Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E3 2005


arcane

Öne çıkan mesajlar

Baya renkli geçen bu senenin E3'üne (Electronic Entertainment Expo) 90 dan fazla ülkeden 400 den fazla katılımcı firma oldu.

E3 hakkında oyunlar, katılımcı firmalar, vidyolar, resimler, haberler ve ayrıntılı bilgiler gibi şeylere E3'ün resmi içerik sitesi olan, E3 Insider'dan ulaşabilirsiniz.

Fuar oyun fuarı olunca haliyle tanıtımı yapılan şeyler oyunlarla sınırlı kalmıyor, oyunları ilgilendiren her konuda içeriğe ulaşabiliyoruz.Bunlardan birkaçı:

Epic'in yeni Unreal motorunu tanıtımı fizik motoruyla kalmadı, yeterince masraflı olan üst seviye grafik dünyasına fizik kartı diye fizik motorunun işlem yükünü üstlenen yeni bir donanım da içeriğe eklendi.Bu zımbırtı Game Developers Conference da da karşımıza çıkmıştı.
AGEIA Physics Processor
Inquirer
Epic'in başkanının E3 de bir röportajda söylediğine göre ileriye yönelik olan bu yeni donanım şart koşulmayacakmış ama bulunması ve bulunmaması durumları arasındaki farkın uçurum olacağını da ekliyor tabii.Yukarıdaki linki özetlersek artık görüntü olarak kendini aşan oyun dünyasında bir sonraki grafiksel adım fizik motorlarındaki fiziksel etkileşim ki bunun hesaplanması baya zor bir olay.Ek kart yardımıyla sayısal olarak mislinin misli performans artışı yaşanıyor.250$ da buna bayacağız heh.

Will Wright amcam durmadı, oyun yapımının geleceğini şimdiden tasarladı.Game Developers Conference'da açtı ağzını yumdu gözünü:
Burada görebileceğiniz üzere Spore isimli altta da linki bulunan oyunun yapım aşaması bir hayli ilginç.Özetlemek gerekirse fikir temelde oyunu kendini geliştiren nitelikte birşey olarak yapmak böylece hem kullanıcıya birçok opsiyon tanımak hem de yapım masrafını ve süresini inanılmaz boyutta azaltmak.

Gamespot'unki kadar yeterli olmasa da Ugo da E3 içeriğini bir seviyede tutmuş bir site, hızlı bir tur atayım derseniz tavsiye ederim.Benim vaktim çok hem ben vidyo da isterim, yazı da isterim herşeyi isterim cıcığını çıkaracağım diyenler düşünmeden Gamespot'a gitsin, Gamespot premium hesabı olup da paylaşmak isteyen bana özel mesaj atsın.hehe.Bir başka Gamespot gibi içeriğin miktarsal bolluğunu tattıran bir başka site ise IGN.Hadi bir de Gamespy'ı yazalım, fazlası için üşenmeyin Google'a başvurun.Tabii bu sene konsol piyasasının daha doğrusu Microsoft/Sony/Nintendo savaşının baya kızışmış olması nedeniyle PC içeriği arada kaybolur gibi oldu.Xbox çaktı, ps3 hardware de takar, nintendo sessiz kaldı sonradan çakacak gibi muhabbetler için konsol bölümüne akın ediyoruz onu da belirtelim hehe.

Bu kadar oyun bir araya toplanır da ödüller olmaz mı! Konsol oyunları haliyle baya bir çakmış durumda ama üzülmeyin ağır toplarımız kesinlikle yetersiz değil.3 günlük fuarda ayak üstü denenen,ekmek arası satılan kafa yormayan, o kalabalıkta çekileybıl olan konsol oyunlarından yer kaldığı kadarıyla seslerini duyuyorlar hem de yankı yapacak biçimde.hehe.

Bugün açıklanacak olan Game Critics Awards'da adayları görebilirsiniz.
IGN'de PC ödülleri.
Gamespy arada reklam sokuştursa da yazıların güzel oluşuyla tıklanabiliteye sahip.
Gamespot da benzer içeriğe sahip.


Dikkat çeken oyunlar:
Star Wars Galaxies: Episode III Rage of the Wookiees
Grand Theft Auto: San Andreas
Battlefield 2
Guildwars
Star Wars: Empire at War
The Elder Scrolls IV: Oblivion
Half-Life 2
World of Warcraft
Spore
Quake 4
Age of Empires III
Civilization IV
[url=http://www.gamespot.c
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
PS 3 bolumunde Killzone diye bir oyunun videosu var
o video yu bir skeilde bulun (video adiyla google da aratmak falan) ve izleyin

yani baska hic bi videoyu boole izleyin diyemem heralde[signature][hline]Arcane 24 Temmuz Cuma sabahlama esnasinda demis ki:
Tabi favori bolumleri kullanmicam, yoksa nasil yapardim bu kadar postu...

Oha diyorum sayin arcane, Oha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 02 Temmuz 2005 09:10 tarihinde demiş ki:
PS 3 bolumunde Killzone diye bir oyunun videosu var
o video yu bir skeilde bulun (video adiyla google da aratmak falan) ve izleyin

yani baska hic bi videoyu boole izleyin diyemem heralde


oyun içi görüntü mü bu? o.O
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...