Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Carpe Diem (anı yaşamak)

Mix

Öne çıkan mesajlar

bu felsefeye bir cogunuz inanır, yapar, yapmaya calısır v.s. ama yakın gelecekteki ve suanki bir cabayla degistirilecek olayları "carpe diem olm salla lan" diyerek bu felsefeyi tam anlamıyla "abuse" etme felsefesi de bir çok kişi tarafından kullanılıyor.

düşünceleriniz nedir bu konudaki?[signature][hline]Hayat bir kavgadır... İlk düşmanın sensin!
Sweet boy come in, im the dark side of you...

Sosyal ağlarda paylaş

Ben inaniyorum ki ;

Carpe Diem olayı tam bir gerceklik. Sikintilarinizi daha cok dusuncelerinizi bir araya toplayamamanizi saglikli bir birey olmanizi engelliyor. Tabi bu carpitilmis hali oluyor. Bir problem olusabilecekse bile ilerde bosver olm anin keyfini cikar felam gibi kullanımlarda bu felsefe tamamen cag disi niyetlerle somuruluyor...[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Katholieke Universiteit , Science and Engineering: Computer Science.
Leuven in Belgium.
If our nature is evil, if our instincts are murderous, can we be blamed?
Sosyal ağlarda paylaş

aslında mantıklı bir düşünce tarzı.

yaşadığınız an, şu andır. yani eğer gerçek diye bir kavram varsa o "şimdi"ye aittir, bu yüzden geçmiş ölü, gelecek ise belirsiz kabul edilir çünkü geleceğin getirileri kesin değildir, hayatının ne zaman sonlanacağını bilmeyen insan geleceği olduğu konusunda güvenceye sahip değildir ki geleceği olsa bile bu gelecek kavramı şu anı ile ilişkilidir. geçmişte yapılan her eylemin sorumluluğu ise şu ana aittir, geçmiş değişmez ama anın üzerinde etkisi vardır.

sonuç olarak, hayat anlardan ibarettir ve insanın gerçekte sahip olduğu tek zaman şimdidir.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 27 Haziran 2005 23:38 tarihinde demiş ki:
carpe diem oyle anin zevkini cikar gerisini salla anlayisi degildir . zaten asil anlami ani yakaladir . o an ne gerektiriyorsa onu yaptir .

budur olay, yoksa epikürle karıştırmak, carpediemden zerre anlamadığımızı gösterir ancak[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

demek istedigim şu:

önünde 2 seçenek var şu an yapabilecegin. 1 i eglenceli bişey. digeri ise pek eglenceli degil ama gelecegini daha iyi bir hale getirecek bir sey. ben 2.sini seçerdim

bu felsefeyi insan çok kolaylıkla başka yönlere çekebiliyor kendi işine geldigi gibi kullanabiliyor.

anlık yapılan tüm düşüncesizlikler carpe diem baby denip geçiliyor.[signature][hline]Hayat bir kavgadır... İlk düşmanın sensin!

Sosyal ağlarda paylaş

O an neyin gerektigini neye gore belirleyeceksin ?

Tamam sen bir sey yaptin o an sana gerekiyormus gibi geldi ama sonra bir baktin k i ? A a o an bunu degilde sunu yapmam gerekiyormus dedin ? Kendi Anlayisini Kendin Bozdun..

Sonra da salla gitsin diyeceksin ve kaset basa saracak ...[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Leuven in Belgium.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Riehn, 27 Haziran 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
O an neyin gerektigini neye gore belirleyeceksin ?

sen aklinin soyledigi sekilde geregini yap yeter .

yoksa her seyi dogru yapacak bir insan daha anasinin karnindan cikmadi .
carpe diem sadece akilli ol o anin gereklerini anla ve gerceklestir yonunde bir tavsiye bir atasozudur .
ilginc bir sekilde turkiyede vur patlasin cal oynasin seklinde anlisilmistir nedendir bilinmez .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.

[Bu mesaj huun tarafından 28 Haziran 2005 00:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mix, 27 Haziran 2005 23:56 tarihinde demiş ki:
demek istedigim şu:

önünde 2 seçenek var şu an yapabilecegin. 1 i eglenceli bişey. digeri ise pek eglenceli degil ama gelecegini daha iyi bir hale getirecek bir sey. ben 2.sini seçerdim

bu felsefeyi insan çok kolaylıkla başka yönlere çekebiliyor kendi işine geldigi gibi kullanabiliyor.

anlık yapılan tüm düşüncesizlikler carpe diem baby denip geçiliyor.

hmm.sanırım bende boyle bir tercihler olsa tabiki ruhsal durumuma gore degisecektir.Ama her zaman eglenceden yanayım :)[signature][hline]icqmsn
Sosyal ağlarda paylaş

said:
carpe diem sadece akilli ol o anin gereklerini anla ve gerceklestir yonunde bir tavsiye bir atasozudur .
ilginc bir sekilde turkiyede vur patlasin cal oynasin seklinde anlisilmistir nedendir bilinmez .

olayın özeti budur benim kafamdada:)[signature][hline]Hayat bir kavgadır... İlk düşmanın sensin!

Sosyal ağlarda paylaş

Neden o anin gereklerini yerine getirme zorunluluguna tabi tutuyorsun ki ?

Kafandaki dusunceyi daha net olarak anlatabilirmisin ?[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Leuven in Belgium.
Sosyal ağlarda paylaş

acikcasi carpe diem in bir sozluk anlami bir de edebiyatta gecen anlami var . sozluk anlami gunu yakaladir . edebiyatta yerli yabanci gunun zevkini cikar anlaminda daha cok kullanilmistir . zaten burda tartislan konuda bu . gunu mu yakalayacagiz gunun zevkini mi cikaracagiz ? acikcasi ben latinceden gelen bu cumlenin sozluk anlamini tercih ediyorum . ingilizce karsiligi seize the day . kimisi zevkini cikar der kimisi sozluk anlamini ele alir .

seize :

1. f. tutmak, yakalamak; zaptetmek, müsadere etmek, gaspetmek; kavramak, iyice anlamak; den. sicim sarıp bağlamak; takılmak, dönememek. ,seize yakala/ele geçir.
2. tutmak. yakalamak. kavramak. kapmak. el koymak. gaspetmek. zaptetmek. ele geçirmek. tutuklamak. değerlendirmek.
3. el koymak, müsadere etmek. ele geçirmek. tutmak. yakalamak. zapt etmek. gasp etmek. kavramak. iyice anlamak

kelime manasi bu iste . ha 3-5 sair gunun zevkini cikar diye carpe diem gibi karizma!!! bir cumleyi tercih etti diye sozu gercek anlami disinda anlayacak degilim .

nedenine gelince bir tatil koyunde tanidigim latince profesoru bir ingliz bana cumleyi yukarda anlattigim sekilde anlatmisti . bakinca bana mantikli gelen de bu . aksini dusunen ve anlamak isteyen varsa elbette diyecek bir seyim yoktur .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Gunu yakalamak yada Gunu yasamak ?

Aslinda ayni kapiya cikmiyorlar mi ?
Gunun geregini gerceklestirdiginde gunu yakalamak oluyorda , O gunu tam anlamiyla yasadiginda gunu yakalamak hatta yapilabilecegin en iyisini yapmiş bulunmak olmuyor mu ?

Yani Anlamakta gucluk cektigim hep budur bana bu iki kavramin neden farkli algilandigini acikla. Oke dir ustad buyuksun diim :D[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Leuven in Belgium.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bir zihniyet turkcede ki manasiyla vur patlasin cal oynasin zihniyeti . 10 numara hatun cikti karsina aidsli mi lan salla gece kim bilir neler yasiyacaksin salla aidsi zihniyetiyle olaya yaklasirken bir diger anlayis yarini daha dogru duzgun yasamak icin bugun ne gerekirse onu yap diyor .

ha ornek biraz ucuk olabilir o baska :D[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi zihniyete gore anın sorumluluguna aldiris etmediginde gelecekte olusabilecek problemlerin dusunulmemesi Ani yasamak.

Ama yok dusunmek ve ona gore davranmak. Ani Yakalamak. Mi oluyor simdi ?[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Leuven in Belgium.
Sosyal ağlarda paylaş

Gercek manasinda gelecek goz onune alinmaz ki !

Adam orada fifty - fifty kalir aidsdir yada degildir der ben keyfime bakarim istiyormuyum ha beni o ilgilendirir cevabim evet se bitmiştir bir riske girersin ve Carpe Diem Dersin : P[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Leuven in Belgium.
Sosyal ağlarda paylaş

Kapitalist bir dünya'da anı yaşayarak hiç bi şey olamassınız. 2 gün mutlu 200 gün mutsuz olursunuz.
gelecek için çalışacaksınız ama düşünmeden de yaşayacaksınız..
yani geleceği düşünmeden yaşayıp, gelecek için çalışacaksınız.
maalesef böyle..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******
Sosyal ağlarda paylaş

Dusunmeden neyi ne kadar gercek anlamiyla yasayabilirsin ki ?

Aglamazsan , Uzulmessen , Yikilmazsan , Kovulmazsan , Asagilanmazsan olmaz ki !

Yasiyacaksin goreceksin dusuneceksin cozum ureteceksin ve uygulayacaksin.

Carpe Diem e gelince Ani yasamak yada Ani Yakalamak. Degisen bir sey yok. Degisen kullanimdan ibaret. Bakire bir bayan bakireligini bozmak için carpe diem diip hooo looo looo seklinde bir cozum uretemez. Uretmemeli. Ama ha yok sen gelmişsin bana 4 sene once bişi demişim konu tartisilmis bitmiş sen bana hala dersen ki bole bole bende sana derim ki Carpe Diem : D Hadi git işine yani.

Anlatmak istedigim su ki Carpe Diem genellikle gecmisin bizi yakaladigi durumlarda kullanilan bir felsefedir. Gelecege yonelik hiç bir betimlemede alakasi yoktur. Ne uzaktan nede Yakindan.[signature][hline]Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 2004 Mezunu.
Leuven in Belgium.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MartinLGore, 28 Haziran 2005 01:08 tarihinde demiş ki:
Kapitalist bir dünya'da anı yaşayarak hiç bi şey olamassınız. 2 gün mutlu 200 gün mutsuz olursunuz.
gelecek için çalışacaksınız ama düşünmeden de yaşayacaksınız..
yani geleceği düşünmeden yaşayıp, gelecek için çalışacaksınız.
maalesef böyle..

şimdi bu senin düşüncelerle Reihn arkadaşın düşünceleri alıp biraz ondan biraz bundan yapıyosun al sana carpe diem işte:P
arkadaşlar ya tartışmya ne gerek var ki şimdi bunu:yarın ölecekmiş gibi yaşayıp hiç ölmeyecekmiş gibi çalışacaksın!olay bundan ibaret işte[signature][hline]Nobody is perfect!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...