Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkuaz Su

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zem zem ülkere ait değil ama iç pazar ülker ve ihlas pazarlama tarafından yapılıyor ...[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
©émååt
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
Mesaj tarihi:
said:
Kithnos, 23 Ekim 2004 17:19 tarihinde demiş ki: Erbakan

Zaten burdan direk kaybediyo :lol:
Herifin azındaki salya oranı hiç bi insan ve hayvan ki buna llama da dahil yok . Konuşurken dikkat ettiyseniz safi tükürük saçıyo . İllet[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
©émååt
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
Mesaj tarihi:
abi pek alaka diil ama erbakan isimden kaybediyo adam..

bakanlar limited şirketi gib. bişi oluyo ama....
erzurum veya erzincanda iş yapan pinti tüccarlara benziyo..
yaws o adama oldum olası bi ısınamadım gitti ya..[signature][hline]Bu imza 0.0031 saniyede yaratıldı
Mesaj tarihi:
Madem isim direk veremiyo . Kordinasyon şekliyle ilerleyelim . Bize şehir ismi ve enlem boylam olarak pozisyonunu belirt .

Bu arada bombalar benden :lol:[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
©émååt
Mesaj tarihi:
said:
Dresquin, 23 Ekim 2004 19:35 tarihinde demiş ki:
Ünlü sosyolog-yazar. Yalnız yaşayan erkeklerin kadınlar üzerindeki etkisi isimli teziyle ünlüdür. =P

açılımdan bahsediyordum.[signature][hline]if you believe in something, that thing begins to gain money...
Mesaj tarihi:
said:
Dresquin, 23 Ekim 2004 18:32 tarihinde demiş ki:
Mesut Yılmaz, Sait Faik, Edip Cansever, Erol Evgin, Engin Civan, Şekip Can Gökalp, Engin Akçay ve daha bilimum ünlü simanın mezun olduğu okuldur

tamam yarın TNT kuşanıp okulun içine gelcem...

Suçuda El kaide el saddam die bi ton saçmalayarak ıraq örgütlerinin üstüne atcam :D:D[signature][hline]Bu imza 0.0031 saniyede yaratıldı
Mesaj tarihi:
Maalesef Turk milletinin kotu bi ozelligide yabanci mallara fazla ilgi gostermesidir.Turkuaz su,Turkiye pinarlarindan akan sularin 10 biri kadar kaliteli olmadigi kesindir ama yabanci yapio die alma zorunlulugu hissedenler sayesinde o marka hala raflarda.
Lutfen biraz daha duyarli olalim
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Öncelikle herkese merhaba.

Biz ev için uzun süre şehir içinde kamyonlarla satılan kaynak sularından aldık. Bir süre sonra Erikli gibi tanınmış firmalar mahalle içinde, ağzında güvenlik bandı olan şişelerle su dağıtımı başlattılar, biz de onlara yöneldik. Son zamanlarda bu şirketlerin suyu getiren personelinin elindeki hijyen giderek düşmeye başladı. Biz de yakınımızdaki bir marketten Niksar almaya başladık, tadını güzel buluyorduk, sonra bu suda yanlış hatırlamıyorsam arsenik oranı yüksek çıktı (Güzel tadı bundandı herhalde!), şirket ceza aldı, daha yeni yeni piyasaya geri dönüyor, tabii şimdi pek güvenemiyoruz. Bu zaman zarfında birkaç denemeden sonra Nestle'de karar kıldık bence Niksar kadar olmasa da güzel bir su.

Turkuaz'a gelince ben bu suyu da beğeniyorum, tadında pek bir tuhaflık sezmiyorum. Bence bir Tat'ın veya bir Pınar'ın tadı çok daha zayıf, çeşme suyunun bazılarımızın o hoşuna gitmeyen (herhalde sebep klor) tadından bir farkı yok (bence).
Yapay su işine gelince herhalde bu forumda bilmeyen yoktur su iki hidrojen ve bir oksijen atomundan meydana gelir, yani bu bir domates değildir ki tarlada kendi halinde gelişenine doğal; hormon takviyesi yapılana hormonlu, ilaçlı veya yapay diyelim; burun kıvıralım. Su sudur.

Tabii şunu düşünüyor olabiliriz. Kaynak sularında bulunduğu yerin jeolojik özelliklerine bağlı olarak değişen oranlarda çeşitli mineraller bulunur. Bunların çoğu hem vücut için gereklidir hem de saf suyun o buruk tadını önler. Fakat işlenmiş (osmozlu) suların üretiminde de, elde edilen saf suyun içine bu mineraller, vücut için en uygun oranda ve içimi de kolaylaştıracak biçimde eklenir. Dolayısıyla bu mineraller suya ha suyun yeraltında kayaları aşındırması sonucu katılmış, ha makineler yoluyla katılmış olsun ne fark eder.

Eğer işlenmiş sularda insanoğlu istediği minerali istediği kadar ekliyorsa herhalde bu oranları günümüz teknolojisiyle, dağdan taştan (onların aşınmasıyla oluşan oranlardan) daha iyi ayarlayacaktır.

Burada yazılan iddia mektubu gerçek midir bilemiyorum ama bu tür "spamvari" mektuplar öyle bir seviyeye geldi ki onlara inanmak yerine en sevmediğim firma bile olsa resmi açıklamalara sarılıyorum. Ayrıca ülkemizde -üzülerek söylüyorum- görüyoruz, öyle akademik personeller var ki. Yani bu saçmalıkların arasında "Dünya düzdür." tezi bile eminim aransa bulunur. Tabii ki değerli bilim adamlarımızı bunun dışında tutmalıyız. Dediğim gibi bu yazının da aslını astarını bilmemekle beraber pek inandırıcı bulmadım. Artık iş öyle bir hale geldi ki, e-posta deyince, gelen iyiniyetli bilgilere bile şüpheyle bakmaya başladık.

Bu arada Coca-Cola veya Pepsi babamın oğlu değil; ürünlerini, reklamlarını falan pek sevmem, fakat bazı yerlerde öyle saçmalıklar duyuyoruz ki mantık çerçevesinde bu şirketlere hak veriyoruz. Yani insan Amerikan karşıtı olacaksa da sırf bu saçmalıklardan ABD sempatizanı kesilir herhalde. Çok uzattım ama ilk yazım bu mazur görün.
  • Yeni Oluştur...