Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vbscript

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hm. alakasız türde tanımalamalar yaptığım halde hata vermedi. sanırım yok tip kavramı diye bişey.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Mesaj tarihi:
yani :
dim a as integer vs seklinde tip atamalarina izin vermiyor .vbs uzantili lanet sey,illa dim a diyip object seklinde kullaniyorum(ve rahat hissetmiyorum,vb dahi olsa gereksiz ram yiyor,bi goren olsa bana gulerler)

ya da degisken atamalari daha mi farkli isliyor?bana datetime(c# taki gibi) bi degisken lazim mesela.

(cok fazla mesala demisim/edit)

[Bu mesaj Leath tarafından 08 Temmuz 2005 22:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
scriptin tepesine "Option explicit" yazıyorduk galiba o zaman tipler hizaya geliyordu, adam oluyodu..[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Mesaj tarihi:
hm o tanımlamadığın bir tipi kullanmana izin vermiyor diye biliyorum. ama dim asd as fdsfd şeklinde yaptığım bir tanımlamada hata vermedi mesela bende. işe yarar mı bilmiyorum o yüzden ...[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 09 Temmuz 2005 08:44 tarihinde demiş ki:
scriptin tepesine "Option explicit" yazıyorduk galiba o zaman tipler hizaya geliyordu, adam oluyodu..

option explicit, variant degisken tanımlamanıza izin vermez.

yani dim i seklinde normalde bir tanımla yapabilir ve bu variant tip uzeırnden calısablirsiniz ama option explicit tanımı sayesınde butun degisken tanımlarının yapılmasını, variantların devre dısı bırakılmasını saglarsınız
  • Yeni Oluştur...