Xeaon Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Arkadaşlar sanırım 4 senelik bi universite okumam çok zor 2 senelik bi yere girmeyi düşünüyorum daha sonra belki dikey geçişle 4 seneliğe geçiş mümkün olursa öyle bişey düşünüyorum 2 senelik hangi uni.' de hangi bölüm ü tavsiye edersiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 bölüm tavsiyesi ne yaw? mesleğini burdan birisi mi seçecek, olurmu öle şey? 1-sen ne olmak istiyorsun? 2-yeteneklerin/becerilerin/yapabildiğin ve sevdiğin şeyler vb nedir? 3- bir ve 2 şıklarını birleştirince sana uygun bişi çıkıyor mu? 4-çıkıyorsa o olmalısın. çıkmıyorsa çıkana kadar tektar tekrar düşünmelisin. yoksa, uniyi bitirince sevmediğin bir şehirde, sevmediğin bir işte, sevmediğin bir maaş ile zorla çalışıyor olursun büyük bir ihtimal.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II Training is nothing, Will is everything Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xeaon Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Gerçekten dediklerin çok doğru ama tr sıtandartları insanları sevdiği mesleği değil de girebildiği bölümün işini yapmaya itiyo bi bakıma.. Düşündüğüm şey bilg. programcılığı var 2 senelik veya varsa işletme fln aslında 2 senelik hangi bölümlerin olduğunu bulamıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Bilkent Üniversitesi-Bankacılık ve finans....Kolay girersin yanlız çıkışı zor gibi....[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 ya en önemlisi senin ilerde severek çalışacağın bölüm olmalı yoksa hem okulun zindan olur hemde ilerde mesleğini severek yapmazsın. öbür açıdan 2 yıllık bölüm bitirip en kolay iş bulabilen bölümü sorarsan inşaat teknikerliği derim ben. iş ilanlarına bakarsan gazetelerde fln. aranan bir meslek dalıdır. büyük firmaların işine gelen bir durumdur. adamlar mühendis alıp daha fazla para vericeklerinde mühendisi iş bitmeye yakın iken başka şantiyelere kaydırıp teknikerleri kullanmaktalar. hata muhendis yerine tekniker kullanan firmada çok var. ikinci bir alanı ise proje bürolarında teknik ressam olarak çok rahat iş bulabilmekteler. yani alanı geniş. benim staj yaptığım yerde bir teknik ressam 1.5 milyar maaş alıyordu. teknikerdi. ama autocad kullanırken adamın elini göremiyordum açıkçası. işini seven bi elemandı. neyse sonuç senin işi sevmende bitiyor. eğer seversen urdu dili edebiyatı(mesela) gibi bir bölümden mezun olupta iyi bir iş sahibi olabilirsin[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 bişi daha 2 yıllık inşşaatı bitirip sonra sınavla 4 yıllığa geçip orayıda bitirsen 4 senede hem tekniker hemde muhendis ünvanını alıyorsun. bu makina, elektronik gibi teknik bölümler ve mühendislikleri içinde geçerli.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 said: mdma, 29 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: bişi daha 2 yıllık inşşaatı bitirip sonra sınavla 4 yıllığa geçip orayıda bitirsen 4 senede hem tekniker hemde muhendis ünvanını alıyorsun. bu makina, elektronik gibi teknik bölümler ve mühendislikleri içinde geçerli. 2 senelik inşaat bölümümü var? tam olarak ismi ne bölümün?[signature][hline]from exile... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xeaon Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Geçenlerde haberturk.com'da bi yazı okudum at bakıcılığıyla ilgili ailem buna sıcak bakmıyo at mokumu temizliycen diyo ama :D bu konuda bilgisi olan varmı bide bilg. programcılığı varmış 2 senelik.. zaten yakın olduğum bi meslek bu iki meslek üzerinde bilginiz varsa öğrenebilirmiyim özellikle hangi devlet uni. olduğuna dair... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
micha Mesaj tarihi: Haziran 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2005 bende 2 y1ll1k universitede okuyorum bilgisayar tek.prog. bolumum notlar1m iyi olursa insallah 4 yiliiga gecis yapicam.[signature][hline]fizban, 13 Şubat 2004 20:31 tarihinde demişki: eheuh yok be sanmıyorum. zaragozaya karşı da böyle oynarız sanırım bence heralde kesinlikle galiba. Sersefilse duygular ömrünün yarısı yalpalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2005 said: Dark_Soul, 29 Haziran 2005 20:52 tarihinde demiş ki: said: mdma, 29 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: bişi daha 2 yıllık inşşaatı bitirip sonra sınavla 4 yıllığa geçip orayıda bitirsen 4 senede hem tekniker hemde muhendis ünvanını alıyorsun. bu makina, elektronik gibi teknik bölümler ve mühendislikleri içinde geçerli. 2 senelik inşaat bölümümü var? tam olarak ismi ne bölümün? yeni klavuzlarda bilmiyorum ama 5 sene önce sadece inşaat diye yazıyordu. tabi başka isimde benzer yapı bölümleride olabilir bunlar dışında. [signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj mdma tarafından 30 Haziran 2005 15:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 said: Udinen, 29 Haziran 2005 06:51 tarihinde demiş ki: Bilkent Üniversitesi-Bankacılık ve finans....Kolay girersin yanlız çıkışı zor gibi.... [spo1=Bilkent BF (okumak isteyenlere)]Bahsettiğin bölüm 2 yıllık değil 4 yıllık. Hatta hatta fransızca ve ingilizce hazırlık ile birlikte 6 yıl ve dediğin gibi girmesi kolay çıkması ise Bilkent'teki en zor bölüm. 2000 yılında ideallerim doğrultusunda yüksek puan almama rağmen tercih edip girdiğim ve 3. sınıfa geçmeme rağmen şimdiden okulu 7 yıla uzattığım bir bölüm. ***Devalüasyon sonrası özel okulların kan kaybettiği dönemde, puanları tabana vuran ve öğrenci kalitesi o yıldan sonra inişe geçen, öğrencilerine acınası bölüm.*** [/spo] Özel üniversite düşünen biri zaten tercih edeceği özelin kalitesine göre, birçok 4 yıllık bölüme girebilir. "Xeaon" bana kalırsa 1 yıl daha çalışıp 4 yıllık adam akıllı bir yere gir. Dikey geçiş olayı her üniversite de değişiklik gösterir ve o kadar kolay birşey de değildir. 2 yıl okuyan ve sonradan pişman olup tekrar öss'ye giren, bir sürü örnek var çevremde. Mesleki tercih bir yana, 2-4 yıl mevzusu da Türkiye açısından önemli bir mevzu.[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni Yawarakana hitai wo nakushite mo Akaku someta suna haruka koete yuku Sayonara no rizumu. [Bu mesaj Keyzar tarafından 01 Temmuz 2005 13:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 bence yanılıyorsun Keyzar. çünkü mesleki tercih herşeyin önünde. üniversite dediğin 2 sene 4 sene 7 sene neyse o kadar eninde sonunda biter (gerçekten bitirmek istersen ve saf salak değilsen). Ama o sene içerisinde ne okuduğun senin geleceğini, mesleğini şekillendircek. yaşlanana kadar ne tip insanlarla uğraşacağın yada sabah kaçta kalkacağın ne biliyim hafta sonu çalışıp çalışmayacağın senin meslek seçimine bölümüne bağlı. o yuzden mesleki hayatının zehir olmasını istemiyorsan ona göre tercih yapman gerekir. herzaman meslek birinci plandadır. (bence) birşeydaha dikey geçiş sınavı cok zor değilmiş sanırım ama gittiğiniz okulda intibak eğitimi alıyorsunuz. buda okulda ilk sene, okulun verdiği derslerin hepsinden geçmek zorundasınız (fark dersler ve dönem dersleri).bazen abartı ders verebiliyorlar. eğer birinden bile kalırsanız dönmemek üzere atılırsınız okuldan. arkdaşlarımın yusuf yusuf durumlarını daha dün gibi hatırlarım. dikey planı yapanların haberi olsun. edit: bişi daha 2-4 yıl mevsuzunu, teknik ara eleman ve yönetici,planlayıcı mevzusu olarak görüyorum. ve türkiyenin ara eleman ihtiyacıda senelerdir olan bilinen sürekli artan bir ihtiyaç. bu konuda senelerdir gelen bir fıkra vari bişi vardı. japonlarla türklerin kürek yarışı yapmasından bahsediliyor. japonlarda 4 kürek çeken kişi ve 1 kaptan(dümenci) var. türklerde ise 1 kürek çeken kişi 1 dümenci yardımcısı, bir dümenci denetleyicisi, 1 kaptan fln şeklinde büyük bir yönetici kadrosu var. neyse bizimkiler yeniliyor olaylar gelişiyor.. yani anlatmak istediğim mevzu bu. [signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj mdma tarafından 01 Temmuz 2005 18:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 bende gidiyorum 2 yıllığa.Maltepe üniversitesi meslek yüksekoluku.ben film yapım tekniklerindeyim.radyo-televizyon var, turizm var,muhasebe var,bilgisayar programcılığı fln filan..güzel ve sakin bi okul.[signature][hline]- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare) NMN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: mdma, 01 Temmuz 2005 18:05 tarihinde demiş ki: bence yanılıyorsun Keyzar. çünkü mesleki tercih herşeyin önünde. "Mesleki tercih bir yana" dediğim kısım "mesleki tercihin yanısıra" olacaktı. Mesajı işteyken apar topar yazdığım için, yanlış bir ifade kattığımı farkedememişim...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni Yawarakana hitai wo nakushite mo Akaku someta suna haruka koete yuku Sayonara no rizumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar