Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Basilisk tarihsel öğeleri çok iyi işleyen, çok kaliteli bir aksiyon + drama animesi. Şu anda yanılmıyorsam 9. bölümde ve yapımcıları 26 bölümde biteceğini açıklamıştı, ben henüz üçüncü bölümdeyim ama çok hoşuma gittiği için burada paylaşmak istedim Konusu: Olay 1600 lü yıllarda Japonya'da geçiyor (Tarih verilmesi beni şaşırttı). Bir shogunun iki tane oğlu varmıış ve shogun iç savaşa yol açmadan oğullarından birini veliaht yapmak istiyor, bir ayağı çukurda amcamızın. Bir gün aklına ülkesindeki iki tane düşman ninja clanı geliyor. Bu iki clan sürekli bir rekabet içinde ve 400 yıldır birbirlerine çok derin bir düşmanlık besliyorlar. Fakat Hattori Hanzo'nun arabuluculuğyla kurulmuş barış bunların ellerini kollarını bağlıyor. Shogun, bir oğlum bir clanın tanında bulunsun, diğer oğlum öbür clanı tutsın ve bu iki clan 10 vs 10 ölümüne bir savaş yapsın kazanan tarafı tutan oğlumu veliahtım yapacağım diyor ve hikaye devam ediyor. Bu iki ninja clanın en iyi 10 ninjası da doğal olarak uçmuş kaçmış yaratıklar oluyor (yaratık dedim çünkü bazıları öyle cidden). Döğüşler biraz abartılmış, oha bu hareket ne falan diyorsunuz fakat demeyin oturun tadını çıkarın diyorum. Genelde animede aşkın işin içine girmesini sevmem. FMA beni bu konuda tek tatmin eden animeydi. Fakat Basilisk'te o kadar iyi oturtmuşlar ki bazı şeyleri, vay be diyorsunuz. Narutodaki gibi Naruto Sakurayı, Sakura Sasukeyi havaları yok yani aşk olayını hiç bir şekilde gereksiz yere koymamışlar, çünkü aslında bütün bu kavganın ölümlerin nedeni de aslında aşk. Tarihsel öğelere sıkça yer verildiğinden bahsetmiştim, azıcık Shogun oynadıysanız, Japınya tarihiyle azıcık ilgilendiyseniz, aaa ben bunu biliyorum diyorsunuz (Örnek Oda Nabunaga, Hattori Hanzo) Zaten anime gerçek olaylardan alınmış, üstüne abartı ve epik öğeler eklenmiş, soğuk servis yapılmış. İlk 3 bölümle bende oluşan izlenim böyle, FMA ve Bleachten sonraki en kalite animelerden biri oldu benim için umarım böyle devam ederler. Eğer işim olmaz basilisktir şudur budur diye, mutlaka ama mutlaka dinleyin intro şarkısını 3 gündür repeat e aldım sürekli o var Son olarak genel bakış yapalım animenfodan gelen bilgilerle: Basilisk ~ Koga Ninpo Cho ~ Genres: Action, Drama, Historical Settings User Rating 9.0/10.0 Herkese iyi seyirler[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi. [Bu mesaj Wispy tarafından 06 Temmuz 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Güzel görünüyor, indirmeye başladım bi ucundan.[signature][hline]ARAMAYA İNANALIM GOOGLEI İHMAL ETMEYELİM All hail the lord and master Foamy the Squirrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Basilisk başından beri takip ettiğim bir seri, ayrıca bir özelliği daha var: ilk gerçek Türk Fansub çeviri grubu Turkish Stars Fansub tarafından çevirisi de yapılıyor. Bölümleri torrentten ve p2m den yayınlıyorlar. İlk bölümleri tek tek seed etmek yerine hepsini batch torrent olarak yayınlıyacaklar yakında, böylece eski-yeni hepsini birden çekme şansınız da olur. İng. altyazılı olarak yeni bölümleri: The PirateBay sitesinden bulabilirsiniz[signature][hline]Grimwolf, 21 Haziran 2005 23:02 tarihinde demiş ki: -Şirin baba nerde? -Cumaya gitti Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Çizimleri pek hoşuma gitmediğinden izlemeyi pek düşünmediğim bir anime birde şu superhuman ninj aolayı sıkmaya başladı. Naruto var yetiyor. Ha bu türün hastasıysanız izleyin derim ama forumlardaki pek çok kişinin dediği gibi kötünün iyisi olarak izleniyor.[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying I saw a version of myself I didn't even recognize On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on A star falls in the grief of someone who'll never be seen again Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar