Zed Mesaj tarihi: Haziran 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2003 çiçekler bitkiler topiğinde soracaktım ama orda konu çok dağılmış, yeni konu açayım dedim. evimde ot yetiştiricem :) bi kaç tohum buldum onları ektim ama ne çıkacağını falan bilmiyorum. şöyle her türden her renkten tohum satan, bitmiş halini görerek tohum alabileceğimiz bi vendor var mıdır? bi de, bi questi bitirerek pembe morcivert ilginç tohumlar alıyomuşuz, o kütüphanedeki lavukla konuştum ama git solen hivea dal diyince kafa atıp uzaklaştım adamdan. nasıl elde edilir tohumlar?[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aron-Caldwell Mesaj tarihi: Haziran 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2003 Bende birkaçtane tohum var istersen gel verim brit banka[hline]The-Hunter - Atlantic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fiercewind Mesaj tarihi: Haziran 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2003 solen hive da ne yapılıyoki olmadı toplanıp basalım :P[hline] Deliren Tavuskuşu 5 kişi yedi......... Dellenenrüzgar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aron-Caldwell Mesaj tarihi: Haziran 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2003 1ws1 dragon kesmek kadar zevkli bişi yok setimi tamamladım 70 phs 70 fire :D[hline]The-Hunter - Atlantic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goodness Mesaj tarihi: Haziran 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2003 Aron'cuğum, Bende istiyorum çiçeklerden... Sevgiler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simofle Mesaj tarihi: Haziran 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2003 Aroncum bende ısterım :)[hline]Simofle -.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dharma Mesaj tarihi: Haziran 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2003 ya istiyorsunuz ama, yetiştirmesi cidden çok zor. baştan herkese söyliyim, sabırlı davranıp, sürekli ilgilenmelisiniz. özellikle bright renkler daha kolay böcekleniyor :) sanrey bana tohum bulmuş bi vendordan, ama nerden bulduğunu hiç bilmiyorum açıkçası. kendisine sormak gerekiyor. bir de renkler generationa göre değişiyormuş sanırım. (bundan ben de emin değilim) yani bir bitkiyi büyütüp tohum aldıkça, aynı rengin daha parlak olanları çıkıyormuş. ben biraz daha deneyim ediniyim, sizinle de paylaşırım arkadaşlar. tohum satan vendor bulursam, size de mutlaka bildiririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 nasıl iş bu ya? evimde yaklaşık 40-50 bitki vardı, bi baktım hepsi ölmüş. dün bi iki tanesi ölmüştü, geri kalanların durumu iyiye gidiyodu, ama şimdi hepsi ölmüş. hala buglar devam mı ediyo, yeni bi olay mı var, ya da ben neyi yanlış yaptım? bildiğim kadarıyla olay şu: - tohumu ekmeden önce kaptaki toprağa iki kere su koyup soft dirt yapıcaz. - bi sorun yoksa hergün bi kere su vericez - bi sorun varsa yine su vericez, ama aynı zamanda işte börtü böcek mantar ne olayı varsa onun karşısındaki iksirlerden vericez. - iksiri fazla abartmıycaz. - iksirlerin hepsi greater olucak. - bitkinin sorun giderildikten sonra hpsini arttırmak için str potion vericez. benim bildiklerim bunlar. yanlış bildiğim bişey mi var?[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dharma Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 hepsinin ölmesine çok üzüldüm :( sulama olayı hakkında; sağ üst köşedeki ikon water levelı gösteriyor, ve eğer önünde hiçbir işaret yoksa, suyu yeteri derecede var demek oluyor (en uygunu). sarı renkte - işareti çiçeğin az miktarda suya ihityacı olduğunu, kırmızı renkteki - işareti ise çiçeğin çok miktarda suya ihtiyacı olduğunu gösteriyor. sarı + işareti çiçeğin biraz fazla sulandığını, kırmızı + işareti ise çok fazla sulandığını gösteriyor. önemli olan water levelın önünde hiçbir işaret olmayacak şekilde sulamak. soft dirt konusunda yazdıkların doğru, iki kez sulandığında, dirt tohum ekmeye uygun hale geliyor. bir sorun varsa bir kere su vericez demişsin, burası yanlış, su vermiyorsun sorun varsa, hatta çok sulamak da soruna yol açabiliyor. eğer bir sorun varsa, gereken potionın greater olanından bir tane vermek yeterli oluyor, etkisini bir sonraki büyüme evresine kadar göstermiyor. son bir ekleme de strenght potion hakkında, strenght potion çiçeğin hastalıklara karşı direncini arttırıyor, bu sebeple her büyüme evresinde bir tane vermek çiçeği hastalıklara karşı koruyor. hastalandıktan sonra yararı olup olmadığından emin değilim henüz, ama dün bir bitkimde infestation oldu, greater poison potion dışında bir de greater strenght potion verdim, bugün çiçeğim büyümüştü ve durumu iyiydi. şimdi özetlersem; - tohumu ekmeden önce dirt'ü yumuşatıyoruz ( iki kez sulayarak ) - tohumu ekiyoruz, ve bir greater strenght potion döküyoruz üstüne. - beklemeye başlıyoruz, eğer bir sorun olursa, gereken potion'ın greater olanından bir tane, ama sadece bir tane veriyoruz, bir strenght potion daha veriyoruz. - bu arada su seviyesini yanında işaret olmayacak şekilde ayarlıyoruz, ki bu çok önemli. bir de eklemek istediğim, çok önemli olduğunu düşündüğüm birşey var, bitkiyi ektiğimiz toprağın verimliliği, nereden alındığına göre değişiyor. örneğin mine'ların önünden alınan toprak çok verimli değil. ama nereden alınan toprak verimli olur derseniz, orasını henüz ben de bilmiyorum, hiçbiryerde belirtilmemiş :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dharma Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 unutmadan, bitkinin durumunu gösteren bazı yazılar var, bunlar iyiden kötüye; -vibrant -healthy -wilting -dying bir de, bitki menusünün sağ üst köşesinde (kare içinde) bir gösterge var ki, bu da çiçeğin durumunu gösteriyor, bunları da hemen yazıyorum; Hiçbir gösterge olmaması: bunun anlamı, bir hata olduğu, ya da sadece çiçeğin henüz büyüme dönemini tamamlamamış olduğudur. Kırmızı ! bitki doğru yere konmadığından büyümemektedir. bitkilerin büyümesi için ya oyuncunun backpack'inde (çantasında) olması ya da evinde lock down olması gerekmektedir. Kırmızı - bitki, sağlıklı olmadığı için büyümemektedir. bir bitkinin büyüyebilmesi için ya "vibrant" ya da "healthy" olması gerekir. Sarı - bitki büyümemektedir, çünkü en son büyüdüğünden bu yana 23 saat geçmemiştir. bitkilerin büyümesi için en az 23 saat geçmesi gerekir. Mavi + bitki sağlıklı bir şekilde büyümüştür. Yeşil + bitki sağlıklı bir şekilde büyümüştür ve verimli bir toprağa ekildiği için ekstra büyüme bonusu vardır. işte, bunlar bitkiler için önemli göstergeler, bunları dikkatle takip etmek gerekiyor. ve vakit buldukça çiçeği gözlemlemek gerekiyor. umarım yardımcı olmuşumdur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whitehaven Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 said: Zed, 25 June 2003 00:00 tarihinde demiş ki: ....nasıl elde edilir tohumlar?[hline]open your heart | i'm coming home[/b] Tohumlari sanirim burda bulursun :) :Atlantic - Trammel - Isle of Fire at 158.13N, 133.7W [Bu mesaj Whitehaven tarafından 27 June 2003 16:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JeanPaul Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Sadece meraktan soruyorum, UO'da bu kadar zahmetle cicek yetistiren siz sevgili arkadaslarim, acaba gercek evinizde gercekten kac adet saksi cicek/bitki var? Hic gercek hayatta bir bitki icin asi yaptiniz mi? Internet'de bir sardunya'nin degisik renklerini uretmek konusunda makale yazdiniz mi? :)))) Eger bu kadar sabirli iseniz sizi kurmayi dusundugum gercek hayattaki ciftlige davet etmek istiyorum. Hep beraber bir ciftlik kuralim. Sizlere guvenim sonsuz :P Saka bir yana, hakkaten tebrikler. Hayatta sabredemem bu kadar. Bu bir elestiri degil, tam tersine iltifat :) Ben yapamiyorum bu kadar sabirli seyler.[hline]Ride to live, Live to ride... [Bu mesaj JeanPaul tarafından 27 June 2003 19:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dharma Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2003 sevgili JeanPaul, ben gerçek hayatta da bitkileri çok seviyorum, aslına bakarsan, doğa benim en sevdiğim şey, ve gerçek hayatta da çiçeklerim var :) o yüzden osi'deki bu çiçek yetiştirme olayı bana eğlenceli geldi. iltifatın için bütün osi'de çiçek yetiştiren arkadaşlar adına teşekkür ediyorum :-p daha cross polination'a başlamadım, ona başlayınca burada deneyimlerimi yazarım :) ama gerçek hayatta öyle birşey sanırım ki oldukça zor, yani uzmanlık isteyen bir konu, sanırım bu işi uzmanlarına bırakıcam, ve evimdeki normal bitkilerimle yetinicem :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar