Sailor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 yarına fizik ödevim var ve bu soruyu çözemedim. 1-2 puandan birşey olmaz ama ya sınavda böyle bir soru gelirse düşüncesi aklımı kurcalıyor. i, i', j, j' birim vektörler ve ' olanlar koordinat düzleminin döndürülmüş hali.aşağıdaki ifadeyi doğrulamamızı istiyor.neden eğitime açmadın demeyin orası soru sorulup, paylaşılan bir ortam değil. önceki örnekler de konu dışına açılmış[signature][hline]oasisoyun.net Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scarab Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 bune kardeş?hangi dilde yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xmasgoblin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 höh? bu ne ya :-O[signature][hline]In our MEans, In our GAmbits, In our DEcoys, In our THoughts, WE LOVE YOU MEGADETH! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 ehüeh hiç bi vektor sorusunu çözemeyecegim aklıma gelmezdi :)[signature][hline]NEVER give up... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 hm baksen sımdı bunnu turkce mealını bulursak sanırım cozerız[signature][hline]Delıkanlım İşaret Aldığın Gün Atandan Yürüyeceksin...Millet! Yüreyecek Arkandan Kucuk Gorme....Hor Gorme Delikanlım Kendini Şu Kırık Abideyi Yüceltecek Taştasın Yürü Hala Ne Diye Oyunda Oynaştasın!!!?? FATİH'in İstanbul'u Feth Ettigi Yastasın!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 kompozantlarına ayırcaksın ondan sonra da trigonometrik olarak göstericeksin...ben yapmasına yaparım da burdan anlatılmaz ki bu şekil üzerinde anlatılmalı[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 ehuehue..bu öss fiziğine benzemez gençler. öyle iki tane vektörü uç uca koyup birleştiriceksin...ayrıca bu soruyu lise bitiren herkesin bilmesi gerekiyor, tabii ki eğer lisedeki fizik hocaları öss müfredatı dışında bişeyler gösterdiyse. şahsen ben iletişimde okuyorum ve bunu lisedeki öğrendiğim fizikle çözüyorum.[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 aslında ilk derse gidememiştim iyi değildim ve buna bakılırsa baya şey kaçırmışım :) kitapta da böyle şeyler anlatılmamış sadece bir vektörün A = Ax i + Ay j tarzı yazılabileceğinden vs bahsetmiş. neyse ben i' vektörünü bileşenlerine ayırıp i cinsinden yazmayı denedim fakat yapamadım. çözümün mantığını anlatabilirseniz ben hesaplamaları vs yaparım. mesela nerelerde nasıl üçgenler kuruluyor vs.. ayrıca iki tane birim vektörümüz var i ve i' diyelim. bunların skaler büyüklükleri aynı mıdır bitim oldukları için? yani uzunlukları aynı mı oluyor? öyle ise bir ikizkenar üçgen çıkıyor vs. ama daha ileri gidemedim.[signature][hline]oasisoyun.net Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 bu tip gösterin edin tarzındaki soruları hiç beceremem genelde.çünkü, zaten ya ortadadır herşey, ya da hiçbirşey ortada değildir, her türlü öyle kalırsın. Öncelikle bu bir düzlem, bi an 3 boyutlu sanıp hafif kasıldım gerçi, yani vektörlerin birbirleri arasındaki bağıntılar ki burada 2 li vektörler arasındaki açı her türlü pi/2 olacağı için cos ve sin lerle ifade edilebilir buarada hemfikiriz. i' ; vektörünü düşünecek olursak. Soruda birim vektör demiş, yani |i|=|i '| demek bu. J ler için de geçerli. Uzunluklar eşit. X eksenine göre uzaması i'x= i . cosT dır bu ortada zaten. Y eksenine göre uzaması ise J vektöründen yola çıkarsak (burada birim vektörler dendiği için aynı zamanda |j| = |x| oluyor tabi) i' y = j . cos(pi/2 - Teta) olur. E bu j . sinT olarak da geçer zaten. Demek ki x dendiği gibi x '=i cosT + J sinT imiş. J vektörü için de aynı şekilde. Ancak orada X eksenine göre uzaması - yönlü olduğu için orada x'=- i cos(pi/2 - Teta) alınır. Bu da -i sinT yapar. i unutulmuş tabi orda. B şıkkında da aynı şey zaten. Bu şıkta verilen zaten vektörlerin 2 kordinat sisteminde birbirlerine çevirimleri. A şıkkında birim uzunluğu i veya j olan vektörü ele aldık. Ki | i | = | j | = | i ' | = | j' | idi. Uzunluğu A olan bi vektörde de yerine i ve j uzunluk birimleri yerine A konulur işte. (can sıkıntısı.)[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo [Bu mesaj Sly-One tarafından 24 Haziran 2005 00:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 babaa büyüksün.[signature][hline]NEVER give up... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 hmm öğlenden beri yaptığım hata (ya da gözden kaçırma) şuymuş sanırsam: ben i'x i (yani i' nün x üzerindeli bileşeni) şöyle buluyorum cosT i', y üzerindeki bileşeni de sinT i' sonra bu bileşenlerle vektörü yazmaya çalışırsak: i' = cosT i' i + sinT i' j halbuki i' birim vektör olduğundan onun değerini 1 alacağız ve denklemde yazmamıza gerek kalmayacak. herhalde bu yüzden değil mi?[signature][hline]oasisoyun.net Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 aynen öle.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Her vektörn ayrı ayrı yatay ve düşeydeki değerini bul bunun için K vektörüyle, yatayla yaptığı açının cosiunusunu çarparsan Kx i ve sinüsüyle çarparsan Ky yi bulursun.Her vektör için aynı şeyi yap sonda topla Kabatas Erkek Lisesi-Lise 2 Benden bu kadar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar