Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düzensizliğin Düzeni (İlk Sahne)


Dplmt

Öne çıkan mesajlar

Gözleri kapalıyı andırır şekilde duran köhne duvara yaslanmış demir kasalarla süslü dolap a doğru baktı.Yavaşça dolabı açıp icindeki kırmızı mühürün bile toz tutmuş halde durduğu zarfı yavaşça açıp içindekilere göz gezdirmek yerine en baştan okumaya başladı.Kağıtta yazanlar..

Korkuteli Siyah Perde Operasyonu (Derlenmiş hali)

Yıl 1977.Yer Ankara.Saat 09 :00

Büyük bir mermer yapının dışında bekleşen uniformalı jandarma eğitmenlerinin yanından hızla geçip geniş çemberi andıran hole doğru adımladı.Holün iki yana kapaklarını andıran kapıları gelişi güzel yana doğru saldığında güneşin yeni nüfuz edip tozları dans ettiren bomboş büyük bir salonla baş başa kaldı.Yavaş ve temkinli adımlarla deri bir koltugun arkasını dönük tarafına doğru adımladı.

Sesini tazeledikten sonra ;Kumandanim emirlerinizi bekliyoruz;Koltuk büyük bir gıcırtı ile dönerken kumandan olarak seslendiği sarı saçlı mavi gözlü iri yapılı yüzünde tek bir sakal ibaresi olmayan aydınlık yüzlü bir adam öylece askerin gözlerine baktı bir süre.Daha sonra net bir şekilde.O halde Korkuteline gidilmemesi için hiçbir neden kalmadı.Sesi bir bıçak kesiği gibi kesti attı tüm neşeleri ve hisleri.

Askerler sıralaşmış kendi aralarında konuşurlarken hızla kapıdan çıkan Komutanı görmeleri ile sessizleşmiş ve sıra olmaya başlamışlardı bile.Araçlara hızlara doluşup sessiz bir şekilde durmaya başlayanlari bile olmuştu.Komutan sakin bir tonda Korkuteline gidiyoruz!Askerler verilen tebligati sorgulama gereğinde bulunmadan sırada olanlarda sessizce silahlari ellerinde araca binmişlerdi.

Kasım ayının sonları olması nedeni ile güneşin önüne geçmeye çalışan arsız bulutlar tepeleşirken araçlar hızlı bir kalkışla ilerlemeye başlamıştı.Komutan önde askeri birlik arkada bu şekilde gidiyorlardı.Bir süre dinlence yerlerinde dinlenerek kumanyalarını bölüşerek askeri birlik yoluna devam ediyordu.Korkutelinde ne aradıklarını sorma gereği duymadan öylece verilen emre uygun şekilde davranıyorlardı.Beş güneş batıp doğduğundan sonra Korkutelinin ormanlarla çevrelenmiş yoluna vardıklarında araçlar bıçak kesiği gibi bir şekilde durdu.Komutan yeni parlatılmışı andıran parıldayan çizmelerini çıkardı araçtan daha sonrada iri vucudu bunu izledi.Askerler gözleri komutanı izler şekilde öylece duruyorlardı.Komutan sert bir tonda Aslanlarım!Ülkemize zarar vericek bazı işbirlikçiler burada yaşamaktadır.Onları yakalayıp veyahut yere sererek gücümüzü göstereceğiz!Askerlerden bazıları tedirgin şekilde olan biteni anlamaya çalışıyordu.Komutan bu terdirginliği avuçlarına alıp huzura çevirircesine Burada ölenler şehit sayılır!Herkesin yüzünde bir cesur ifade belirmesine yol açtı bu söz.Askerler yavaş yavaş büyük ovaya doğru yayılmaya başlamıştı.Komutan ise silahını kuşanıp ilerliyordu önlerinde.Korkutelinin kücük yapılaşmış eski tarihi eseri andırır evlerini görmeye başladıklarında alçak sürünme konumunda ilerliyorlardı.Gece olmasınında bu alçak sürünüşü gözden ırak yapması daha da bir cesaret katıyordu askerlere.

Eski köy düzeneği evlerden birine hızlıca üç asker girdi.İçeride yarı uykulu yarı uyanık bir yaşlı kadın ve bir erkek çocuğu onlara bakıyordu.Yaşlı kadın askere seslendi.Ne oluyor yiğitim?Asker yumuşamışlığını üzerinden atarcasına Ana yere yat bu gece burası kaynayacak.Yaşlı kadın çocuğu kollarının altına alıp yere yattı.Askerler ise dolaşmaya devam ettiler eski yapının içinde.Bir süre sonra diğer başka evlerede bakma fırsatı buldular ama evdekiler köydeki halktı.Tekrar komutanlarının yanına döndü haberi verdiler heyecanlı birşekilde.Ko-mut..anım köy halkından başka kimse yok.. Komutan dişlerini gıcırdattı O halde muhtarın evine baskın yapılıcak!Askerler sessiz birşekilde düzenli konumda muhtarın evi olarak belirtilen büyük iki katlı ahşap yapıya doğru ilerliyorlardı.Sessiz birşekilde hızla kapı kırıldı ve içeri girdi askerler.Komutanda ardlarından içeri elindeki silahı doğrultarak kagirdi.İçeride kadınlı erkekli birkaç kişi yarı uykulu şekilde bakıyorlardı.Komutan sert ve net bir şekilde konuştu.Herkes yerınde kalsın hareket eden hakkın rahmetine kavuşur.Kadınlar kendi aralarında bakıştılar ve oldukları yerde kaldılar.Büyük odanın karanlık uzak tarafında geniş ahşap kapısı aralandı ve siyah saçlı bir genç çocuk dışarı çıktı.Komutana doğru bakarak Adamlarınızı çekin yoksa...


>Konudada belirtildiği üzere Subay Halil Binbaşar ın yaptığı ve derlediği günlük elimize geçmiş bulunmakta ve sizde takdir edersiniz ki SID raporundada bu şekilde bir konu yer almakta…> Efendim size sunulan bu belgenin gereği ve doğrultusunu bekliyoruz..


Bir kapı gıcırtısı duydu.Etrafına bakarken bile elindeki dosyanın etkisindeydi...

(Devam edicek)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı kalıplar fazla tekrarlanmış. (Şu bıçak kesiği mesela) Düşük cümleler var, bir daha kontrol etsen iyi edersin. Bir de "devam edicek" değil de "devam edecek". Bu hata parça içinde de var.
En baştan biraz daha gizem uyandırılabilirdi, anlatımda hoş bölümler var ama mesela "sorgulamadılar bile" bence biraz abes çünkü asker zaten sorgulamaz sadece itaat eder.
İleriki bölümleri bekleyeceğiz artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tasfirler hep siradan sonuclara cikiyor .

tasfir yaparken insanlarin hayal guclerini kullanmasi ve kendi istedikleri sonuca ulasmasi amactir . usta isi tasfir senin aklindaki karakter ya da binalari degil okuyanlarin kendi aklindaki karakter ya da binalari ortaya cikarmasini amac edinmelidir .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...