MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Şimdi anlamadığım bişi var.. $degisken = deneme; print gettype ( $degisken ); settype ( $degisken, double ); print gettype ( $degisken ); ?> bi değişkenin değerini nası değiştirebiliriz ki? 1. cisi bu ne işe yarar, değiştirmemiz. 2. cisi sorun çıkarmaz mı? bu tip bişi de hata vermesi gerekmiyor mu?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 05 Temmuz 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj MartinLGore tarafından 05 Temmuz 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 settype zaten tipini değiştirmek içindir. Eğer sen "hede" gibi string bir değeri double veya başka bir türe çevireceksen 1 yada 0 olark onu atar. ve bunları verinin tipini unuttuysan kullanabilirsin yada double bir değeri integer falan yaparken kullanabilirisn basamaklari sildirmek için vs vs.b [Bu mesaj Bloodless tarafından 05 Temmuz 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 php de dimination lar olmadığı için böyle bi hede yapmışlar..[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Neredfe kullanılır bir örnek verseniz dha iyi olur..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 function hesapla($sayi) { if (gettype($sayi) !== "integer") { return false } else { return $sayi++; } }[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! [Bu mesaj Coder tarafından 05 Temmuz 2005 16:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 php'nin sevdiğim yanı zaten çok fazla tip ayırd etmemesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Ayırt etse ilk sana tipden fatal verirdi :)[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 hmm şey tabi tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 gettype değil settype ne işimize yarar?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 gelen değişkenin istediğin türde değerinden emin olmak istiosan kullanırsın settype'in kullanım alanı pek fazla yok sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 gettype ile o işi yapıyosunm. settype ile tipini değiştiriyosun ama ne işimize yarıcak.. yok mu bilen ?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 yahu 10 defa soylendi. settype ile unuttuğun bir değişkenin yolunu buldurabilirsin mesela. ama pek kullanılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Haaa şoyle olabilir mesela.. Şimdi bi çıktının sadece integer olmasını istiyoruzdur, ama bi tane de string değeri versin istiyosak o string i integer olarak tanımlatırız böylece program hata vermez.. gibi mi?s[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 ben cevabını aldın diye bakmıyordum topice Son çaba anladın anladın $sayi = 100.2; echo " $sayi tipi " . gettype($sayi) ; settype($sayi, integer) ; echo " $sayi tipi " . gettype($sayi) ; settype($sayi, double) ; echo " $sayi tipi " . gettype($sayi) ; okemi ?[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Ya ben anlamıyorum, ya siz anlamıyosunuz ama bıraktım çabalamıyorum :)[signature][hline] King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv********* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 boşver hocam senin durumun ağır :) php de tipleri pek sallama bak arthura hiç kaile alıyormu :)[signature][hline] Coder Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir. -Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var -Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım -Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Hmm. Şöyle ki; Her veri tipinin özelliklerinin yanı sıra bir de sınırları var. Çoğu zaman işlemciye ve işletim sistemine bağlıdır bu max değerler. Örneğin C öğrenmeye başladığım zamanlarda ki makinemde int değeri max. 4 milyar gibi bir sayıya çıkıyordu. Sınırda +1 dediğimde ise -4 milyar gibi bir değere dönüp tekrar başlıyordu ya da hata veriyordu. Böyle bir durumda sınırlara bağlı olarak int şeklinde tanımladığım bir şeyi programın başka bir yerinde longint olarak değiştirmem gerekebilirdi mesela. bir diğeri içinse geçmişte c'de çok başıma gelen bir olayı örnek vereyim yardımcı olur sanırım. int sayi1=10; int sayi2=4; float sonuc; sonuc=sayi1/sayi2 ben bu işlemi yaptığımda sonucu bir türlü 2.5 alamıyordum mesela. düzeltmek için mutlaka sonuc=(float)sayi1/sayi2 şeklinde tip dönüşümü yapmam gerekiyordu. heh yazamadım pek biraz beceremedim ama anlattım. gururluyum :)[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 evet şimdi anladım :) tamam.. coder yardımların için de çok teşekkürler ama biraz öküzüm aynısını anlattıysan anlayamadım ben. bunu anladım.. [signature][hline] King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv********* [Bu mesaj MartinLGore tarafından 06 Temmuz 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar