LonelyWolf Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2005 sevdiğim bir şair olan Ümit Yaşar Oğuzcan ın bir şiiri. paylaşmak istedim. Bu günlerde çoook fazla okuyorum:D İşte İstanbul Yorgun şehir İşte canından bezmiş Boğaz vapurları Kederli tramvaylar Ve Galata köprüsünden telaşlı insanlar geçmektedir Bir gizli sevinç mahzun gözbebeklerinde Eriyen bir sükun kaldırımlarda adım adım İşte İstanbul İstanbul dedimde seni hatırladım... Balıkçı Tepsisinde gümüş balıklar Tekir, barbunya, canım uskumru, levrek İşte İstanbul Kulaklarımda bir derin uğultu Hiç bitmeyecek Karşıda kız kulesi Gözleri yaşlı bir kadın gibi Ve minareler çaresizliğimi haykırmakta Allah'a Caddelerinde başım dönüyordu Gecelerinde ağladım İstanbul o büyük şehir O mahzun şehir İstanbul dedim de seni hatırladım Tarabya'da bir Rum meyhanesi Kayık tabaklarda üç çeşit meze Karides İstavrit taavsı Midye dolması Sonra kızarmış ekmek Ve klüp rakısı İşte İstanbul Sensiz yaşanmayan şehir Nefes alınmayan belde Sen uzaklardaki İstanbul hastası Bense İstanbul'da seni yaşadım Zaman, adın gibi dudaklarımda İstanbul dedim de seni hatırladım Boğaziçi'nden bir vapur geçer Benim aklımdan da gözlerin geçiyordu "Bebek" dediler indim Nereye baksam denizdi Mavi mavi bir hüzün ayaklarımın altında İşte İstanbul Haliç Çiçek pazarı Beyoğlu Beyoğlu'nun daracık sokaklarında seni aradım İçim ürpertilerle dolu, amansız korkularla İstanbul dedim de seni hatırladım İstanbul'a kar yağıyordu Nasıl üşüdüğümü anlatamam Üşümekten öte bişeydi bu Belki de yanlızlıktı Kar haline gelmiş göz yaşlarıydı insanların Uzakta gemiler görüyordum Karlar altında beyaz gemiler Bir nehir akıyordu içime Soğuk, buzlu bir nehir Sensiz İstanbul bile güzel değilmiş Anladım İşte İstanbul İstanbul dedim de seni hatırladım...[signature][hline]Star Wars Galaxies Eclipse-Khas'bin Qebex Long Live Emperor... Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun [Bu mesaj khas tarafından 28 Haziran 2005 15:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar