Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gonzales alacağım!!!

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Beyler gonzales almayı düşünüyorum (hani hamsterın küçüğü) çok şirin hayvanlar yav bir sürü site gezdim ama tatmin edici fazla bilgi bulamadım daha önce gonzales beslemiş olanınız var mı? Bakımı nasıldır? Tek başlarına yaşayabilirler mi yoksa bi' eş lazım mıdır yanlarına? Bir gonzales artı kafes veya akvaryum -şöyle ortalama bi'şey iyi olsun biraz- ne kadardır? Akvaryumda beslemesi daha mı kolaydır? Çabuk hastalanırlar mı?

Çok soru sordum galiba...Neyse cevaplarsanız sevinirim.[signature][hline]No Woman No Cry[Bob Marley]
Ben Candemir!!?!
Volfied, 11 Haziran 2004 23:16 tarihinde demiş ki:
afrikadaki penguenler hakkinda endiseliyim
Sosyal ağlarda paylaş

Benim 5 tane gonzalesim var.. Daha dorusu daha önce 1 tane vardı sonra o 6 tane yavru doğurdu ama 2 si öldü :(

Gerçekten çok şirin hayvanlar elime alıyorum hamster gibi ısırmıyolar :)

Akvaryum almalısın bencede çünkü küçük yavruların daha küçükken çok küçük oldukları kaçma ihtimali oluyo.. gerçi bisim kafesin alt plastik kısmı biras yüksek ondan bi sorun çıkmadı ama en temizi akvaryum çünkü kafes aynı zamanda koku yapıyor..

Bakımı kolay sayılır arada bi yem vericeksin ve altındaki samanımsı şeyi deiştireceksin bide su vericeksin tabii.. al bence komik hayvanlar çıkarıyorum kafesten koyuyorum yere, yürüyüşüne bakınca katılıyorum gülmekten :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
Yav ben alamadım daha şu gonzalesi yukardaki sorularımı cevaplayacak daha kimse yok mu? Bir de kafes daha çok koku yapıyomuş galiba akvaryum daha mı az yapıyor?[signature][hline][Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Başkalarından övgü bekleyenler, mutluluklarını onların ellerine bırakmış zavallılardır.

[Bu mesaj Cd- tarafından 02 Haziran 2005 00:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cd-, 10 Temmuz 2004 00:17 tarihinde demiş ki:
Beyler gonzales almayı düşünüyorum (hani hamsterın küçüğü) çok şirin hayvanlar yav bir sürü site gezdim ama tatmin edici fazla bilgi bulamadım daha önce gonzales beslemiş olanınız var mı? Bakımı nasıldır? Tek başlarına yaşayabilirler mi yoksa bi' eş lazım mıdır yanlarına? Bir gonzales artı kafes veya akvaryum -şöyle ortalama bi'şey iyi olsun biraz- ne kadardır? Akvaryumda beslemesi daha mı kolaydır? Çabuk hastalanırlar mı?

Çok soru sordum galiba...Neyse cevaplarsanız sevinirim.

2 tane gonzalesim var, donem odevi icin almistim. 3 aydir muzik dinliyorlar. Bakimlari beslenmeleri cok kolay. Ihtiyaclarindan fazla yiyen hayvanlar olmadigi icin dolduruyorsun yemegini ve suyunu, haftada bir de kafeslerini temizliyorsun ve baska bir bakim gerekmiyor. Koktuklarini duymustum ama benimkiler hic kokmuyorlar :) Tatli yaratiklar ama ben yine de daha buyuk bisey isterdim veya sahibi oldugumu o kadar aydan sonra anlayabilecek bisey:P[signature][hline]Why can't we not be sober?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orc_lord, 02 Haziran 2005 21:04 tarihinde demiş ki:
baktığın yer ile kokunun pek bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum.

Yok ya kendileri de kokmuyorlar, etrafa da koku yaymiyorlar. Bilemiyorum kokuyor diyenlerin nasi baktigini. Kendi yavrularini yedikleri aci bir gercek. O yuzden ayni cinsiyetten al ki hic dogum ve dolayisiyla olum olmasin.[signature][hline]Why can't we not be sober?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Yeto, 02 Haziran 2005 19:34 tarihinde demiş ki:
kendi yavrularını yemelerini izlemeye dayanabileceksen al tabi güzel hayvanlar.

ben bunlardan ve ben benzerlerinden(fare,kobay,hemstr vs) alma derim...çünkü yaşam süreleri çok kısa....en fazla 3-3.5 yıl yaşarlar...bu doğal ortamlarındada böyle......ayrıca bu tür hayvanlarla(bu şahsi fikrim)görünüşlerinden başka paylaşabileceğin pek birşey yok.....bende hemstr besledim bir aralar......yazık bence doğal ortamlarında yaşasınlar daha iyi........yavrularını yeme olayıysa bize vahşice gelsede aslında doğal ortamlarını düşündüğümüzde akıllıca bir olay......anne doğumdan sonra kaç yavruya bakabilecek durumdaysa diyelim 8 yavru var ve bunların 5 ine bakabilir.....yaşama şansı düşük olan 3 yavruyu öldürüyor.......zaten çok sık yavrulayabiliyor kemirgenler......bu olay kemirgenlerin çoğunda vardır... gonzaleslere özgü bir olay değil.....şu anda saat geç oldu birazdan yatıcam eğer kemirgenler hakkında daha fazla bilgi istersen daha sonra ayrıntılı bir şekilde yazarım istemediğin kadar........
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Erutan, 06 Haziran 2005 14:38 tarihinde demiş ki:
hamster benim bildiğim kırma bi hayvan Doğal ortamı yok diye biliyorum ben belkide yanlış biliyorumdur :)

kesinlikle kırma değiller.......
dünyanın pek çok ülkesinde doğal ortamda yaşıyorlar........amerika suriye çin türkiye.......
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bi de merak ettiğim yeni bi' şey geldi aklıma bu hayvanlar ne tür hastalıklar taşıyabilir? Alırken hasta olup olmadıklarını anlayabilir miyim? İnsanlara bulaşabilen hastalıklar taşıyorlar mı? Issırdıklarında kanatabilirler mi? (Galiba hamsterlar kanatabiliyorlarmış bunlar yapamıyo ama galiba)

NOT:Hala alamadım hep alakasız şeyler giriyo araya...[signature][hline][Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Başkalarından övgü bekleyenler, mutluluklarını onların ellerine bırakmış zavallılardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cd-, 18 Haziran 2005 16:23 tarihinde demiş ki:
said:
scarab, 18 Haziran 2005 15:34 tarihinde demiş ki:
besleme hastalık filan kapmazsın

Çok zekice yaklaşmışsın olay.

kesinlikle zekice bu hayvanları niye beslerler anlamam zaten
bunlarla paylaşabileceğin bişey yok
sadece zevk içinse zevk için hayvan beslenmez.sıkıldım artık her yerde bunları yazmaktan.yok eğer beni bir yerlerde bunlardan biri ısırdı diyorsan korkma kolay kolay bişey olmaz.ama genede tedbiri elden bırakmamak lazım.bi kuduz aşısı olmakta fayda var.

[Bu mesaj scarab tarafından 18 Haziran 2005 18:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Beslemek istiyorum istemesem konu açmazdım sen köpeklerle veya başka hayvanlarla bi' şey paylaşabiliyosan ben de bunlarla paylaşırım belki yeni ufuklara yelken açmak amacım :P neyse sorum yukarda bi' cevap gelirse sevinirim.[signature][hline][Bob Marley]
Ben!!!(Ünlemlere de bak)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cd-, 18 Haziran 2005 22:07 tarihinde demiş ki:
Beslemek istiyorum istemesem konu açmazdım sen köpeklerle veya başka hayvanlarla bi' şey paylaşabiliyosan ben de bunlarla paylaşırım belki yeni ufuklara yelken açmak amacım :P

belki paylaşırım diyorsun belkisi filan yok bu işin bu hayvanlarla görüntüleri dışında birşey paylaşamassın.bu yüzden bende diyorumki hiç uğraşma.buna para harcıyacağına o para ile sokaktaki hayvanları doyur daha güzel.mutlu olursun.

[Bu mesaj scarab tarafından 19 Haziran 2005 22:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...