Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ohannesburger O_o [yorumsuz]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Abi bunda ne var ki?Tamam normalde bencede saçma ama başka ülkelerin telefonundan ilahiler gleiyorsa bu da normal bişi..Konu acmak maksat zati[signature][hline]Buraya kadar senle geldik
Burdan sonrasında da senleyiz..
Canımızı Ugruna veririz...

[b]KARŞIYAKA..[b]

Mesaj tarihi:
Okadarda abartılcak bişi deil bence...[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Mesaj tarihi:
süper yaa! hemen yükliyim =Pp zaten bizim mahalledeki 3500 caminin 10 saniye arayla okumaya başlamaları yetmiyomuş gibi bide telefonda okusun oh ne güzel..:)[signature][hline]un ange passe-aLways depressive-
Mesaj tarihi:
ek olarak 5 vakit ezan okunan bir ülkede, bu olayın garip gelmesi de ayrı bir gariplik
gine bir ek olarak; dağ başı değilse buna para vermekte gariplik.

[Bu mesaj forgiver tarafından 06 Temmuz 2005 10:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ezan okuma değil de benim telefonumda bir program var 365 günün namaz vakitlerini hata payı 0 olarak il il görebiliyorsun, gayet güzel hazırlanmış (ciddiyim)[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 06 Temmuz 2005 10:16 tarihinde demiş ki:
ek olarak 5 vakit ezan okunan bir ülkede, bu olayın garip gelmesi de ayrı bir gariplik
gine bir ek olarak; dağ başı değilse buna para vermekte gariplik.

[Bu mesaj forgiver tarafından 06 Temmuz 2005 10:18 tarihinde değiştirilmiştir]

valla bana baya garip geldi.sonuçta heryerde cami var,ceptelefonu ne iş? ne alaka? bence baya komik olmuş.düşünsene cumaya geç kalmışsın yolda yürüyosun bi yandan da ceptelefonu bas bas bağarıyo!! :))[signature][hline]un ange passe-aLways depressive-
Mesaj tarihi:
Abi ezan nedir? Ezan, ezan nedir?
Ezan namaza çağırır seni ! Yanlış mı biliyorum?

Telefonun namaza çağırması komik değil mi? Bence komik..

Ezan dediğin camiii den yükselir, böyle bir kural olmasa bile bu alışkanlıktır. Bu alışkanlığın dışına çıktığın zaman komik gelir.

Senin araban namaza çağırıyo mu? Ya da barbie bebeğin ?

Bu ana kadar sadece camii'den duyduğum ses telefondan çıkarsa komik gelir yani..

budur olay..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv********
Mesaj tarihi:
Eskiden ezanlar camiden değil camie baglı ses sistemlerinden yükselirdi.Dİyelim ksk de cami var ses sistemi bu sırada bostanlıda da duyuracaktır..Yani kısaca olabilir neden olmasın ki..Ayrıca ezan seni namaza cagırmaz..Sadece Allaha kullugunun göstergesi olarak dinlersin yada namaz kılarsın..[signature][hline]Buraya kadar senle geldik

[b]KARŞIYAKA..[b]

Mesaj tarihi:
Hocalar sana ne öğretti?Ezan okunursa namaz kılınacağını mı?Kılmassın olur biter..Ezan sadece bir göstergedir..Ezan okunurken senin onu durup dinlemen bile bir saydıgır..yaptıgın işi bırakmak...İçinden br dua okumak..Kısaca ezan sadece namaz değildir arkadaşm..Ayrıca azını bzma[signature][hline]Buraya kadar senle geldik

[b]KARŞIYAKA..[b]

Mesaj tarihi:
said:
Arndiol, 06 Temmuz 2005 10:36 tarihinde demiş ki:
sadece namaz değildir arkadaşm..

Lütfen yazılarımı oku da yaz[signature][hline]Buraya kadar senle geldik

[b]KARŞIYAKA..[b]

Mesaj tarihi:
ezan sadece namaza çağrı değildir; türkçe mealini okursak; ama namaza da davet eder.

ben bu olayın daha çok bir hatırlatma olayı olarak düşünüyorum; mesela saatime namaz vakitlerine kurardım, daha iyi olurdu, ezanla aynı vakte denk gelmezdi, hatırlatıcı olurdu.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
said:
Arndiol, 06 Temmuz 2005 10:36 tarihinde demiş ki:
Hocalar sana ne öğretti?Ezan okunursa namaz kılınacağını mı?Kılmassın olur biter..Ezan sadece bir göstergedir..Ezan okunurken senin onu durup dinlemen bile bir saydıgır..yaptıgın işi bırakmak...İçinden br dua okumak..Kısaca ezan sadece namaz değildir arkadaşm..Ayrıca azını bzma

Ezan insanları namaza cagırır. Mesela Ezan okunurken yatılmaz felam derler ya o olay saygıdan kaynaklanır yanı sen yattıgın zaman gunaha girmezsin. Tamam ezan okundumu namaza gitmen gerekmıyor O senın sahsı dusuncen. Ama ezan insanları namaza cagırır.

Ezan'ın bir kısmının turkce meali buyur oku
Allah uludur;
Şüphesiz bilirim, bildiririm:
Allah'dan başka yoktur tapacak,
Şüphesiz bilirim, bildiririm
Allah'nın elçisidir Muhammed
Haydin namaza, haydin felaha
Namaz uykudan hayırlıdır[signature][hline]Bir değil bu dünyada dert
Bir değil çekilen hasret
Kalbimle oynama ne olur
Ya sev beni ya terket

Drogyn Owner
www.drogyn.com
Mesaj tarihi:
said:
thecrow, 06 Temmuz 2005 10:56 tarihinde demiş ki:
ezan sesi şeklinde melodidir ama mileti kandırmak için 5 vakit okuyor falan diye yazmışlardır herhalde.
ezan sesi melodi yapmaya uygun değildir ki anlaşılmaz normal ezan sesidir bence ama gereksiz yani[signature][hline]viva la creativa!viva la resistance! a.k.a Lykastos
geleceğin türkoloğu
Mesaj tarihi:
yabancı ülkelerde yaşayan türkler için geliştirilmiş bi sistem olduğunu düşünüyorum . çünki siz burda ne kadar da ezan sesinden sıkıldık of pof desenizde ordakiler o sesi duymak için bu melodileri yükletirler dünya para verip .[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun ....
Mesaj tarihi:
said:
KaMoNJuK, 06 Temmuz 2005 10:16 tarihinde demiş ki:
Okadarda abartılcak bişi deil bence...

saka mi yapiyosun bence bu cok buyuk bir sorun .hemde cok buyuk .[signature][hline]asdasdasd
  • Yeni Oluştur...