helena Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 ablam diş hekimliğinde ve okul hayatı kesinlikle tıptan daha kolay değil, eğer 6 yıl gerçekten kendinizi zorlayabilecekseniz ve becerikliyseniz/eliniz yatkınsa diş hekimliği alternatif olabilir.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 said: 555, 17 Haziran 2005 16:33 tarihinde demiş ki: doktorların da birçoğu tıp tavsiye etmiyor zaten.örneğin bir doktor olarak babam asla tıp okumamı istemiyor.neden olduğunu bilmiyorum.arkadaşları da genel olarak bir tiksinme durumu içerisindeler.bence sağlık sisteminden kaynaklanıyo olabilir.babam sürekli hastaların kaldıkları zor durumlardan şikayet ediyor.belki de bunlarla hergün karşı karşıya kaldıkları içindir. gayet memnun doktorlarda var. o bence babanın yada arkadaslarının istemedikleri seyleri yapmalarından kaynaklanıyor[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 said: riglous, 18 Haziran 2005 17:39 tarihinde demiş ki: doktorlar genelde doktorlarla evleniyo, iki tarafin da zaten ayiracak zamani olmadigi icin, birisi evde kos kos oturup digeri dunyayi dolasiyo muhabbeti olmasin diye genelde.. belki de sadece baska bi doktorun kendilerini anlayacagini dusundukleri icindir... garip bi tesaduften cok onemli bi istatistik diye dusundum. o calısma ortamından kaynaklanır. ogretmenler de ogretmenlerle evlenio genelde cunku cok fazla olarak o ortamda bulunuyor[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 said: capul, 03 Temmuz 2005 01:27 tarihinde demiş ki: Yaw tercih yapcaklara sesleniyorum bırakın tıbbı gelin diş hekimliğine...bence aradaki farkı görmek pek de zor deil...hatta gelin ege dişe yardım da ederim kral olursunuz valla :D ... ben marmara diş hekimliğini kimselere tavsiye etmiyorum, hımm "benim sabır katsayım oldukça yüksektir "diyorsanız gelin şansınızı deneyin... ama şu da bir gerçek gerek tıp seçin,gerek diş hekimliği iş bulamamanız sadece sizin kendinizde olan bir sorundan kaynaklanır,ama böyle diye de lütfen sadece "$" şeklinde bakan gözlerle tercih yapmayın,bizim hekimlere ihtiyacımız var canımızı emanet etmek için...[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 ben doktorların sağlık sistemindeki büyük açıklar yüzünden mesleğinden soğuyabileceğini düşünüyorum.[signature][hline]la petite ezique Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 o yüzden idealist insanlara ihtiyaç var zaten, kolay kolay işinden soğuyup bezenlere ya da "ticaret"e düşkün olanlara değil, her anlamda birşeyleri değiştirmeye kararlı, etik ilkelere uyan insanlar lazım..[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Ama şu da var ki helena,doktorlar o kadar yıl dirsek çürütüp bu mesleğin stresini yaşadıktan sonra ''biraz fazla para kazanmak bizim de hakkımız değil mi?'' diye düşünüyorlar.Ne de olsa doktorluk çok çileli bir meslek...[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!" Bruenor Battlehammer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 iyi bir doktor zaten türkiyede üst sınıfa dahil olabileceği bir ekonomik gelir elde edebilir. her meslekte etik kurallar önemlidir ama hiçbiri sağlık alanında olduğu kadar değil bence, o yüzden doktorların hastası olmalı, müşterisi değil. ayrıca tıp çok yorucu olabilir ama getirdiği saygınlık ve ekonomik nedenlerden dolayı bu kadar çok tercih edildiği de bir gerçek.[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 yahu bu diş hekimliği neden tıp fakültesinden ayrıdır, biri bana şunu açıklasın ehoe[signature][hline]ben BombaciMulayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 eh yani, seni frigge havale ediyorum =P[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: Frigg, 04 Temmuz 2005 11:32 tarihinde demiş ki: iyi bir doktor zaten türkiyede üst sınıfa dahil olabileceği bir ekonomik gelir elde edebilir. Her iyi doktor öyle olmuyo işte,1 milyar maaşla sürünmek de var işin ucunda... O para işinde de bence hekim işini para için yapsa bile mesleğine özeniyorsa bi sorun yoktur...yani herkes şifa dağıtmak için girmez tıbba (veya dişe) ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
somebody Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: uzumlukek, 20 Haziran 2005 18:22 tarihinde demiş ki: said: Zed, 18 Haziran 2005 23:21 tarihinde demiş ki: kesinlikle tavsiye etmiyorum tıp bölümünü. ne kadar idealist olursanız olun, ne yapın edin gidin başka bölüme. kız arkadaşım şu an intern ve mezun olmak üzere. bakalım 6 yıl boyunca neler görmüşüm ondan: - ilk 2-3 yıl paso ders vardır. ama ne ders. kütüphaneden zor çıkarsın biraz. dogru degil; ilk 2 yıl oldukca kek, diger bilkentteki arkada$lar odev ustune odev yaparken bizim tek yapmamız gereken birkac mekanizma ezberlemekti ilk yıl, 2. yıl ise tıbbı gercekten isteyen insan icin eglenceli bir yıldır, calı$mayı ogrenirsin,insan vucudunu ogrenirsin ama ooyle abartı bir calı$maya da gerek yoktur. haa eger ortalamam 95 uzeri olsun diyorsan eyvallah... said: - "doktorlaşırken" ne kadar değiştiğini farkedemezsin. morarmış yarım kadavranın önünde güle oynaya çekilmiş fotoğraf görünce, ve o fotoğraftakilerin hiçbirisi bunu yadırgamayınca daha iyi anlarsın neler feda ettiğini. bi kere kadavranın yanında fotograf cekilmek nasıl bir mantıktır? tamamiyle etik dı$ı bir olay.bunu tıp fakultesine baglamana kar$ıyım, kadavraya saygı içten gelen bir $eydir,fakultenin senden goturdugu bir $ey degil.anatomi asistanlarının ilk ba$ta ogrettigi $ey de kadavraya saygıdır zaten. said: - yavaş yavaş hastaneye girersin, ufak tefek işler yaptırırlar. ama kimse seni umursamaz. postlar bile (çarşaf falan taşıyan elemanlar) sana iş yaptırır. hemşireler aşağılar, asistanlar daha da beter. burada haklısın.hiyerar$i denen olgu tıpta maksimum seviyede vardır.postalar,hem$ireler,asistanlar umursamaz ama hasta yakınları, hastalar fazlasıyla umursar, saygı gosterir.bu da her $eye deger bence. said: - sınıf ilerledikçe tabi ister istemez lafın geçer az biraz, ama hala herkesin gözünde hemşire statüsündesindir. internler zaten hastanenin ayak i$lerine bakan insanlarıdır,bu boyle gelmi$ boyle de gider, sonuc olarak prof>doc>yard. doc>uzman>asistan>intern>donem 5-4-3-2-1 ogrencileri. hiyerar$i denen $ey bu zaten. said: - 6 yıl boyunca, asistanlar ne derse yapmak zorundasındır. sana "al şu vergi iadeyi doldur" dese, onu bile yapacaksın, "ama ben doktor olacaktım?" falan yok. şikayet etmek istersen asistandan büyük hoca var, yerse git şikayet et, hocalar da asistanlara aynı şekilde davranır zaten. tıbbı secen hiyerar$iye de boyun egmi$ demektir zaten, sonucta bu egitim sureci usta-cırak ili$kisine dayanan bi egitim sureci. said: - nöbetler başlar stajlarla birlikte. nöbet deyince akşam 8de başlayıp da sabah 8de gidicem falan sanmayın, sabah 7de başlayıp ertesi gün akşam 8de çıktığınız da olacak. nobetler sadece son sene olur, ooyle abartıldıgı kadar da degil.asıl nobetler mezun olduktan sonra bir asistanlık kadrosuna girdiginde ba$lar. said: - bu nöbetler ve stajlar sırasında gözünüz açık olacak. hakkınızı sonuna kadar savunamazsanız, mızmızsanız, sözünüz pek geçmiyorsa bi bakmışsınız herkesin işi size yüklenmiş. hangi meslek boyle diil ki? hayatta ba$arılı olmak uyanık olmaya baglı bir durum zaten ki tıpta son sınıf meslek hayatına atılmanın ilk adımıdır. said: - bütün bunlar olurken siz ortada doktor önlüğü ile fiti fiti dolaşınca kimse de size saygı gösterecek sanmayın. yok öyle bişi. VAR ÖYLE BİR $EY. 1. sınıftayken bile hastaneye onlukle gittigim zaman saygı gostermeyen 1 hasta, saygısız davranan 1 hasta yakını yoktu; zaten bunu ancak tıp ogrencisi oldugunuz zaman anlarsınız, o onlugu sırtınıza gecirdiginiz zaman dı$arıdaki insanların size bakı$ acısının nasıl degi$tigini vs. said: - bütün bunları yaparken bir yandan da deli gibi ders çalışmanız gerekecek. neden? çünkü dersler çoook zor. hastaneye kapağı atıp dersler azalınca biraz rahatlıycaksınız, ama rahatlamayın. çünkü önünüzde tus var. tusu kazanamazsanız zorunlu hizmete gidiyosunuz. kesinlikle dogru, calı$mayı sevmeyen adam tıbba gelmesin zaten gelse bile calı$maya ogretirler, ogrenmemekte ısrar ederse i$te kapı ;) said: - bu ders çalışma olayı yüzünden bütün öğrenciler sürekli birbirini kazıklamaya çalışacak. herkes bütün işleri birbirine yıkacak, gruplaşmalar olacak, asistana hocaya en çok yalakalık yapan kazanacak, vs. Sinirleriniz güçlü değilse hiç zorlamayın, herşeye "ben yaparım" deyip ortamın amelesi olun. hayatın ta kendisi ... said: - siz bilgilendikçe, yetkinliğiniz arttıkça, sanki hiç işiniz yokmuş gibi akraba, eş dost ne var ne yoksa hepsi sürekli sizi arayacak, şu işimi hallet, şuram ağrıyo napıcam? şu ilaçtan yazdırsana diye rahatsız edecek. Eğer yapmazsanız şımardı bu doktor olunca diyecekler. yapmaya çalışıp da yapamamış gibi görünün. yakınlarına, yakınları gectim insanlara yardım etmekten daha guzel ne var ki? said: - bu arada tus giderek yaklaşmış olacak. sürekli ders çalışmak zorundasınız. neden? 5-10 yıl daha okumak için. neden okuyacaksınız? pratisyen olarak kalmay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Frigg Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: capul, 04 Temmuz 2005 13:45 tarihinde demiş ki: said: Frigg, 04 Temmuz 2005 11:32 tarihinde demiş ki: iyi bir doktor zaten türkiyede üst sınıfa dahil olabileceği bir ekonomik gelir elde edebilir. Her iyi doktor öyle olmuyo işte,1 milyar maaşla sürünmek de var işin ucunda... O para işinde de bence hekim işini para için yapsa bile mesleğine özeniyorsa bi sorun yoktur...yani herkes şifa dağıtmak için girmez tıbba (veya dişe) ... valla benim tanıdığım son sınıfta 2 milyar ile işe başlayan insanlar var (diş hekimliğinde)... ayrıca ben hekimlerin işini iyi yapıp iyi para kazanmasına itiraz etmiyorum,zaten bu faktör tıp seçiminin en avantajlı yönlerinden birisi,benim söylediğim sadece "ekonomik boyutu" düşünülerek tıp seçiminin toplum açısından yanlış ve zararlı olduğu...[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… slayer__ Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Zed, 18 Haziran 2005 23:21 tarihinde demiş ki: - 6 yıl boyunca, asistanlar ne derse yapmak zorundasındır. sana "al şu vergi iadeyi doldur" dese, onu bile yapacaksın, "ama ben doktor olacaktım?" falan yok. şikayet etmek istersen asistandan büyük hoca var, yerse git şikayet et, hocalar da asistanlara aynı şekilde davranır zaten. asistankende zedin dediklerinden farklı şeyler olmuyo hele bu quote ettiğim olay ilk yılında sürekli oluyo kapıcı olup kapıda duruosun çaycı olup çay götürüyosun babamdan biliorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 Sonraki 2.sayfa (Toplam 2 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
Frigg Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: capul, 04 Temmuz 2005 13:45 tarihinde demiş ki: said: Frigg, 04 Temmuz 2005 11:32 tarihinde demiş ki: iyi bir doktor zaten türkiyede üst sınıfa dahil olabileceği bir ekonomik gelir elde edebilir. Her iyi doktor öyle olmuyo işte,1 milyar maaşla sürünmek de var işin ucunda... O para işinde de bence hekim işini para için yapsa bile mesleğine özeniyorsa bi sorun yoktur...yani herkes şifa dağıtmak için girmez tıbba (veya dişe) ... valla benim tanıdığım son sınıfta 2 milyar ile işe başlayan insanlar var (diş hekimliğinde)... ayrıca ben hekimlerin işini iyi yapıp iyi para kazanmasına itiraz etmiyorum,zaten bu faktör tıp seçiminin en avantajlı yönlerinden birisi,benim söylediğim sadece "ekonomik boyutu" düşünülerek tıp seçiminin toplum açısından yanlış ve zararlı olduğu...[signature][hline]sabır,yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2005 said: Zed, 18 Haziran 2005 23:21 tarihinde demiş ki: - 6 yıl boyunca, asistanlar ne derse yapmak zorundasındır. sana "al şu vergi iadeyi doldur" dese, onu bile yapacaksın, "ama ben doktor olacaktım?" falan yok. şikayet etmek istersen asistandan büyük hoca var, yerse git şikayet et, hocalar da asistanlara aynı şekilde davranır zaten. asistankende zedin dediklerinden farklı şeyler olmuyo hele bu quote ettiğim olay ilk yılında sürekli oluyo kapıcı olup kapıda duruosun çaycı olup çay götürüyosun babamdan biliorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar