Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amino asit şart mı ?

Mordre

Öne çıkan mesajlar

Amino haplarının içeriği de önemli şimdi, dandik bi hap alıp günde 2 tane çekip de bu amino olayı yalan denmez.
Hatta bazılarında günde 10-15 tane alırsan gerekli miktara ulaşır yani alcaksan iyisini alcan...

ha bi de vücut geliştirmede 1 ay hiçbirşeydir siz 2-3 aydan önce aynaya bile bakmayın gelişmiş mi fln die...
Sosyal ağlarda paylaş

kaliteli proteinleri eksik etmeyin. Bir gün içerisinde en az 3 öğününüzde bunlar olsun. ( balık,süt(peynir türevleri),yumurta, et,tavuk,balık,soya) bunlar kaliteli kendi başlarına emilebilen proteinler içerir. İçerisinde tüm aminoasitleri barındırdır.

Hap aminoasitlerin yararı vardır, bunu görebilen kişide azdır açıkcası.

Likit amino ve hap aminonun farkı yok denmiş, birisi 1.5 saatte diğeri 10 dakikada. Antrenmandan hemen sonra yenilenme süreci başlar, antrenman sonrası tavuk yeseniz 40 dakika sonra filan ancak bu vücutta protein olarak işlenmeye başlar. Ama 10 dakika içerisinde aminoasitler kanınıza karıştığında yenilenme sürecinde gözle görülür etki yapacaktır.

Creatin kullanımını kilona ve boyuna göre bir bilenden iyice araştır, eksik gr kullanırsan pek bir işe yaramaz. Whey proteinde kaliteli proteinlerdendir. Yani işe yarar, eğer günlük protein alımında eksiklik varsa kullanabilirsin. ( ağırlığının 2-2.5 katı protein aldığını varsayıyoruz)

Kaliteli protein derken şunu belirtmek istiyorum. Mesela Kurufasulyenın 100 gramında 23 gr protein var. Ama bu protein kanda tek başına bir işe yaramıyor. Eksik aminoasitleri var, bunların diğer sebzelerden yada et türevlerinden karşılıyor. Yani kalitesiz, pek işe yaramayan protein diyebiliriz. Kaliteli diye tabir edilen proteinler ise tek başına işe yarayabiliyor.

Açlık duymamaya çalış, açlık duyduğun anlarda yemek ye. Kilo kaybetmene engel olacaktır bu.

Birde estetik için yapıyorsan bu sporu, trapezus çalışma ve simetriye dikkat et.[signature][hline]Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten hiç boyle takviyelere gerek yok,ben okulun body salonunda haftada 3 gün çalışırdım,1 senede 8 kilo fln almıştım,gerçekten olay doğru beslenmekten geçiyor,gerçi şimdi bıraktım ama tekrar başlamak istiyorum,çünkü tekrar göbekli bir marula döndüm:)[signature][hline]Blood never ends without the power of wisdom!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...