Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Le Péril Juif (Yahudi Tehdidi) filminin eleştirisi

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Fransız-Alman ortak yapımı. Yapımcı: Yahudi Sorunu Araştırma Enstitüsü
Fransız Le Film dergisinde yayınlanan eleştiri, 8 Ağustos 1942.

Yahudi sorunun ne olduğunu ve nedenlerini açıklayan, ezelî Yahudi ırkçılığı tehlikesine karşı koruyucu ve savunucu önlemler alma gereklliğini halkın kavrayacağı bir dille anlatan yararlı ve ilginç bir belgesel.

Farklı kökenlerden kişilerin görüşlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan film, asimile edilmiş bile olsa, bir Yahudinin ırksal, fiziksel, zihinsel ve düşünsel özelliklerini koruduğunu ve tarlada, fabrikada ya da atölyede gerçekleştirilen üretim faaliyetlerine kesinlikle ayrkırı düştüğünü ortaya koyuyor.

.... Avrupa'ya, oradan da Amerika'ya yayılan Filistin Yahudilerinin kökenleri ve göç hareketleri hakkında bilgiler içeriyor. ...Filmde, modern dünyada "kral" sayılan bazı Yahudi elebaşları (Amerika Birleşik Devletleri'nden Baruch, Mortimer, Morgentahu; Fransa'dan Lêon Blum), bazı kışkırtıcı sosyalistler ve komünist kuramcılar (Karl Marx, Lassale, Rosa Luxembourg, Bela Kun) sergileniyor.

Sinema Yahudi düşmanlığının propaganda aracı olarak nasıl kullanılmıştır ?[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---
Sosyal ağlarda paylaş

harbi sınav soruları mı ne böyle, anlam veremedim. ne gibi bi amacın olabilir böyle sorularla bilemiyorum ama hayal gücümün sınırlarını aşıyor kesinlikle. ha olay yahudi karşıtı düşüncelerini -var mı bilmiyorum tabi varsayıyorum- bi kılıfa sokup aktarmaksa bir şey değişiceğini düşünmüyorum..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

bi dakika ,bi dakika ,ben icerigini okumamistim filmin, ben yahudiyim arkadasim, burdaki hakaretleri okumak zorunda degilim,lutfen sil o yazdiklarini

said:
bazı kışkırtıcı sosyalistler ve komünist kuramcılar (Karl Marx, Lassale, Rosa Luxembourg, Bela Kun) sergileniyor.

marx ,bunu yazanin agirliginca kitap yazmistir ,arastirma yapmistir herhalde.

[Bu mesaj GEd tarafından 05 Temmuz 2005 19:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 04 Temmuz 2005 21:08 tarihinde demiş ki:
bazı kışkırtıcısosyalistler ve komünist kuramcılar (Karl Marx, Lassale, Rosa Luxembourg, Bela Kun) sergileniyor.

Sinema Yahudi düşmanlığının propaganda aracı olarak nasıl kullanılmıştır ?

sosyalistlere kışkırtıcı demen bile yahudi düşmanlığı ile aynı anda sol görüşe düşmanlık yapman anlamına gelmiyormu?kaldıki insanları sadece yahudi die;''aha pis gomünüsler adi sosyalüstler yahudidir!!yahudiler kötüdür hitler onları sabun yaptı bizde yapalım!!solcuları asalım sosyalistleri keselim,sol görüş yahudi oyunudur'' ;bunlar anlaşılıo sözlerinden.

senin yazıların için parmaklarımı yormaya dahi değmiyeceğini düşünüorum ki eğer biraz daha yazmaya devam edersem küfür etmekten başka bişey olmicak yazdıklarım.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...