RedallHoor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Arkadaşlar biliyorum çok derin bir konu içinden çıkılamıyor ama yinede soracağım... Şimdi kadere inanıyorsunuz birşey sizin kaderizinde yazılmışsa onu yapıyorsunuz benim şuan şu tuşlara basmam bile kader işi ama ben istesem kaderimi değiştirebilirmiydim yoksa kader değiştirilemiyen sadece bu şekilde kalan birşeymidir 2. Olarak Tanrı bizleri yaratmış madem kader var kimi insanlar neden kötülük yapıyor kaderlerinde kötülük yapmak varsa ve bu böyle yazılmışsa neden cehenneme gidiyor... Çok derin konular... Kendi görüşleri olan arkadaşlar varsa buyursunlar yazsınlar[signature][hline]------------------------------------------ nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 İlk önce aramaya inan diyorum arkadasın . Sonra kader ALLAH ın senin anlına yazdığı ve sen onu öyle yapacaksın demek anlamında değil yani ona programlandığın anlamına gelmez o sadece Sen yapacaksın ALLAH ta onu yapacağını bileceği anlamına geliyor .! Yani örneğin tam su iciosun yok ya tam azına götürdün birden yok içicem sonra yok yok kalsın demen sana bağlı bilmem anlatabildim mi .?[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 27 Şubat 2005 22:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Pardon arkadaşlar burda bir yanlışlık oldu .! [Bu mesaj KaMoNJuK tarafından 27 Şubat 2005 22:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 kader sadece bir kelimedir, ve senin o kelimeye ne anlam biçtiğine göre deişir... kimileri kadar'e inanç olarak bakar, kimileri daha bilimsel düşünür...[signature][hline]Hatalıysam Lütfen Uyarın!! 0535 854 24 69 http://forum.paticik.com/view.php?id=105586[/b] -Mix-, 06 Şubat 2005 16:12 tarihinde demiş ki: ehe benimde peşimden 3kız 5 erkek kosuo ama vermedim daa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: KaMoNJuK, 27 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 27 Şubat 2005 22:29 tarihinde demiş ki: İlk önce aramaya inan diyorum arkadasın . aramaya felan inanma çünkü bulunmuyor aramayla felan[signature][hline]-Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Haydi kafalar Telekoma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Kader varmi yokmu bilmiyorum ama uzayin bi bilgi btüüünden olustuguna inaniyorum binevi kader var ancak inanirsan degistirisin kaderimiz her sefeirnde aynımıu degilmi bilmem kader senin yapicagins ecimler bence hayatta birgün karsina 2 yol cıkacak iste bu kader hangisini secicegin ise sana kalmis olan test bu benim inancim ve inaniyorum ceheneme gidsemde gitmesemde öldügümde öldürdügüm o bütün karincalarin acisini benden cıkaracaklar :)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Kadere İnan Veya İnanma Sonuçta Değiştirebilirmisin Onu Bİlemem Bir Film Vardı Final Destination(Son Durak) Filmdeki Elemanın 6. hissi vardı kaderini Değiştirmişti MEsale Olcuakları Görüyordu (bkz: Uçak Patlaması)[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karala Birşeyler BEni Mutlu Et Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: John_Petrucci, 27 Şubat 2005 22:31 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 27 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 27 Şubat 2005 22:29 tarihinde demiş ki: İlk önce aramaya inan diyorum arkadasın . aramaya felan inanma çünkü bulunmuyor aramayla felan ehheehehee Hep aranmaz bazen yaratilir[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Kelebek etkisi diye bir filmdede cocuk milletin kaderini değiştiriyordu . Ki bu imkansız BENCE inancıma görede baskası nasıl inanır bilemem tabi[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: Ancalagan, 27 Şubat 2005 22:32 tarihinde demiş ki: said: John_Petrucci, 27 Şubat 2005 22:31 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 27 Şubat 2005 22:30 tarihinde demiş ki: said: KaMoNJuK, 27 Şubat 2005 22:29 tarihinde demiş ki: İlk önce aramaya inan diyorum arkadasın . aramaya felan inanma çünkü bulunmuyor aramayla felan ehheehehee Hep aranmaz bazen yaratilir KEsinlikle Katılıyorum Her Topiqe dE Aranmaya İnan Denmezki[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karala Birşeyler BEni Mutlu Et Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 kader kelimesini katıyorsan işin içine allah katında düşüneceksin biraz. herşey kader diyosan ve bunun içinden çıkamıyorsan düşünmeyeceksin. kader varsa bile bizim için değil, tartışmamız için değil. çünkü biz kaderin varlığını kullanamıyoruz. seçeneklerimiz varmış gibi yaşıyoruz. elbette seçimlerimiz olacak. ama bunu önceden yazılmış gibi düşünemeyiz.[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: harvester, 27 Şubat 2005 22:36 tarihinde demiş ki: kader kelimesini katıyorsan işin içine allah katında düşüneceksin biraz. herşey kader diyosan ve bunun içinden çıkamıyorsan düşünmeyeceksin. kader varsa bile bizim için değil, tartışmamız için değil. çünkü biz kaderin varlığını kullanamıyoruz. seçeneklerimiz varmış gibi yaşıyoruz. elbette seçimlerimiz olacak. ama bunu önceden yazılmış gibi düşünemeyiz. +1[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 kader diye bişi yoktur benim görüşüm.herkesin kaderini önceden yazacak bi işlemci, logları depolayacak bi hdd ohooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 işte biz ona Allah diyoruz fistancigim :D[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: harvester, 27 Şubat 2005 22:36 tarihinde demiş ki: kader kelimesini katıyorsan işin içine allah katında düşüneceksin biraz. herşey kader diyosan ve bunun içinden çıkamıyorsan düşünmeyeceksin. kader varsa bile bizim için değil, tartışmamız için değil. çünkü biz kaderin varlığını kullanamıyoruz. seçeneklerimiz varmış gibi yaşıyoruz. elbette seçimlerimiz olacak. ama bunu önceden yazılmış gibi düşünemeyiz. +1[signature][hline]a lot of people ask me... dont leave me a heart beat away...|mmm fucker.. Ben Rahat Olursam Kimse Rahat olamaz .! Hiç fark ederse Kuran Çarpsın .! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 muahha Süper Ya İşte Biz Allah Diyoruz :D[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karala Birşeyler BEni Mutlu Et Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: Fistan, 27 Şubat 2005 22:37 tarihinde demiş ki: kader diye bişi yoktur benim görüşüm.herkesin kaderini önceden yazacak bi işlemci, logları depolayacak bi hdd ohooo rofl :D ek bilgi kuran-ı kerim der ki: kader, herşeyin önceden yazılı olması değil, Allah'ın önceden bilmesidir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! kadınları çoğu aptal değil, aptalların çoğu kadındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 kader is a mason[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 (bkz: tanrının aramaya inanması ve insanı yaratmaktan vazgeçmesi) (bkz: malfunction)[signature][hline]Gone for good. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
driftintosin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 beni teorim ..;) allah varlığın tüm hayatını ana hatlarıyla belirlemiştir , ayrıntıları ise o varlığa bırakmıştır ,, ayrıntılarderken sevap ve günahı , iyilik ve kötülüğü böle seçimleri kastediyorum _ bunların allah katında bi değeri yoktur çünkü bu kavramlar allah katında yoktur ,, ana hatlar derken de ölümün kalımın yani insanın seçimi sonucu olmicak olayları kastediyorum .. buna göre cennet ve cehennemin de olmadığı sonucuna da varabiliriz daha da uzatrsak evrenin sırrına vakıf olabliriz .fln filn..[signature][hline]Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 yani ölüm kalım bizim seçimimiz değil mi?[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! kadınları çoğu aptal değil, aptalların çoğu kadındır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
driftintosin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 intihardan bahsediosan bunu tanrıya veya yaradana karşı yapılan bi isyan , bi suç olarak görüorum peki diceksin ki' e suç da cezasını nası vericek allah ..madem cennet falan yok' cezası bu dünyadan hiçliğe erkenden göç etmesidir zaten .. dünya zaten insanlara sunulmuş bi nimettir bu nimetin bırakılması zaten bi yoksunluğa meydan verir , bu yoksunluk ta cezadır işte..[signature][hline]Member of AAL'05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bayat Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Aramadan konuyu acmasi kaderinde yaziliymis cocugun, nasil degistirebilir ki? Hahah.[signature][hline]3 yanlış, 1 doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 said: RedallHoor, 27 Şubat 2005 22:25 tarihinde demiş ki: Şimdi kadere inanıyorsunuz birşey sizin kaderizinde yazılmışsa onu yapıyorsunuz benim şuan şu tuşlara basmam bile kader işi ama ben istesem kaderimi değiştirebilirmiydim yoksa kader değiştirilemiyen sadece bu şekilde kalan birşeymidir 2. Olarak Tanrı bizleri yaratmış madem kader var kimi insanlar neden kötülük yapıyor kaderlerinde kötülük yapmak varsa ve bu böyle yazılmışsa neden cehenneme gidiyor... Çok derin konular... Kendi görüşleri olan arkadaşlar varsa buyursunlar yazsınlar Ehuhe konu derin felan deil merak etme Kafana takilmasida cok normal Gelelim cevaplara 1-Birseyi sen, kaderinde yazdigi icin yapmiyorsun, sen yaptigin icin kaderinde yazili.Yani allah senin ne yapacagini biliyor .Yaptiklarini ozgur iradenle kendin yapiyosun, baska birisi sana yaptirmiyor. 2- Aslinda bu soruya cevap vermis olduk. Birisi kotuluk yapiyorsa onu tamamen kendi ozgur iradesiyle yapiyordur. Kotuluk yapaninda cezasi cehennemdir tabiki.[signature][hline]Gurbetci Pati]Gurbetci Pati Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2005 evett ve kimse sölemedii işte geliyo .... Kader insanin kendine yakısanı giymesidir :D[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar