Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acele Linux Yardımı Gerekiyor Bana

trash_

Öne çıkan mesajlar

sonunda slackware kurdum makinama... başlatıyorum ama makina bir türlü desktop moda geçmiyo... baya komut denedim... login falan dedi.. "root" yazdım girdim... ama masaüstünü açamadım gitti. yardım lüytfennn[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

login ettikten sonra, startx ile xwindows 'a gecebilirsin.

eger acilista acilmasini istiyorsan, /etc/inittab 'dan default runleveli 4 yapabilirsin (id:3:initdefault: diye bi satir olmali, oku oralardaki commentleri, goreceksin)

dosyayi editlemek icin mcedit kullanabilirsin en pratik olarak baslangic icin, "mcedit /etc/inittab" diye yani tirnaksiz

x windowsu calistirmadan once root ile login edip xorgsetup 'i calistirip ekran kartini falan tanit ama.[signature][hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

@wastiee
dediklerini yaptığımda no desktop found gibi bi msg veriyo... ben sistemi sadece 1.cd ile kurudm yani gnome ve kde yüklü değil. başka bir masaüstü ile başlatıp. gnome'u upgrade ile yükleyeceğim. slackware de böle bişey oluyomuş...

ne yapmam lazım şimdi.? bana yükleme esnasında hangi masaüstü diye sordu bende seçtim birini... içlerinde kde ve gnome yoktu zaten..[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

links i kullanarak www.swaret.org a gireceksin ve swaret 'in son sürümünü indireceksin

( links -g http://www.swaret.org )

Tabii ethernet kartını tanıtmışsın olarak varsayıyorum ve internettesin diye farzediyorum.

İndirdikten sonra installpkg swaret-zartzurt.tgz şeklinde kuracaksın ve

swaret --update; swaret --install xorg; swaret --install kde ( veya gnome veya ne istersen artık ) diyeceksin ve bırakacaksın. Sabaha hepsi yüklü olacak

Güzel de bir kernel derleyip, tam distro upgrade yaparsan mis olur

Not : /etc/swaret.conf da swaret sürümünü current yapmayı unutma. Bir de bu tür sorular için en tepede sticky topic var, oraya lütfen.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...