Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rus Çarlığının tarih araştırmaları


DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

1559, Kırım ve Astarhan Hanlığı'nın sonu, Çarlık Rusya'sının Avrasya'da siyasal egemenlik kurulması..

1675 ilk yayın : N. Witswn "nord und Ost Tartarey"

1722, Deli Petro tarafından doğayı incelemesi için gönderilen G. Messerschmidt tarafından ilk Qurgan'ın açılması...

Deli Petro

Bizler tarihimizi sadece İslam tarihi diye okurken, Türkistan'da Türk tarihini araştırma noktaları açıp Türkçe bilen araştırmacı yetiştireceğimiz yerde, o coğrafyalarda sadece cami yaptırıyor, imam gönderiyoruz.

Türk okulları adı altında, ABD sermayesi ile.. "Çete kurmadığını", dolayısıyıla "suçlu olmadığını" savunduğu halde, İradesi hilafına Türk Yargısından kaçırılarak yıllardır ABD'de Cientoloji'nin çiftliğinde ağırlanan emekli vaiz Fethullah Gülen adlı din adamının adını kullanan, kendilerine cemaat adı veren grup aracılığı ile açılan ABD güdümlü okullarla övünüyoruz... Kendi öz kültürümüze, sırtımızı dönüyoruz, batının bizi uygarlık, tarih ve insanlık dışında itmesi karşısında hiçbir çaba sarfetmiyoruz, ve son yıllara kadar da sarfetmedik.

İlk kere, nihayet TİKA kuruldu ve ancak 2001'de bu coğrafyada çalışmalar başladı.. 326 yıllık bir gecikme... Mutluyuz, başarılar dileriz.

Deli Petro ve devamında Sovyet Rusyanın yaptıkları araştırmalar -ilk seviyede- Ön-Türk topraklarına geliş tarihlerini geriye almak, hatta bu toprakların tarihi sahibi olmak için yapılmıştır, yapılmaktadır.

Ne yazık ki bu tarihlerde Osmanlılar tarihimizi islâm ve Peygamberler tarihi diye okutmakla idiler. Bu nedenledir ki Türk Tarih Araştırmaları ancak Cumhuriyet'ten sonra, "Türk Tarih Tetkik Cemiyeti"nin kuruluşuyla başlamış, bu kere de -nihayet 26 Haziran 2002'de Töre Dergisi'nin ve Günseli Başar' ve Kemal Ermentin'in olağanüstü özverili çalışmaları sayesinde Haber Türk programında başlayarak, ATV ekranlarında Ceviz Kabuğu tartışmalı yayınında geniş bir şekilde sürdürülmüş- tarihimizin, Batıdan tercüme, resmî tarih halini almış olduğu ortaya çıkmış ve halkımız bu gerçeği haftalarca ATV ekranlarından izlemiştir.


Rus Çarlığının kurulması (+879)

Avrasya topraklarında, tarihin Çarlık Rusya'yla başladığı sanılır Halbuki şimdiye kadar gördüğümüz, bu topraklarda, -9 binlerde Türklerle balşamış, kesiksiz olarak devam etmiştir.

Çarlık Rusya'nın kuruluşu, İskandirav asıllı Askold'un Kiev'de, Norman asıllı Riurik'in 879'da Yanga Qala (Nijni Novgorod) prensliğini ilan etmeleri ile başlar. Zamanla Çarların yönetiminde gelişerek 16.yy.da, bütün Avrasya da egemen olurlar. Türklerin siyasal egemenlikleri sona erer. Daha da ileri giderek, Orta ve Üst Asya'yı işgâl ederler, bu toprakları Çinlilerle paylaşırlar.

Avrasya topraklarındaki tarihi, kültürel durumu özetlersek;

Türkler, -9000'den +1556'ya kadar, bu topraklarda kesiksiz olarak egemendirler.

Bu egemenlik her şeyden önce, "Türk dil ve kültürünün" 10 556 yıl süren egemenliği demektir ki, bu da Avrasya dip kültürünün -tartışmasız- Ön-Türk kültürü olduğunu ortaya koyar.

Günümüzde, İskitler başta olmak üzere her tür Ön-Türk kültür ve tarihi ile ilgili malzame Ruslar tarafından kendilerine yamanmağa çalışılmakta, Ruslar en azından bu malzemenin kökeni konusunda susmaktadırlar.



Ötügen ormanlarındaki barbar Tatarlar mı ? (!)

Rus Çarlığı döneminde, Türkler büyük bir çoğunlukla TATAR adıyla ve ÖTÜGEN ormanlarında yaşayan BARBARLAR diye tanıtılmışlardır. Romanlarda ve filimlerde Türkler hep bu görünüş altında ileri sürülürler.

Bu yanılgının kökeni ÖTÜGEN YIŞ federasyonunun adından kaynaklanır. YIŞ, "ağaç" diye algılanmış ve Ötügen Yış, "Ötügen ormanları" şeklinde tercüme edilmiş buradan da, "Ötügen ormanlarında yaşayan Tatarlar" deyimi ortaya çıkmıştır.

Tatarlara gelince

Çarlık Ruslarınca ve dolayısıyla batı tarafından Küçük görülmek istenen tatarların esas adı:

OQ - ATA UR'dur

Qazan, Tipter, Börü, Kreşin, Geyne, Nuqrat, Qasım, Mişer, Mançurya ve Çin'e taşıyan Oq-Ata Ur'lar, yani Tatarlardır..

Asya ile Japonya arasındaki boğazın adı Tatar Boğazı olduğuna göre, Tatarlar, Kore'deki Aynuların Ön-Ataları olmalıdır.

Tatar kızı

[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 11 Temmuz 2005 23:32 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...