen gözler onu aramak zorunda kalmazdı o zaman. kolay olmazdı benim için böyle bir güzelliği taşımak, ama işte onu en güzel şekilde sunmak için hazırladım kalbimi. bekledim, düşünerek, hayal ederek, umut ederek, bekledim. nasıl olurdu ona daha yakın olmak,peki ya dokunmak? yakar mıydı tenimi, kavurur muydu içimi, merak ettim. rüyaya dalıp, gerçeği kaybettim.
ama kaçamamışım yeterince herşeyden, ona yaklaşmaya çalışırken; bir gece 2 orman bekçisi:
-hey sen ne yapıyorsun gecenin kör karanlığında, bir şeyden mi kaçıyorsun, bir suç işledin de saklanıyor musun?
-hayır, sadece bekliyorum.
-bu saatte burada ne beklenir ki, sarhoşsun galiba, yolunu mu kaybettin?
-şu yıldızı görüyor musunuz, işte onu bekliyorum, kaymasını bekliyorum, kayıp avuçlarıma düşmesini.
söylediklerim güldürüyordu onları, beni unutup kendi aralarında konuşuyorlardı:
-duyuyor musun yıldızın avuçlarına düşmesini bekliyormuş. sarhoş bile değil bu deli, hadi gidelim, bunun hiç bir şeye zarar verecek hali yok ki.
-olacak şey mi? hiç bir yıldız kayıp da insanın elinin içine düşermi?
onca zaman bekledim, onu buldum ama kendimi kaybettim. kulağıma gelen son sözler gözlerimi doldurdu, birden ortalık aydınlandı, herkes donup kaldı, o yıldız saçlarımın arasındaydı. gözyaşlarım akıyordu, yeniden o yıldız kayarken ve üzerimize karanlık çökerken...

*zehra* 05.05
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Hakikaten çok hoş olmuş. Yıldız kayması dediğin de beyinde çakan ilk şimşeklerin dışına çıkarman, ve bu olguyu hikayeye başka bir açıyla yedirmen falan. "Kavram" "konu"ya cuk oturmuş. Ve kavramı konuya birbirine bağlarken kullanılan dil de güzel. Okuyunca insanı başka bir aleme sürükleyen sonra da garip bir şekilde içini ısıtan bir hikaye olmuş.
Senin eserinse ben de tebrik ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oh seni tanımadan, parçayı senin yazıp, yazmadığını tabiki anlayamayız. Sadece gerçekten çok hoş bir parça olduğu için ve aramızda bu tür yeteneklere nadir rastlandığı için ayrıca geçmiş bazı yazılardan sonra "ah bana iltifat ediyorsunuz ama yazı benim değil" gibi tepkilere maruz kalmış eleştirmenler olarak öyle bir korku ibaresini yerleştirdik galiba. Artık seni tanıdığımıza göre yanlış anlamalara mahal verilmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ah şımartıyorsunuz beni,beni sizler yarrattınız :)
ehuehue
teşekkür ederim,ama daha eksik olan,öğrenilecek de çok şey var biliyorum...[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır...

[Bu mesaj Frigg tarafından 11 Temmuz 2005 19:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...