elvyn Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Heidi'nin hentaisi çıksa. yeah.[signature][hline] [Bu mesaj elvyn tarafından 22 Haziran 2005 00:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leader Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Saçmalık bence bu kampanyalar.Sokakta evde her yerde o çizgi filmlerdeki vahşetin iki katı var çocukları özel odada büyütmek lazım o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 70'lerin sonu, 80'lerin başındaki kuşaktan kaç tane piskopat çıktı allah aşkına!!! Bu çocukların gelişimi muhabbeti 1 aile terbiyesi, 2 çevre, 3 medya'dır ki, çizgi filmleri kapsayan medya arka sıralarda yer alıyor gördüğünüz gibi. Şu an vizyonda olan hangi çizgi film eskilerle kıyaslandığında çocuk davranışlarında şiddete yada cinsel sapmalara yol açar??? Gidip de yeni nesile Pokemon Digimon gibi ıvır zıvır şeyleri dayarsan, akşamlarıda prime time'da mafya ve sokak külhanbeyliğine özendirici şeyler yayınlarsan bunlarında beyin kapasiteleri o ölçüde gelişir. Kendi yeğenlerimdeki fırlamalıkları, saygısızlıkları, zeka eksikliklerini ve kavrama yeteneklerindeki zayıflıkları görüyorum, ki yeteri kadar da gözümün önünde örnek teşkil ediyorlar. Ben ne Clementine izledikten sonra hortlaklardan, şeytanlardan korktum, ne He-man, Voltran'dan sonra döner bıçağı yada satır okul önlerinde gezdim, ne Candy'deki çıplak tedavi sahnesinden etkilenip bulu çağındayken 10 yaşlarındaki erkek çocuklarına tecavüz ettim, ne de şu anda hentai yada anime izlerken daha piskopat işlere girişiyorum. Burda kendimden örnek vererek yola çıkmam yalnış ama, çevremdeki insanları da yeteri kadar gözlemliyorum ve bu tip anormalliğe varan davranışlara şahit olmadım kendi neslimde. Şimdi ki çocukların hal ve tavırlarını bilgisayar oyunlarına bağlayanlar olmuş. Şu anda Counter Strike varsa bizim çocukluğumuzda da Duke Nukem ve Doom gibi fazlasıyla şiddet ve cinsellik içeren oyunlar vardı. Artık yeni nesile yedirilen Avrupa mamalardanmıdır, bokun pisliğin içine batmış bu dünyanın havasından suyundanmıdır bilemiycem ama arkadan gelenlerde ciddi anlamda alt yapı eksiklikleri mevcut. Sonumuz pek hayra alamet değil...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni Yawarakana hitai wo nakushite mo Akaku someta suna haruka koete yuku Sayonara no rizumu. [Bu mesaj Keyzar tarafından 22 Haziran 2005 01:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 su an bene o duzeyde zaten cızgı fılmler hala sevımlı kahramanalr dıye bugs bunny 10 mılyonuncu defa oynuyor bence aksıne cocuklara evangelıon fılan ızletmek lazım hayatın gercekelrını ve ınsanalrın ne kadar asagılık varlıklar oldugunu kucuk yasta anlatabılmek ıcın zaten evangelıon un yazarıda cocukların kucuk yasta hayatı tanımalarını savundugum ıcın karakterlerı bu sekılde gelıstırdık dedı onlarca roportajda Cocukalr Kenshin izlesin yada ınsanalra yardım edıp kan dokmemenın ne guzel bısey oldugunu anlasınlar yaptıkları hataları ayy ozur dılerım dıyıp gecıstırmek yerıne bedel odemeyı ve gunah cıkarmanın ne demek oldugunu ogrensınler Love Hina izleyip aşkın ve verılen sozlerın ne kadar guclu oldugunu ogrensınler aynı zamandada gulsunler azıcık ama sanmıyorum bu anımeler burda gosterılır hala 3-9 yas aralıgından cıkamadı cızgı fılmler avrupa yapımları sagolsun turkıyede cocuklar dısında anımenın gelısıcegıne ınanmıyorum umutlada bakmıyorum[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odune Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 ben katilmiyorum bu kampanyaya. gunumuzde cok guzel yapimlar neymis cocuk gelisimini engelliyor diye vizyondan kaldiriliyor. birakin canim bu orumcek kafaligi kardesim. mesela bir one piece fani olarak starda yayinlanirken cok buyuk bir zevkle seyrediyordum sonra yayindan kaldirdilar. neymis Sanji (animede ana karakterlerden biri) sigara iciyormus cocuklara kotu ornek oluyormus. bence cok sacma bir neden!!. peki one piece'te ne anlatiyor diyeceksiniz hemen soyleyeyim hayal ettigin seyin pesinden ne pahasina olursa olsun sonuna kadar gitmeyi, dostlarina sonuna kadar guvenmeyi. yeni arkadaslar edinmeyi, yeri gelince eglenmeyi ve yeri gelincede birlikte calismayi bu ve bunun gibi bir suru seyi gosterip yapiyorlar. televizyonda o kadar cok kotu ornek varken neden bu yani? ornekmi istiyorsunuz televole tarzi programlar (hala varmi bilmiyorum cunku uzun zamandir televizyon seyretmiyorum bu gibi aptal programlar yuzunden) bir ornek daha vereyim belki bir kaciniz hoop nooluyor diyebilir 'kurtlar vadisi' buda sacma ve vahset iceriyor. bu ve bunun gibi aptal programlari kaldirtin sonra gelin cizgi filimlere el atin. bir kere cizgi filimler cocuklarin hayal gucunu gelistirmesini sagliyor en azindan benim uzerindeki etkisi buydu. bir kere cocugunuzun piskopat olmasini istemiyor yada kotu aliskanliklardan uzak olmasini istiyorsaniz ona gore egitim verirsiniz. ben mesela kucuklugumden beri kanli vahsi seylerden hoslanmisimdir ve her zamanda agzimin suyu akarak seyretmisimdir ama bugune kadar hic elime silah almadim almakta istemiyorum yada birini vurmak hissi hic gelmedi. cocugun zaten icinde varsa vahset onun onune gecemezsin. yada ne biliyim sigara icmesine karsi cikamazsin her genc gibi oda birgun cevresi sayesinde sigara deneyecektir artik o noktadan sonra almis oldugu egitim sonucu devam edip etmeyecegine karar verecektir. iyi bir egitim sart bu egitimde herkesin bildigi gibi aileden baslar. eger kalkipta cocugunu sabah sokaga birakipta sagda solda internet kafelerde surttukten sonra aksamda eve aliyorsaniz cizgi filimleri vizyondan kaldirmissiniz neye yarar. once akli basinda ne yaptigini bilen cocuklar yetistirelim. bazi calismalarin bosa ve toplumu geriye goturen calismalar oldugunu dusunuyorum bazen. bu yazdiklarim genel dusuncelerimdir kisisel algilanmamasini tercih ederim. hani bu konuda anlatmak istedigim ve anlatamadigim seyler vardi bu konu basligini goruncede dayanamadim doktum icimi. umarim anlatabilmisimdir. [signature][hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings) Orewa Kaizoku o ni naru otoko da [Monkey D. Luffy/One Piece] [Bu mesaj Odune tarafından 22 Haziran 2005 03:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 aslında herkez tezini çok güzel savunmuş ama... ya biz ne konuşuyoruz, her nesil kendin sonra gelenlerle ilgili, "Yeni nesilde pek bi kötü, canım" yorumunu yapar. aslında kimsenin bişey olduğu yok. Dedem de bizi adab-ı muaşeret bilmiyoruz diye ayıplardı. ama yemeği hala çatal bıçakla yiyoruz, ne farkı var. haberlerde "Kurtlar vadisinden Polat'a özendik" diyen ve adam vuranlar varken de çizgi filmlere laf söylemek gereksiz diye düşünüyorum[signature][hline][ quote ]Grimwolf, 21 Haziran 2005 23:02 tarihinde demiş ki: -Şirin baba nerde? -Cumaya gitti [ /quote ] Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kleo Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 bende katilmiyorum. animasyon sadece 7 yasina kadar olan cocuklar icin degildir. bu yuzden yas kategorileri vardir, bu yuzden komedi, romantik, savas, yetiskinler icin, drama, aksiyon, vs gibi pek cok cesidi vardir. bir cizgi filmi basarili yapan da ne kadar peri, prenses masallariyla dolu olmasi degil, konusu, o konuyu ne kadar iyi anlatabildigi, ve karakter tasarimidir. star mesela One Piece animesini yayindan kaldirdi, ve bunun nedeni de "karakterlerin sigara ve alkol icmesi, ve bunun genclere kotu ornek olmasi, vs vs" idi. Türkiye'de insanlarin %90'i püfür püfür sigara içiyo, disari cikarinca bu cocuk sigara icen insanlari görüyo..eee, bu da kötü örnek o zaman. cocuklarimizi eve hapsedip televizyonu hic gostermeyelim, bumudur cozum? benim kizdigim bide neden kimse icerigine durup bakmiyor bu animenin? konumuz korsanlar. e korsan ne icer? visne suyu mu? naparsin, birazcik gec bir saate koyarsin olur biter. ben cocuklugumda Cuneyt Arkin filmeleriyle buyudum, yani dovusu de, kanida, vahseti de cocuga ogreten cizgi film degil. milyonlarca sey sayabilirim bi cocuga boyle seyleri gosterebilecek. hepsi medyadan da degil tabi. elbette daha barisci bi nesil olsun isteriz, daha sevecen, birbiribi anlayan fakat birseyin kötü oldugunu en guzel onu gostererek anlatabilirsin. Kenshin ornegini mesela arkadasimiz cok guzel vermis. cikarilan ders, elimdeki gücü nasil iyi yonde, hem kendime, hem baskalarina faydali olarak kullanabilirimdir,ben samurayim onume geleni kesip bicerim degil! hic icinizde Gundam Seed'i izleyip savasin kötülüklerini, insanlar üzerindeki etkisini, zararlarini hissedip, hatta gözleri dolan olmadi mi? bu da bir egitim degilmidir? seni gercek hayatla bu fantazi dunyasi arasinda biryerlerde bagliyorsa, benzetmeler yaptiriyorsa, o cizgi film basarilidir ve güzel bir dersi vardir cikarilacak. bilemiyorum yanlismiyim ama benim icin animasyon budur. [Bu mesaj Kleo tarafından 22 Haziran 2005 15:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 said: hired_gun, 21 Haziran 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ...sonra ben candi'nin bi erkek ile çıplak yatağa girdiğini izlediğimi çok iyi hatirliyorum ( hayir fantazi değildir , erkek hipotermi geçirir , kızın çocuğu ısıtmasi için başka çaresi yoktur da neden 2side çırılçıplak ??) O Candy değil, Georgie'ydi yanlış hatırlamıyorsam, ya da benzer bir sahne vardı... Ama benim hatırladığımda erkek kızın üstüne yatiodu... Alla alla... Yaw bunlar amma taklitçi ha! :)[signature][hline]Konohamaru: You! Old, stupid geezer! Why did you die?! / Seni salak, yaşlı moruk! Niye geberip gittin haa!? Böhüüühüüü!!! *GAI&LEE* [Bu mesaj KireiMerodii tarafından 22 Haziran 2005 17:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 said: Viktor, 22 Haziran 2005 01:33 tarihinde demiş ki: su an bene o duzeyde zaten cızgı fılmler hala sevımlı kahramanalr dıye bugs bunny 10 mılyonuncu defa oynuyor bence aksıne cocuklara evangelıon fılan ızletmek lazım hayatın gercekelrını ve ınsanalrın ne kadar asagılık varlıklar oldugunu kucuk yasta anlatabılmek ıcın zaten evangelıon un yazarıda cocukların kucuk yasta hayatı tanımalarını savundugum ıcın karakterlerı bu sekılde gelıstırdık dedı onlarca roportajda Cocukalr Kenshin izlesin yada ınsanalra yardım edıp kan dokmemenın ne guzel bısey oldugunu anlasınlar yaptıkları hataları ayy ozur dılerım dıyıp gecıstırmek yerıne bedel odemeyı ve gunah cıkarmanın ne demek oldugunu ogrensınler Love Hina izleyip aşkın ve verılen sozlerın ne kadar guclu oldugunu ogrensınler aynı zamandada gulsunler azıcık ama sanmıyorum bu anımeler burda gosterılır hala 3-9 yas aralıgından cıkamadı cızgı fılmler avrupa yapımları sagolsun turkıyede cocuklar dısında anımenın gelısıcegıne ınanmıyorum umutlada bakmıyorum Çocuk derken kastettiğiniz yaşı bir türlü anlayamıyorum... İlkokul, ortaokul çocuğu Evangelion seyredemez... Kenshin en fazla ortaokul, lise... Ama son paragrafta sana katılıyorum. Türkiye'de gösterime giren animelerin lise yaşını aşabileceğini hiç sanmıyorum... Pek çok animeye sanki minicik çocuklar içinmiş gibi sansür uygulanıyor. (TRT) Hangisinin kime hitab ettiğinden kimsenin haberi bile yok... Biraz önce bir arkadaşımızın söylediği gibi Ghost In The Shell'in Matrix'ten ne eksiği var? Eh biraz açılsak artık... Özellikle animelere sadece çocuklar içinmiş gibi bakmasak... Georgie, Lady Oscar, Candy... Bunlar küçücük çocuklar için değil ki zaten! Bottle Fairy koysunlar çocuklara, gerisini de şu yaş üstüdür diye belirtip gösterime soksunlar...[signature][hline]Konohamaru: You! Old, stupid geezer! Why did you die?! / Seni salak, yaşlı moruk! Niye geberip gittin haa!? Böhüüühüüü!!! *GAI&LEE* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Da kim belirtecek hangi yaş üstü olduğunu ? TRT ? Peh..[signature][hline]Click! Penthesilea - Xaer_Aloneheart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 O kadar sansürle, senaryo değişimleriyle uğraşacağına, altına bir not düşer, şu yaştan itibaren diye... Çok zor birşey değil ama dediğin gibi nerdeee?[signature][hline]Konohamaru: You! Old, stupid geezer! Why did you die?! / Seni salak, yaşlı moruk! Niye geberip gittin haa!? Böhüüühüüü!!! *GAI&LEE* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Pakizecim bizi dinlemedin bari Aristoyu dinle. Bak Catharsis etkisini ne güzel açıklamış.(wikipediadan çalıntıdır.)(şimdi çeviremeyecem sabaha kaldı artık:P) Catharsis: The sensation that would ideally overcome an audience upon finishing a tragedy. The fact that there existed those who could suffer a worse fate than them was to them a relief, and at the end of the play, they felt ekstasis (literally, astonishment), from which the modern word ecstasy is derived. While seemingly related to schadenfreude, it is not, however, in the sense that the audience is not intentionally led to feel happy in light of others' misfortunes; in an invariant sense, their spirits are refreshed through having greater appreciation for life. The term catharsis has been adopted by modern psychotherapy to describe the act of giving expression to deep emotions often associated with events in the individuals past which have never before been adequately expressed.[signature][hline]Ignorance is the man's worst handicap, get rid of it before it comsumes you. Don't tell me "Ignorance is bliss" that's what they want you to think All hail the lord and master Foamy the Squirrel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 said: O Candy değil, Georgie'ydi yanlış hatırlamıyorsam, ya da benzer bir sahne vardı... Ama benim hatırladığımda erkek kızın üstüne yatiodu... Alla alla... Yaw bunlar amma taklitçi ha! :) Evet Candy değil Georgie:). Fakat erkek değil kız yatıyordu kesinlikle.[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni Yawarakana hitai wo nakushite mo Akaku someta suna haruka koete yuku Sayonara no rizumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 çocukların hayal gücünü öldürmekten öteye gidemez[signature][hline]Embrace the shadow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odune Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 + kac versem bilmemki :P :)[signature][hline]Dünyasını Kaybedenler Yeni Bir Dünya Kurmak Zorundadır. (David Eddings) Orewa Kaizoku o ni naru otoko da [Monkey D. Luffy/One Piece] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Diyorumya ızletın cocukalra Eva yı cocuk ufaktan pısıkopata baglasın :) kım degerlendırıcek yasları demiş sanırım www.esrb.com bu işi genel anlamda cok iyi yapıyor aynı sekılde pek cok uluslararası degerlendırme kurulusu var sırf DVD lerın ustunde bıle yazar kıme uygun oldugu kenshın ortaokul ve sonrası ıcın cok uygun evangelıon ıse kesınlıkle 18+ ınsanın beynının ıcıne edıyor yanı love hınada ortaokul ve sonrası ıcın cok uygun kucuklere ıse beyblade pokemon fılan ıyı gıdıyor zaten aynen devam edebılır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 allahalla kardeşim nesi varmış south parkın, red kitin, bugs bunny nin aptal aptal winni the pooh veya teletubbies izleyen ve izleten kitleyi kınıyorum büyüyünce süt oğlan olcak evlatlar yetiştiriyolar bravo efenim yine de istemeyen izletmesin allahalla[signature][hline]karizma memlekette ruslardayım para paraa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 south park ıle bugs bunny yı aynı kefeye koymakta ayrı bı acayıplık oluyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Bu Evangelion la pokemon u aynı kefeye koymak gibi bişi.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pakize Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 buradan çıkartılan ders sizinle kampanya falan yapılmaz.. *!hıh , konuyu terk eder.*[signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin... Düsmanlarinla öyle yasa ki dost oldugunda yüzün kizarmasin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 olayin eski/yeni ile alakasi yoktur. rating yapan cizgi filmler konulur cok para kazanilir... olay budur. hangi kanalda 'cocuk psikolojisi' arastiriliyor ki ? TV kanallarimiz kanal degil, siz eskiler konulsun diyorsunuz... CNBC-e Rulez der giderim ben yaw[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar