Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Arkadaşlar benım şu an kullandığım bılgısayarımda cd writer var.Ancak içeride kardeşimin kullandığı bilgisayarda bir Dvd Rom var 8x Creative'in.ben şimdi dvd izlemek istiyorum o DVD Rom'uda buraya bağlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? bana basit ve güzel bi şeklde bunu anlatabilen arkadşlar olursa cok makbule geççek[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Valeron CD-Rom bağlamayı biliyormusun eğer biliyorsan aynı şekilde bağlanıyor, ama bilmiyorsan aç abi kasayı zaten koyabileceğin yeri biliyorsun bi IDE kablosu al eline DVD-Rom a tak ve diğer girişinide Mainboard üzerindeki girişe tak işlem tmmdır. Ama eğer çalışmazsa (pc görmezse) DVD-Rom un arkasındaki Jumper denen küçük bi plastikten birşey var 2 noktayı birbirine bağlıyan oranın yerini değiştir Master(M) de ise Slave(S) al Slave(S) de ise master(M) a Biraz uzun oldu kusura bakma umarım anlatabilmişimdir...[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 dvdnin olduğu bilgisayarın ön yüzüne göre sol tarafını açarsın ( normal bi kasa olduğunu varsayıyorum ) ordan dvd roma iki kablo takılıdır 4lü olan renkli kabloları olan güç kablosu diğer anakarta bağlı olan ide bukabloları çıkarttıktan sonra vidalı ise dvd filan onlarıda çıkartırsın ama inşallah sağ tarafında vida yoktur :) dvdromu alır kendi kasanda güç kablosuyla idenin(geniş olan kablo) yetişeceği bir yere cd-writerdaki kabloları çıkartır dvdrom'a takarsın ondan soracıma bi bakarsın harddisk ile aynı ide kablo üzerindemi değilse jumper ayarı yapmana gerek yok herşey oright öyleyse dvdromda ide girişinin sol tarafında böle devre tamamlayıcı tarzda ufak bi plastik var onu çıkarıp bir yanındaki ikiliye takarsın e bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 anlattında ben anlamadım ben bi kere ram takarken anakartı yakmıştım.Gene yakarmıyım acaba ?[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Evet güç kablosunu unuttum doğru yukarıdaki arkadaşın dediklerini okursan daha iyi olucak[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 said: Arthur_HellsFire, 09 Temmuz 2005 16:34 tarihinde demiş ki: dvdnin olduğu bilgisayarın ön yüzüne göre sol tarafını açarsın ( normal bi kasa olduğunu varsayıyorum ) ordan dvd roma iki kablo takılıdır 4lü olan renkli kabloları olan güç kablosu diğer anakarta bağlı olan ide bukabloları çıkarttıktan sonra vidalı ise dvd filan onlarıda çıkartırsın ama inşallah sağ tarafında vida yoktur :) dvdromu alır kendi kasanda güç kablosuyla idenin(geniş olan kablo) yetişeceği bir yere cd-writerdaki kabloları çıkartır dvdrom'a takarsın ondan soracıma bi bakarsın harddisk ile aynı ide kablo üzerindemi değilse jumper ayarı yapmana gerek yok herşey oright öyleyse dvdromda ide girişinin sol tarafında böle devre tamamlayıcı tarzda ufak bi plastik var onu çıkarıp bir yanındaki ikiliye takarsın e bu kadar e o kadarda ben gene anlamadım ya basmadı heralde ya :( Korkuorum yada yanlış bişi yapacağımdan var mı bunun resimli falan bakabileceğim bi yer[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 içini açtığın kasanın güç kablosunu çek elini kapı kolu vs gibi bi metale dokundurttur zaten anakartla bi işin olmayacak pek yanlış yapabileceğin bişi yok riskide yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 iyide bu benım kasayı açtım kablolar falan hep bağlamış adam ? yanı bı suru kablo lastıkle plastık bışoyle bağlı ben nerden bılcem hangısı hangısı ?[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 cd-writer'a bağlı olanları çek daha sona onları dvd roma takarsın kabloların hangisi olduğunun bi önemi yok dediğim gibi cd-rom'un o geniş kablosu (ide) ayrı ise sorun yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 valla o akblo gelio bi sürü kablo var ortada o acık kablodan ide dediğin 2 tane takılı olmayan var 1 tanesi birbirine gırmış ? ayrıca fan' ı nası takcam ben ?[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Cd-Writer ını çıkarıcaksan eğer kasadan ilk onu sök sonra o CD-Writer a giren kabloların hepsini aynı şekilde DVD-Roma tak Çalışıcak. Ama eğer görmezse DVD-Rom un arka tarafında o kabloları taktığın yerin yanında küçük bir plastik parça olucak hatta yanında boş olan teller de olucak, daha ayrıntılı olarak üzerlerin de Master(M), Slave(S) yazar o küçük plastiğin yerini değiştirip yukarıda yazdığım gibi yaparsan görücektir...[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 iyide ben cd writer'imda dursun istiyorum ? ayrica baktığımda cd writerin arkasından bi anakart kablosu gelio başka bi kabloyla bağlanmış o tip kablodan 1 tane açıkta var oda hdd'den gelio ağzı açık ?[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Şimdi o kablo geniş ağızlı olan CD-Writer dan HDD ye gidiyor arkasından da Anakarta giriyor dimi? Kasanın içinde o kablodan başka varmı ki yoktur herhalde veya o kablodan sende daha varmı boşta?[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 bi tek onun ağzı oşta direk hdd'den cıkmış ağzı duruyo orda ama anakartan cıkan benzeri bir kablo hdd'Ye bağlı[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 O boş olanı DVD-Roma tak ve CD-Writer a bak ona giren küçük ağızlı bi kablo var güç kaynağından gelen hatta girişi 4 lü onuda tak aynı CD-Writer a takılmış şekilde DVD-Roma tak.[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Tamam hrşeyi taktım ondan sorna yeni bişi var dedi f1 continue dedi bastm sonra dedi ki hangisi boot yapsn dedi cd rom hard disk removable network vardı cd romu sectm baştan başlattı sonra boot from cd dedi alt alta sonra nvidia copyright yazdı 2000-2004 1997-2000 falan bişi yazdı alt alta onlarda sonra durdu öyle kıpraşma olmadan[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Keşke basmasaydın neyse o kıpramadan durduğu yeri anlamadım, nereden durduğunu yani. Pc ye bi restart at hiç birşeye basma açılsın kendi PC. Eğer DVD-Romu görürse tamamdır, görmezse dediğim Jumper ayarlarını yap diğer yazılarım da yazıyor Plastik olan hani :)[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 şimdi seçmezsem olmuyo bu 4'nu sec diyo pc acılmadan orda duuryo takıluıyo gibi restart yapıom gene orda duruyo jumper dediin o ufaklık diyer bilgisayarda takılıydı ondan ses kartına bağlıydı aldım getırdım bı kere yer yok ona göre benm anakartta bi yere soktum ama boş duruyo gibi oldu anldaın ?[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 hyr o değil o ufak olan ses çıkışı bak onun yanında içine gömülü olan birşey var ona bak[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 yok abi öle bişi dvd rom'da diğer pc'dede yoktu bendeki cd writerdada yok[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Resim bulabilsem göstericem de bulamıyorum ki[signature][hline]Janitschar Family Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Buradan Resmi koydum bi bakıver biraz kötü oldu ama neyse :)[signature][hline]Janitschar Family [Bu mesaj Janitschar tarafından 09 Temmuz 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar