Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yök'ün tanımadığı bir üniverstede istediğiniz bölümü okumak?

Zopik

Öne çıkan mesajlar

said:
Zopik, 25 Haziran 2005 14:08 tarihinde demiş ki:
evet newport uni.

Ben orada bilgisayar müh. okuyordum bıraktım. Abi hiç bir işe yaramıyor diploma. Bak title meraklısısysan git oku derim ya da başka uni. seçeneğin yoksa oku derim en azından elinde bi diploma olması diğerlerinin arasından sıyrılamana yardımcı olur.
Ama sırf title için, etiket için okuma senelerini harcama..
Ama şunu da söyliyim bilgi yönünden çok şey alırsın zaten hocalrı itü den boğaziçinden sakarya'dan falan fistan.. İyi hocalar var hep.. İyi öğretiyorlar ama dediğim gibi title içinse yapma harcama boşuna zamanını..

Ha yurtdışına gidecek durumun varsa o diploma çok işe yarıyomuş gidenlerden duydum.. Benim gidip orada hayat kurabilme imanımda olmadığı için bıraktım..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******
Sosyal ağlarda paylaş

said:
vesmor, 26 Haziran 2005 17:19 tarihinde demiş ki:
abim yurtdi$inda okudugu icin biliyorum yok'un saymasi onemli degil universiteden bir belge aliyorsun tamamladigina dair ve diplomanla beraber ankara'da bir yere gidiyorsun ve tastik ettiriyorsun gecerli oluyor.

yok oyle bir sey . yok un tanimadigi hangi universiteden mezun olursan ol hic bir meslek odasinda diplomani tescil ettiremiyorsun . bu da demektir ki mit den bile mezun olsan yok tanimiyorsa turkiyede makina muhendisi olamazsin . askerlikte bile ise yaramiyor . en direkt lise mezunu muamelesi goruyorsun .

cevre varsa tanidik varsa kimse yok u sallamiyor tabii buyuk bir firmada ise girebiliyorsun o baska .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen huun'un dediği gibi.
Özel sektor takıyo tabi Sen mit'den mezun ol göriim seni özel sektör havada kapar :) Tabii mal gibi tr ye gelirsen :)
Tabii konumuz mit'de değil aynı zamanda..

Gerçi ben iş başvurularında newport'u bitirmememe rağmen yararını görüyordum. Çoğu insan kaynakları müdürü bilmiyor isminide ingilizce görünce etkileniyor..
ama tekrar diyom okuma.. yurtdışında okucaksan ne ala ama tr de boyle bi uni okuma..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

yok'un denklik belgesi devlette calisacaksan, devletle is yapacaksan onemi var diye biliyorum ben.

yani, bi ozel sirket makina muhendisi ariyorsa mesela, sen de elinde YOK'un tanimadigi bi diplomayla basvurursan, yok kardesim biz seni almiyoruz YOK seni tanimiyo diye demez yani, kendisi karar verir alip almayacagina, YOK degil. (ama devlette baska tabi)[signature][hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

Ama newport'u araştırırsa, ilk tercih edeceği tr den mezun birisi olacaktır. Onu söylüyorum.
Denkliği olmayan uni nin diploması şöyle iş yapıyo piyasada..
Adam diyo ki tamam denkliği yok ama "yurtdışında" senelerce kalmış, ingilizcesi süper olmuş. Oranın yaşam biçimini görmüş. Farklı bir hava solumuş üstüne diploma almış. Tamam ben işe alıyım diyo.
Ama newport için bu geçerli değil. TR de okuyosun çünkü..

edit: yurtdışına gidilebiliten varsa oku derim.. onu saymıyorum. tr de kalacağını hesaplıyorum..
[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 17:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Okudukca kiziyorum
bir bilgisayar muh olarak

1-) olayi bilmeden kicindan sallayan arkadaslar

Sizin bu mantikla kardeslerim hic okumaniza gerek yok ben size sri lanka mit sinden 10 milyara diploma getirem doktormu olmak istersiniz muhendismi?

ozel sektor olayina gelince siz heralde hic ihale falan diye birsey duymadiniz. Ihalelere katilmak icin yok onayli diplomanizi isterler. Heralde sirketlerin teknisyenlerin yapabilecegi islere fazla maasla muhendis almalarinin bir nedeni var.

2-) Dogru kelimeyi kullanarak soyluyorunm bilgisayar muh lugunu kolay birsey sanip uzaktan hallederiz abi diyen bos insanlar.(bu kelimeyi 4 sene anasi aglayarak okul bitirmis biri olarak deme hakkini elde ediyorum.)

Bilgisayar muh lugunun biligsayarla alakasi astronominin teleskopla alakasi kadardir(djisktra) yani uzaktan anca c ile program yazmayi ogrenirsinizki bununda bilgisyar muh ile alakasi yoktur. O yuzden akillilik yapmaya kalkmayin oturun ossnize adam gibi calisin.

[Bu mesaj onlyreal tarafından 26 Haziran 2005 18:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Uzaktan değil okula gidiyosun be .. sende sallama.
ayrıca etrafımda onlarca kişi var uni mezunu ihaleyle işi olmadı şimdiye kadar..
bi hale için okuma denmez. benim okuma deme sebeplerim farklı ama seninkiler çok yavan kaçmış..
alakasız olmuş..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..

[Bu mesaj MartinLGore tarafından 26 Haziran 2005 18:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 26 Haziran 2005 18:08 tarihinde demiş ki:
Okudukca kiziyorum
bir bilgisayar muh olarak

1-) olayi bilmeden kicindan sallayan arkadaslar

Sizin bu mantikla kardeslerim hic okumaniza gerek yok ben size sri lanka mit sinden 10 milyara diploma getirem doktormu olmak istersiniz muhendismi?

ozel sektor olayina gelince siz heralde hic ihale falan diye birsey duymadiniz. Ihalelere katilmak icin yok onayli diplomanizi isterler. Heralde sirketlerin teknisyenlerin yapabilecegi islere fazla maasla muhendis almalarinin bir nedeni var.

2-) Dogru kelimeyi kullanarak soyluyorunm bilgisayar muh lugunu kolay birsey sanip uzaktan hallederiz abi diyen bos insanlar.(bu kelimeyi 4 sene anasi aglayarak okul bitirmis biri olarak deme hakkini elde ediyorum.)

Bilgisayar muh lugunun biligsayarla alakasi astronominin teleskopla alakasi kadardir(djisktra) yani uzaktan anca c ile program yazmayi ogrenirsinizki bununda bilgisyar muh ile alakasi yoktur. O yuzden akillilik yapmaya kalkmayin oturun ossnize adam gibi calisin.

[Bu mesaj onlyreal tarafından 26 Haziran 2005 18:12 tarihinde değiştirilmiştir]

bende buna kızıyorum işte. sonra anlamamışsınız deyince de ben suçlu oluyorum.

martin'in dediği ve benimde yazdığım gibi uzaktan okunmuyor. gidip paşa paşa derslerini alıyorsun. ayrıca senin alacağın notlarda yaptığın araştırma ve çaban üzerinden değerlendiriliyor genelde.

bir ikincisi bilg. mühendisliğini çocukluğumdan beri isteyen biri olarak gayet iyi biliyorum neyin ne olduğunu. zorsa zor ama ben bunu istiyorum. birinin bunu isteyebileceğine ihtimal vermiyorsun sanırım.

ya birde nedir bu saçma salak örnekleme? kusura bakma ama astronomi dediğin bilim dalı genel olarak teleskoplar olmadan pek bir işe yaramıyor. olaya sadece merceklerle bakma. radyo teleskop denilen birşey de var şu dünyada. her neyse ... ha birde bilg. mühendisi olarak bilgisayarsız senin ne işe yarayacağında merak konusu.

bir başka konu öss konusu. çok büyük okumuş görmüş geçirmiş arkadaşım öss ye gireli epey oldu. liseyi bitireli daha da oldu. olay bununla ölçülüyorsa pek söz hakkın kalmıyordur benim ya da burdaki bir kaç kişinin yanında sanırım. ha bu arada o kısmıda okumayı atlamışsın sanırım sen. ben zaten okuyorum.

ya zorla adamı sinir ediyorsunuz be ... akıllılıkmış. ukalalıktan iyidir![signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

@Zopik, onlyreal'in soylediklerine birebir katiliyorum. sen ki fizik bolumunde okuyosun, bilgisayar muh. hakkinda bilgin belli ki az, bence ahkam kesme.

ayrica o diplomayla 6 ay askerlik yapamazsin; YOK'un saymadigi diploma silahli kuvvetler icin de gecerli degil. ikinci bi noktaysa bu uni.'de okudugun surece asker kacagi olursun, simdiden uyarayim.

ha baska bi uni'de okurken burdan da mezun olup diplomanizi alirsaniz boyle cv'ye koyarsiniz. onun disinda bi ise yaramaz.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

bu olay nası taşındı buraya koptum millet birbirine sen bimiosun ben biliorum edalarıyla yaklaşmış hayır şöle değil böle demek var ya da pardon sölediklerine katılmıorum benim hatırladığım kadarıyla şöyleydi ama bi tam bilene danışmak lazım var delikanlılar sizi....

*!hieeeyyytt* neyse; konuyu anlayamadım üstüne de bu kadar güldüm, gereksiz post atmıcaktım ama attım

yannış anlamadıysam bi tek wasti ye katılıorum, o da özel şirketlerin kendi kararını verdiğidir. Ayrıca -bi bilene sordum kendisi 15 senedir ihalelere girmekte- tabi ihaleden neyin kastedildiğini anlamama rağmen (yani hangi dalda? kimyasallardan konuşuorum ben) ihalelere girerken yok un tanıdığı bi diploma falan sormamışlar (kendisi odtü mezunu sanıyorum yok tanıyodur -odtuyu- hatta sıkı dostlardır)[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors

AR-GE (araştırma geliştirme)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 27 Haziran 2005 16:59 tarihinde demiş ki:
@Zopik, onlyreal'in soylediklerine birebir katiliyorum. sen ki fizik bolumunde okuyosun, bilgisayar muh. hakkinda bilgin belli ki az, bence ahkam kesme.

ayrica o diplomayla 6 ay askerlik yapamazsin; YOK'un saymadigi diploma silahli kuvvetler icin de gecerli degil. ikinci bi noktaysa bu uni.'de okudugun surece asker kacagi olursun, simdiden uyarayim.

ha baska bi uni'de okurken burdan da mezun olup diplomanizi alirsaniz boyle cv'ye koyarsiniz. onun disinda bi ise yaramaz.
eh milletin kıçından uydurduğu kısmına da katılıyorsundur o zaman. ama göründüğü üzre yok öyle birşey. doğruyu söylemek yanlış biliyorsunuz, yanlış anlatmışsınız demekle kıçınızdan uydurmuşsunuz bakın ben okudum ben überim susun dinleyin tarzında yaklaşmak arasında fark var riglous. bazı postlarından hatırlıyorumda onlyreal'dan bu şekilde bilgi almaktansa hiç almamayı tercih ederim.

diğer yandan; ben ek derslerimi bilg. mühendisliğinden almak için başvurmuştum. kazma danışmanım sağolsun dersleri alamadığım gibi okulumun uzamasınada sebep oldu. adamın şu anda yaşamasının tek sebebi okulumun daha fazla uzamaması içindir. herneyse. dediğim gibi derslerimi bilg.müh. almak istedim ve ders içeriklerini biliyorum. ha girip dersleri görmemiş olabilirim ama kim ne okuyor biliyorum. kitaplarını gördüm karıştırdım. bak üstüne basa basa söylüyorum kolay demiyorum. zordur zor olmasına ama az çok biliyorum, zamanında araştırmak zorunda kaldım.

kendim adına konuşursak askerlik konusunda zaten 4 senelik bir bölümde okuyorum. askerliği 6 yapacaksam bu bölüm sayesinde yaparım zaten. konunun en başında yazdığım gibi konu askerlikten yırtmakta değil.

bilmem anlatabildim mi derdimi ?

of yoruldum[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...

[Bu mesaj Zopik tarafından 27 Haziran 2005 17:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yök ün tanımadığı bir diploma ile türkiye de çalışamayacağın konusunda çoğu insan hemfikir gördüğüm kadarıyla. ee bu insan da okumak için bile gitmezken oraya,gidip orada çalışacak mı? ya da diyelim ki okulu bitirdi diplomayı da aldı, okula gitmeden alınan diplomayla insan neyi ne kadar öğrenmiş olur?[signature][hline]Geldi koca Gök, Gece'yi de getirerek, Yer'i kapladı, aşka arzulu ve onu örttü bütünüyle...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 25 Haziran 2005 02:21 tarihinde demiş ki:
anlamamışsınız o kısmı. yurt dışına çıkmıyorsunuz. Tükiye'de İstanbul'da okuyosunuz.
said:
MartinLGore, 26 Haziran 2005 17:26 tarihinde demiş ki:
Ama şunu da söyliyim bilgi yönünden çok şey alırsın zaten hocalrı itü den boğaziçinden sakarya'dan falan fistan.. İyi hocalar var hep.. İyi öğretiyorlar ama dediğim gibi title içinse yapma harcama boşuna zamanını..

Cidden var bir algılama sorunu.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...

[Bu mesaj Zopik tarafından 27 Haziran 2005 18:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 25 Haziran 2005 02:14 tarihinde demiş ki:
Konu başlıkta da belli aslında. Amerika'daki bir üniversiteden diplomanız olacak bitirdiğinizde (ki ülkenizden ayrılıp gitmek zorunda değilsiniz. Türkiye'de okuyacaksınız) ve bu diplomanın uluslar arası platformda geçerliliği olacak. Dahası bu diplomayı IBM ve General Motors geçerli sayıyor kendi bünyesinde. Kıytırıktan bi üniversteden çıkıp karşımıza gelmişsin muamelesi yapmıyor yani.

Ne dersiniz ? Cazip mi sizce ?
konunun kilit noktasi YOK'un bu diplomayi taniyip tanimamasi; kimin neyi daha cok bildigi degil dediginiz gibi. Egitim bolumunde aratirsaniz goreceksiniz ki bilg. muh. konu basligi vardi zamaninda ve bu bolumde okuyanlar, mezunlar fikirlerini belirttiler. benim senin sahsi olarak bu bolum hakkinda fazla bilginin olmadigini dusunmemin sebebi, onlyreal'in yaptigi benzetmenin birebir oldugudur. guzel bir ornek verdi fakat uste cikmak icin bence sacma bi cevap verdin. cunku bilgisayar muh. kod yazmak degildir, dahasi asil bilg. muh. isinin yaklasik 30%'u bilgisayar basinda gecer; daha cok planlama ve yontem konularini dusunur cunku bu kisi. adam dogru bi sey soyledi yani orda.

simdi asil konuya gelecek olursak, elimizdeki veriler; turkiye'de okuyacaksin, YOK bu diplomayi tanimayacak, uluslararasi kategoride taninan bi uni.. Sonradan hesaba katmamizi istediklerin, senin baska bi uni'de fizik okudugun. bunlarin hepsini degerlendirirsek, tabii ki arkadasim, niye gidip okumuyosun? okumak guzeldir, bilgilenir insanlar, ogrenirler. daha guzel is bolumu olur. buna kimsenin karsi ciktigini zannetmiyorum. belki okuyacagina "git calis, para kazan"i ima etmislerdir. Ama... sadece su yukarida yaptigim alintiya gore mesaj atarsak durum biraz degisiyo... aklima takilan ilk soru, madem bu uni'nin verdigi diploma uluslararasi platformda gecerli, neden bir daha IBM ve General Motors'u yazma geregi duydun (ya da bu uni.'nin tanitimini yapanlar tekrardan bunu yazdilar)? yani bazi sirketlerin bunu kabul etmeme ihtimali var, bunu mu ima ediyolar? ayrica uluslararasi platformda taninan bi uni.'yi neden YOK kabul etmiyo? hangi kriterlerine uymamis da YOK kabul etmemis? Acaba bu uni.'yi yabanci uni.'ler arasinda da tanimayanlar var mi? iste bu durumda degerlendirdigimde bence boyle bi risk alinmaz. cunku ozellikle TR'de kalmayi planliyorsa insan diplomasiz bir takim sorunlarla karsilasabilir. bunun en basit ornegi askerlikti ki ilk mesajimda bunu soylemistim. daha nice durumlar olusur. Cunku bu uni. mezunu oldugun zaman, elindeki diploma taninmiyorsa, herhangi bir sekilde uni. bitirmis sayilmazsin. evet sansliysan is bulursun tabi, basvurdugun sirket senin nasi birisi oldugunu biliyosa tabii ki, ama cogu sirkette kafadan CV'nin digerlerinden ayrilacagini goze alman gerekir. tekrarliyorum ki bu son yazdiklarimin seninle pek alakasi yok; bu daha cok senin ilk mesajinda ortaya koydugun durum icin yazilmis dusunceler.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 27 Haziran 2005 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...