Coder Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Arkadaşlar mysql de default value olarak random sayı vermesini sağlayabiliyormuyuz ? yani ben istiyorum ki bir fiedda default a mesela rand(1000,9999) gibi bişey gireyim ve değer almadığı ilk girişte random değer alsın varmı böle bişe?[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 kitaba bir göz attım ama random değer yaratan bir sql komutu göremedim. ama eğer varsa ve ben atlamışsam direk sorgu içerisine gerekli sql komutunu gömerek direk yükü yine sql üzerine yıkabilirsin.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 tembellik böyle bişi :) zopik doğru söylüyo nası olsa kaydı sen girmeyecen mi mysql kafadan ara sıra kayıt yaratacak değil ya hehe[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zed Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 kaynak: MySQL Manual RAND() , RAND(N) Returns a random floating-point value in the range from 0 to 1.0. If an integer argument N is specified, it is used as the seed value (producing a repeatable sequence). mysql> SELECT RAND(); -> 0.9233482386203[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Sevgili kardeşim Mana dolu sözlerinin arasında php olmasa ne halt edecektik gibi bir sonuç çıkartıyorum çıkarttığım sonucu da parse edip sana iade ediyorum bende mysql manual'e baktım google da seach yaptım sonuç yok Böyle db olmaz olsun Kahrolsun mysql!!(yok yok severim ben mysql'imi)[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 sana iki gün istirahat yazıyorum dinlen sonra tekrar dene :)[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 said: Zed, 06 Temmuz 2005 14:42 tarihinde demiş ki: kaynak: MySQL Manual RAND() , RAND(N) Returns a random floating-point value in the range from 0 to 1.0. If an integer argument N is specified, it is used as the seed value (producing a repeatable sequence). mysql> SELECT RAND(); -> 0.9233482386203 bak adamı boşuna Yoq hocam o select de oluyor da default value olarak yemiyor :([signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 said: Arthur_HellsFire, 06 Temmuz 2005 14:51 tarihinde demiş ki: sana iki gün istirahat yazıyorum dinlen sonra tekrar dene :) seni kendi haline bıraktılar uyuyormuusun hiç :)[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 INSERT ederken koy RAND() 'i sql queryne? default olmasa da 50 yerde benzer INSERT querysi yoksa sorun olmaz[signature][hline]wastiee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 yok bana default lazımdı ama mysql de bulamadım insert ederken php den random rakam alıp ekliyorum neyse yok sanırım böyle bişey..[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar