Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

-Kobe-

Öne çıkan mesajlar

said:
Mad_Wolf, 17 Aralık 2004 12:55 tarihinde demiş ki:
arkadaslar allah rizasi icin biri su konuyu anlatsin
Ben bitirdim birkac sey anladim ama 1. si nasil spoiler yapacagimi bilmiyorum 2. si bazi seyler aciga kavusmadi

[Bu mesaj Mad_Wolf tarafından 17 Aralık 2004 12:59 tarihinde değiştirilmiştir]

Çok uzun, we sabır istiyor ama bulabildiğim en sağlıklı MGS konu açıklaması budur.

--------------------------------------
Metal Gear - The Outer Heaven Uprising
--------------------------------------

The year is 1995. Deep in South Africa, 200km north of Garzburg, Outer Heaven-
an armed fortress nation, established by the legendary mercenary. He was
feared in combat by both his friends and foes as a hero and a lunatic. The
"Western" nations have found that a weapon of mas destruction capable of
rewritting war history is under development at Outer Heaven. They have called
upon the high-tech special forces unit FOX-HOUND to take care of the
situation. In response to this order, Big Boss, the commander-in-chief of
FOX-HOUND, sent Gray Fox, the man with the code name "Fox" which is given to
the best member of the unit "Operation intrude N313"

After a few days, his last message being "Metal Gear..." Gray Fox was missing
in action. Taking the situation seriously, the top men of the "West" again
called for FOX-HOUND. Big Boss selected Solid Snake, who had recently joined
FOX-HOUND, as the agent and entrusted everything to him.

Successfully making a solo infiltration to Outer Heaven, Snake got in touch
with local resistance members Schneider, Diane and Jennifer. With their
co-operation, Snake suceeded in rescueing Gray Fox. Gray Fox laid out the
terrifying facts about "Metal Gear" Metal Gear was the development name of a
nuclear warhead-equiped two-legged walking tank. It can walk through over the
toughtest terrains that would stop normal tanks. It can conduct local warfare
by itself with unique weapons like its vulcan-cannon and anti-tank missiles.
It was indeed a new type of weapon that can conduct a nuclear attack against
any place on the face of the Earth from any l and surface...

With Metal Gear, Outer Heaven was trying to establish its military superiority
over the entire world. In order to destroy Metal Gear, Snake rescued Metal
Gear's chief engineer Dr. Pettrovich and his daughter, Elen, who was taken
hostage to force her father to continue with his development. Snake hears from
Dr. Pettrovich how to destroy Metal Gear.

However, as Snake approached the heart of Outer Heaven and Metal Gear, well
designed traps are set all around Snake- as if his actions are being leaked
to the enemy...

In the midst of the escalating battle, the leader of the resistance,
Schneider, fell into the hands of the enemy, and Snake himself was injured
through the deadly battles with Outer Heaven's best mercenaries. But Snakes
indomitable spirit lead him to the 100th floor basement of the secret base
where Metal Gear was developed. Evading the powerful defense system that wipes
out all intruders, Snake ultimately succeeded in destroying Metal Gear.

Snake tried to escape from Outer Heaven upon completing the mission. However,
during the escape he was comfronted by one man- FOX-HOUND's commander-in-chief
Big Boss. Big Boss laughed at the astounded Snake and told him the truth
behind his mission. While serving as commander-in-chief of FOX-HOUND Big Boss
also ran a mercenary dispatch company utilizing his connections and capitals
from his own years as a merc. He was planning on to build this company a
larger military establishment, and he built Outer Heaven as its base. His
purpose for sending the rookie Snake was to cause information confusion
amongst the west. However, Big Boss miscalculated. He never thought Solid
Snake would make it this far...

Having lost Metal Gear, Big Boss activated the self-destruct system of the
underground base. While the countdown to destruction continued, his screamed
echoed in the emptiness

"YOU HAVE GONE TO FAR. TOO FAR!!!"

On the 100th floor basement, the battle between the 2 men commenced- free of
idealogy and politics. The armed fortress nation Outer Heaven collapsed. The
impenetrabe fortress made from the best military technology and occupied by
the toughest mercenaries burned in flames. Behind him, the flames reached
skyward, as Outer Heaven fell leaving Solid Snake all alone...

---------------------------------------------------------
Metal Gear 2: Solid Snake - The Zanzibar Land Disturbance
---------------------------------------------------------

1999, the world was facing an energy crisis. It was obvious that the petroleum
would run out faster than what was expected. However, the development of an
alternative energy resource is far from completion. The price of petroleum has
skyrocketed and the world economy in confusion. The 21st century was expected
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ya ben şimdi 3.yü de bitirdim ama şöyle bi sorum var:

[spo1=Kim,Kim?]Metal Gear 3de Solid Snake (yani 1 ve 2deki snakein) babasını oynuyoruz dimi? Çünkü hem big boss,hem bu kadar yıl aynı mı kalıcak,hem gözü çıkmıştı falan. Ayrıca oyunun sonunda Snake'in 2 tane oğlu olduğunu söylüyor. Bu da Liquid ve Solid Snake demek oluyor. Yani sanırım Metal Gear 3'de Solid Snake'in babasını oynuyoruz? [/spo]

[spo2=Eva..Eva..]Eva'yla daha sonra karşılaşıyor muyuz? 2. oyunu oynamadım da.Off Eva gitti çok üzüldüm ya Eva'm ya :( ilk oyunda Meryll vardı onu da seviyodum ama Eva'nın yeri ayrıydı ya peh..[/spo]

[spo3=Tamam bu son spoiler :)]Ve tabiki Ocelot.Burda genç Ocelot daha sonra bıyıklanmış kovboy şapkalanmış olarak karşımıza Metal Gear 1 ve 2de çıkmıştı.Demek o da CIA'denmiş? ben tam anlamadım o olayı aslında. Ben ADAM'ım dedi,çinlilere fake kayıt verildi..ee peki ADAM nerden geldi neydi ne değildi bi açıklık getirseniz?[/spo]

Oyun....MUHTEŞEMDİ!! Hideo Kojima ya.. Oyunu bitirdikten sonra hissettiklerimi sadece 3 oyunda hissettim. Bunlar Kotor,MGS1 ve MGS3 oldu. Ne bilim bi garip oldu içim..

Bu arada maymun olayı çok komik süper bişi ya ahueah :D
Hele görevin başındaki Colonel'la konuşmaları süper Snake'i tatilden almışler oraya getirmişler falan eauh süper ya..[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Sosyal ağlarda paylaş

Kombo yok, tam sana vuracakken yuvarlağa basman lazım, aikido benzeri hareketlerle yamultuyorsun önce (zamanlama önemli). Sonra da direk iki yumruk bi tekme, sonra bi tane daha yumruk, yere düşüyor, kafasına iki kurşun sıkıyorsun. (sadece ilk iki kurşun hasar veriyor eheh)

Ha bir de bazen ağaçların arasında gezerken kafasını eğerek koşuyor ya, işte öyle deli danalar gibi koşarken AK ile tararsan da hasar alıyor (ama ilk kurşunu yediikten sonra god mode'a girip tarıyor yine, bir kere vurduktan sonra koşup ağaçların arkasına girmen lazım yani.)

Öyle öyle kasa kasa öldürmen lazım.[signature][hline]Penthesilea, 04 Kasım 2004 00:40 tarihinde demiş ki:
Chem, digitürk yapsana?

[Bu mesaj Eraq tarafından 21 Ocak 2005 16:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eger bossları stamınalarını bıtırerek oldurursenız kamufljlarını alırsınız
ben the end ı o taktıkle oldurdugumde snıper tufegını aldım delı stamına yıyor bıldıgınız gıbı
boss u geberttım ve oyundakı en asmıs kamuflaj olan Snake kamuflajını verdı bana Snake ın ozellıgı her tıp backgroundda sabıt bır kamufaj verıyor ve baya yuksek oluyor degerlerı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Heh sırf kamujlajları toplamak için tekrar başladım.

1) The Fear hıyarınının nasıl staminasını bitiricez? Herif direk böcek ya! Bildiğin Gollum. Höydeleeeee diye gezinip tıkınıyor. Deli etti beni sonra da shotgunla uçurdum o oldu.

2) The End'le kapışırken herifin olduğunu tahmin ettiğim yere bakıyorum SVD ile. AP sensor açık, bakıyorum işte etrafa, kuşları izliyorum falan.. Bir ara cd takılır gibi oldu, "nealoyöeğ lea?!" derken bi baktım herif arkamdan gelmiş kafama dayamış silahı? Ama AP sensor? Böhü :( Nasıl oldu bu ya? Korktum heriften. Zaten sürekli gerilim..[signature][hline]horacegoesskiing, 14 Ocak 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
iki şey söylicem. birincisi kargaya yavrusu şahin görünürmüş, ikincisi kedi g..ünü görmüş ben bu yaradan ölürüm demiş. :) evet bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

fear kolayda the end asırı zor kamufulajı alabılmek ıcın ınterrogate etmek lazım 3-4 kez ama yaklastıgın anda flash grenade patlatıyor kacıyor stamınasını bıtırmek ıse nerdeyse ımkansız[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

Yok camoyu almıştım önceki oyunda (şansa bulmuştum herifi eheh AP sensor sağolsun) da tüfeğini alamadım ya
neyse bu herifi de tararım artık :)[signature][hline]horacegoesskiing, 14 Ocak 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
iki şey söylicem. birincisi kargaya yavrusu şahin görünürmüş, ikincisi kedi g..ünü görmüş ben bu yaradan ölürüm demiş. :) evet bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
@Yoshimitsu

orjinal almadım, var galiba ama türkiyede orjinalleri, internet sitelerinden arayaiblirsin

@shapsal

benim tahminimce de snake in babasını oynuyoruz, çünkü mgs 1 de big boss ın solid snake in biyolojik babası olduğunu ögreniyorduk, üstüne üstlük mgs3 ün sonunda big boss ın FOXHOUND' ı kurduğunu da ögreniyoruz, tabi bu kişi solid snake olamaz

şimdi, arkadaşım bizim eve kalmaya gelince üçüncüyü de bitirmek ihtiyacı hissettik tabi ki, dün akşam saat 8 den bu sabah 6.30 a kadar oynadık, daha sonra da devam ettik, ancak 30 dakika öncesine kadar bitti

toplam süremiz 15 saat 13 dakika 45 saniye

-Kesinlikle ve kesinlikle mgs 1 veya 2 yi tercih ederim. Bundaki duygusallık, akış, anlatım falan her zamanki gibi muhteşem olsa da, mgs 1 ve 2 deki göz kamaştırıcı hikaye, sonu gelmek bilmeyen entrikaların cok azına rastlıyoruz, açıkçası the boss ın olayı cok basit bir entrikaydı bana göre(hala mgs 2yi tam çözebilmiş degilim ve mgs 3 biterken kafamda hiçbir soru işareti kalmamıştı)

-Yapay zekayı cok begendim, ara sıra sapıtıyor ancak duvar arkasına saklanmalar, yara aldığında kaçmalar, vesaire vesaire çok iyi olmuş

-Dikaktimi çeken bir nokta da müzik kullanımı, mgs 1 ve 2 nin aksine sözlü parçalara yer verilmiş, bir iki yerde alakasız olsa da genel olarak cok güzel oturmuşlar, starsailor ın parçası da ayrı bir güzeldi zaten

-Bosslar, klasik boss tipleri vardı bana göre, en orjinali the sorrow du diyebilirim. Açıkçası en çok gıcık olduğum adam da oydu(öldürdüğünüz adam sayısına göre gittiğiniz yol uzuyordu
ve ben baya bir adam öldürmüştüm). Onun dışında cok da zorlayan bir boss ile karşılaşmadım, bir ara the end zorladı ama thermal goggles ı açınca o da kelaynak gibi cıktı meydana.

- Hikaye baglantıları güzel olmuş, snake ismi, philosophers - patriots ilişkisi, ocelot, the boss-snake vs.

-Hele hele ocelot, ne ezik bir insanmış ya o, tamam ajandı vs. idi ama bu kadar da ezik olunmaz, mgs 1 ve 2 de görüyoruz zaten adamda ne kadar kuyruk acısı olduğunu, ezilmez ki bir insan o kadar ya...

-her ne kadar boğaz kesme olsa da, boyun kırmanın olmamasına cok üzüldük, cok puan kırdık cok

not?
9.5/10 (0.5 hikayenin basitliğinden gitti)

sonuç olarak yine efsane, yine göz yaşartıcı muhteşem ötesi bir oyun. 4.yü bekliyoruz artık...[signature][hline]Penthesilea'yı banlayanları protesto ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

hıkaye basıtmı yuhh artık
sene 1960 kusurlar kuresel sıdık yarısı son hızıyla devam edıyor kuba krızı daha yenı bıtmıs ve kruschev korkunc puan kaybetmıs Brezhnev darbe yapmaya hazırlanıyor Kruschev gunden gune sıkışıyor
bu sırada hıyarto bır general davıd crocket ı kullanıp sovyet toprakalrında nukleer bomba patlatıyor ve havada ucan bır amerıkan ucagı tespıt edılıyor kruschev dırek hattan baskan johnson ı arıyor ve olayı anlatıyor fılan

bu hıkayemı kotu yapmayın benım omrumde oynadıgım en gercekcı, olabılme ıhtımalı en yuksek hıkayeydı bu boss ıle snake ın arasındakı acı durumu amerıkalıların ne kadar pıslık oldugunun ustu uste gosterılmesı oyun boyunca eva nın bızı keklemesı Ocelot un sonunda Trıple Agent cıkması fılan superdı

bu hıkayeyemı kotu dıyorsunuz ılla guzel olması ıcın brezılya dızısı gıbımı olması gerek bence bır casusluk oyunun sımdıye akdar verdıgı en ıyı hıkayeydı bu bıze perde arkasında olma ıhtımalı olan bır olayı anlattı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 yide defalarca oynadım bıtırdım
1 guzeldı hadı hıkaye superdı ama klişe idi biraz I am your father olayları
ıkıncı ıse sut cocugu raiden ile oyna oyna bıtır hooop bu aslında traınıngdı desınler

3. en saglam konuya sahıp bence cunkı gercek saman cızgısınde gecıyor gelıcekte fılan gecmıyor daha gercekcı yanı ve en guzel yanı her zaman dunyayı kurtaran cesur vatansever hede hodo amerıkalıalrın alsında nasıl adamalr oldugunu gostermesı bıze cok saglam bır settıng var ardında MGS nın genel tarzı kapalı alanlar askerı ustler fılan oldugu ıcın orman olayı baymıs genelde ınsanları bıde gerek espırıler gerek snake ın kabusu gıbı ufak eklentılerle fılan bence serının en saglam oyunu[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

super bı oyun ama vıktora katılıorum bence 1 bı sahser dır 3 de bır klasık 2 ıse raıdenın eksılerı sayesınde sper bı oyn[signature][hline]Delıkanlım İşaret Aldığın Gün Atandan
Yürüyeceksin...Millet! Yüreyecek Arkandan
Kucuk Gorme....Hor Gorme Delikanlım Kendini
Şu Kırık Abideyi Yüceltecek Taştasın
Yürü Hala Ne Diye Oyunda Oynaştasın!!!??
FATİH'in İstanbul'u Feth Ettigi Yastasın!!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...