Korax Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 said: Fistan, 04 Şubat 2005 20:35 tarihinde demiş ki: bizimde bi derdimiz yok yani sharky. Hehehe :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 said: Murk, 04 Şubat 2005 20:04 tarihinde demiş ki: Vcore 1.888'de 200 FSB stabil şekilde çalışıyor ama dediğim gibi hala emin olamıyorum idle durumdayken işlemci ısısı 48 derece yüklendiğim zaman 60'a kadar yolu var ama 60'ı geçmiyor. Ne diyorsunuz? Okadar fazla voltaj vermene gerek yok,anakart'ın zaten gayet iyi,bak fistan anakartı alan overclock'u rahatça yapıyo box fanla hemde :D dediğim gibi nekadar fazla voltaj okadar ömür azalır ve ısı artar heleki box fan kullanıyosan fazla voltajdan kaçın,overclok olayınıda abartma.30 milyona fıstık gibi cooler'ın falan fanları var.Full Bakır 4000rpm hız,gayet iyi max 47-48 c görüyorum oyunlarda.Idle'da falan 40ın altında. 200*11 çalışıyo.(2500+)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 beyler biri bana adım adım 2400+ xpyi nasıl oc edicegimi yazabilir mi.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2005 Önce Super Pi, CPU-Z ve Abit EQ (ya da anakartın neyse onun destek programı, ondan sıcaklığa bakacağız) programlarını indiriyorsun. Sonda biosa girip front side bus'ı yani işlemcinin fsbsini yavaş yavaş arttırıyorsun (amd'de ramlerin fsbsiyle işlemci fsbsi aynı olursa daha çok verim alıyorsun onun için ramlerin yavaşsa (mesela 333) 166 fsbyi geçtiğinde ramlerde daha yüksek hızda çalışmaya başladıkları için zorlanıyorlar. 400MHz ramler için 200MHz işlemci FSBsi uygun olur.) İşlemci çarpanın kırıksa onu da değiştirebilirsin isteğe göre. Şimdi Windows'u açıyorsun FSB'yi arttırdıktan sonra Super Pi'yi ve anakartın sıcaklığını gösteren bir programı da açıyorsun, Super Pi'de 1mb hesaplama yapıyorsun (%100 işlemciyi çalıştıracaktır), bakalım hata olacak mı (mavi ekran veya Super Pi program hatası). Eğer hata olmazsa güzel, hata olursa anakarttan işlemciye giden voltajı biraz arttırman gerekebilir. Arada sıcaklığa bakman iyi olur (40-60 derece fena değildir ama 70'lere vurursa sıcaklık fan alman gerekebilir). Son olarak CPU-Z ile işlemcine ve ramlerine genel bir bakış yapabilirsin.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- [Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 05 Şubat 2005 19:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 said: Korax, 05 Şubat 2005 05:34 tarihinde demiş ki:Okadar fazla voltaj vermene gerek yok,anakart'ın zaten gayet iyi,bak fistan anakartı alan overclock'u rahatça yapıyo box fanla hemde :D dediğim gibi nekadar fazla voltaj okadar ömür azalır ve ısı artar heleki box fan kullanıyosan fazla voltajdan kaçın,overclok olayınıda abartma.30 milyona fıstık gibi cooler'ın falan fanları var.Full Bakır 4000rpm hız,gayet iyi max 47-48 c görüyorum oyunlarda.Idle'da falan 40ın altında. 200*11 çalışıyo.(2500+) Voltajı biraz bile azaltınca Windows açılırken mavi ekrana geçiyor. Diğer her şeyin voltajını arttırıp CPU'ya yine düşük vermeyi denedim acaba ramlerden yada kuzey köprüsünden mi kaynaklanıyor diye yine olmadı. İşlemci çarpanı 12,5 olması büyük bir dezavantaj benim için. Bunun çarpan kilidini kırmak da oldukça zor kısacası yüksek voltajla idare etmek zorundayım. 1,888'de sorunsuz çalışıyor. ekleme: RAM zamanlamalarını da yazayım bari 8-3-3-2,5 1,65v de stabil çalışıyor.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 06 Şubat 2005 03:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Voltaja gel :P 2.4Ghz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 3 yap 3 yap!.. *!tempo tempo*[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 AMD 3800+ yaptım aleti daha ne :P Artikelbezeichnung: AMD Athlon 64 3800+; 2400 MHz PIB Original AMD Boxed / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 fsbyi arttıramıyor musun fistan?[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 artırıyorum da stabil çalışmıyor donuyor ya sıcaklık fırlıyor ya durduk yere restart atıyor. 204*12.5 yapmıştım hatta 207 mi yaptım ne oyun oynayamadım ama masaüstünde takıldım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Ben de 220 gayet rahat 1.75v ile. ramler yüzünden mi bu?[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 nası 220 rahat? senin çarpan kaç? imkanı yok :P ramler 3-3-8 192Mhz çalışıyor yanlız o ss de. %50 indirirsem benimkide çıkar orlara.ram voltajınıda oynican aslında demi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Benim çarpan 11.5, ramler de 2.5 3 3 8. Ram voltajıyla hiç oynamadım.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 he benim çarpan 12.5 koç. kolaysa gel 220 yap benimkini2750mhz olur oda 4200+ falan olur heralde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Biz çarpandan dolayı kaybediyoruz. 12,5 çok yüksek çünkü. Overclock potansiyeli olarak 2600+'ün üstüne tanımıyorlar hele mobile işlemci alabilirsen onların çarpan kilidi kırık oluyormuş zaten coşuyormuşsun. Ben maksimum 12,5x200 yapabiliyorum 1,888v ile daha yukarlara çıkar ama voltaj da coşuyor haliyle ve işlemci idle durumdayken bile 53 derecede falan çalışmaya başlıyor sonra. Şu haliyle Super Pi kullanarak 4mblık hesaplama yaptım 3dk. 44sn.'de bitirdi sorunsuz olarak. ekleme: ABIT forumlarında adamın teki Mobile 2600 işlemciyle 11x240mhzye çıkmış nasıl küfür ettim içimden anlatamam. Ram zamanlamaları da uçmuş zaten 11-2-2-2 yapmış hemde 480mhzde çalışıyor. ekleme: Sizde CPU/DRAM FSB Ratio kaça kaç durumda? Ben 6/6 kullanıyorum.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 06 Şubat 2005 16:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2005 eh 500 mhz'lık ram'ler alırsan,sağlam bi fan,idle durumda makinayı overclock'suz halde iken 20c ile çalıştıran deli fanlar falan var.Eh sağlam bi Ps,elinde son olarakta bi Mobile işlemci olursa ozaman gör overclock yapmayı :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Korax ben ram frakanslarını 220 nin üstüne çıkarıyorum PC3500 olarak görüyor ehehe. halbuki PC3200. Dual Mode rule Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Ben de sık sık mavi ekranlar çıkmaya başladı :), tırstım biraz 2300MHz'a düşürdüm hızımı. Neyse bu bile 3200+ hızından daha fazla.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a : Grynn , Botanika) -Est Sularus oth Mithas- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Gaza geldim bugün balkonun kapısını açtım ve 45dk. kadar odaya girmedim sonra girip işlemci scaklığına baktım 12 derece. :-) Normalde eMule açıkken 49 falan oluyor.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. [Bu mesaj Murk tarafından 07 Şubat 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 haha işte doğal soğutma diye buna derim ben :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2005 kartopu koysaydın chipsetin üzerindeki headsink e :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Hehe bir dahaki sefere artık. :-P[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 fistan bak ben bi yöntem buldum,laylon goycan işlemcinin üstüne onun üstünede su dökecen işlemci ısındıkça,yada kartopu koyacan :D eniyisi Şu double fan takılan devasa bakır heatsinkler varya thermaltake'in onlardan alıp 2 tanede 80 lik fanlardan alıp takmak.alet zaten 30c üstünü görmüyo :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 buzluğa koysak anakartı nası olur? -18 dereceye falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2005 Evet aslında olabilir. Buzluğa atarız anakartı gerekli kablolar falan içinde bir delik açarız buzluğa. Mis gibi -10 derecede çalışırız işte.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar