Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul ve Sen


Selamon

Öne çıkan mesajlar

İstanbul: Kaosun Şehri. Sokaklarında sayısız rengi barındıran şehir. İnsanların hep biryerlere geç kalma kaygısıyla yaşadığı şehir. Herkesin bir yerden ötekine koşturduğu hızına yetişilmez şehir. Köşebaşlarında faili meçhullerin beklediği, trenlerinde cep telefonu için adam öldürülen şehir. Sokaklarını çetelerin ele geçirdiği, polisin utanıp korktuğu, hırsızın göğsünü gere gere dolaştığı şehir.

İstanbul: Tezatın Şehri. Dünya zenginleri arasında ilk 50de bulunan adamla, Açlıktan sürünenin birarada barındığı şehir. Gecelik eğlencesi için milyarlarca Türk Lirası harcıyan adamla, 400 milyon Türk Lirası'yla bir aileyi bir ay yaşatanların yüzyüze baktığı şehir. Çelik gövdeleriyle bir haşmet timsali gibi yükselen gökdelenlerle, tek göz gece konduların yanyana durduğu şehir. Bir meydanında komünistlerin, diğer meydanında faşistlerin bağırdığı şehir.

İstanbul: Kültürün Şehri. En güzel dinletilerin yapıldığı şehir. En önemli seminerlerin verildiği şehir. En gözde filmlerin ilk gösterime girdiği şehir. En geniş içeriğe sahip, en değerli festivallerin düzenlendiği şehir. Uğruna en çok şiir yazılmış, uğruna en çok şarkı bestelenmiş, uğruna en çok resim yapılmış şehir.

İstanbul: Güzelliğin Şehri. İki yaka, iki yaka arasında mavi sular, mavi suların enginliği ve tüm bunları bütünleyen, tüm bunlara anlam katan sen. Binlerce yıllık tarihin ihtişam dolu dokusu. Bir şehri şehir yapan kültür mirası ve bu muhteşem dokuyu teninde taşıyan, zihninde kültürü ve bilgiyi barındıran sen. İstanbul'un barındırdığı sonsuz sayıda güzellik. Ama hiçbirinin bir anlamı yok. Hepsine anlam katan, İstanbul'u güzel kılan sen.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler arkadaşlar. Yazıda olanlar elbette başka ülkelerde de mevcut ama ben bu toprakların insanı olarak bu toprakları anlattım sadece. Yoksa elbette -ne yazıktır ki- gelir dağılımı adaletsizliği heryerde var.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...