Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çevre mühendisliği

yves

Öne çıkan mesajlar

nedir ne değildir??aramızda havasını soluyanlar varmıdır??kaybolan kaynakların farkına varılınca biraz daha değer kazanırmı??
359 gibi bi puan alıcam hedefim olan yerlere yetmiyo..başka alternatifler arıyorum kendime..isim yapmamış biyerdede okumak istemiyorum..buda alternatiflerden birisi en azından odtülü olmak için..ne dersiniz??[signature][hline]Fear leads to anger,
Anger leads to hate,
Hate leads to suffering.
Sosyal ağlarda paylaş

ODTU cevre muhendisliginden tanıdıgım var aslında dorde gecti bu sene, gerci bolum hakkında cok muhabbetim yok ama eheh =P Bildiklerim soyle ama: Butun muhendislikler gibi kolay degil, ozellikle ilk sene derslerinin cogunlugu ortak alındıgı icin (biraz) acı cekebilirsin. Bolum olarak o kadar zor degil. Ankarada olsam sahsa daha alakalı sorular sorup daha iyi bilgiler verirdim simdi ama su anda imkansız =(

Yalnız 359 yaparsan odtude cok daha iyi bi yere girebilirsin cevreye kıyasla, 369 elektronik en yuksek bolum 10 puan altıyla insaata girebilirsin belki. Puanları tam ezbere bilmiyorum simdi ondan tam bisi diyemeyecem ama.
Sosyal ağlarda paylaş

çevre mühendisliği zamanında inşaat muhendisliğinden ayrılan bir bölüm. adı uzerinde cevre kirliliklerini su arıtmasını, fabrika artıklarının çevreye etkileri gibi durumları inceliyor. iş alanı ise malesef az bildiğim kadarıyla. bi arkdaşım yeni mezun olcak ve kara kara düşünüyor.

ayrıca bana anlattığı kadarıyla (onun yalancısıyım) genelde derslerine inşaat bölümü hocaları yada inşaat muhde lisans yapmış daha sonra cevre üzerine kariyer yapan hocaların geldiğini ve butun bölüme gıcık olduklarını söyledi bana.
bundan başka stajlarda ve tez hazırlarken fabrikalar raporlarını hiç bir zaman açığa çıkarmak istemediklerini ve kendilerine vermediğini, staj raporu hazırlamak ve tez yazmak için(eğer konusu ise) bin bir takla attıklarını anlattı.

herşeye ramen ülkede çevre muhendisinede ihtiyaç var. ön yargılı davranmamak lazim. belki sen girince oraya her şey tıkırında da gidebilir.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MeSh, 01 Temmuz 2005 04:36 tarihinde demiş ki:
Babamda inş. müh. dediğine göre krizdeki döneme kıyasla inşaat işi türkiye'de baya olumlu yönde gelişiyor. Şu sıra inş. müh. olmak için iyi bir zaman olabilir demeye getiriyorum.

inş sektoru sen verilere göre %16~17 gibi bi büyüme kaydetmiş. diğer sektörlerde ise bu büyüme max %7-8 civarı. burda çok rahat görülüyor. alın bi hürriyet gazetesi pazar günü bakın ilanlara ve ik ekine. kafanızda hangi sektörün iş olanağı nasıl çok rahat görebilirsiniz.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

çevre müh. leri inşaat sektörüyle beraber çalışıyorlar, kalite kontrol işlerine bakanlar var ki hem çevre hem de inşaat müh. leri arasından en fazla arananlardan.. Çalışma ortamları da daha düzgün, ofis ortamında hazırladıkları dökümanları şantiyelerde uygulamaya gelip 2 3 hafta takılıp başka şantiyelere, ofislere yöneliyorlar; yarı göçebe işleri var. Ama müh. olarak ne kadar dikkate alınıyorlar bu tartışılır; çünkü şantiye hiyerarşisinde alt basamaktalar. Zaten yabancı ülkelerin çoğunda çevre ve inşaat müh. beraber okutuluyor, sonra dallara ayrılıyor; kalite kontrol, zemin, yapı, su vb. diye
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...