Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku ve Kabus

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Giriş Notu : Bu topic bir nevi "ahaha çok az uyuyorum ben süperim!" topic'i değildir..

Biraz önce hayatımın en büyük kabusunu gördüm ve yine uyuyamadım..

Son bir kaç yıldır büyük bir uyku sorunuyla karşı karşıyayım. Hmm, sanırsam lise 1 gibi başladı bu uyku sorunu, ondan önce vardı yoktu hatırlayamıyorum.

Kısaca şöyle açıklayayım.

Dönem dönem bu uyku sorunu had safhalara çıkıyor, az da olsa bazı dönemler tamamen normal insan moduna geri dönüyorum. Diğer kalan dönemlerde de bi düzgün bir normal devam ediyor..

Dengesiz olduğu dönemler ve normal olduğu dönemleri esgeçersem-ki o hadsafhaya çıktığı dönemler yüzünden bunlar bana ödül gibi geliyor- o sorunun yukarılara tırmandığı dönemler tüm hayatımı etkiliyor..

Bu rahatsızlığı ilk yaşadığım yıllarda (dediğim gibi lise 1 sanırım) oldukça zevkli geliyordu. Sabaha kadar televizyon izleyip bilgisayarla uğraşıyordum sonra okula gidip normal hayatını sürdürüyordum. Eh ne de olsa zaman size kalıyor. Ama daha sonra hem fizyolojik (aşırı zayıflama) hem de psikolojik oldukça yaralamaya başladı bu illet..

İlk önce sorunun psikolojik olduğunu düşünüp bir psikiyatrist'e gittim. Insomnia'dan şüpheleniyordum ama ben doktor değildim uzman birinden yardım almam en doğrusu olacaktı..

Doktor'la birlikte yaptığımız bir kaç görüşme ve tıbbi bir kaç test'ten sonra sorunun başka bir şey, vücudun ürettiği bir maddenin (adını veremeyeceğim) az olmasından kaynaklandığını anladı.

Tabii sonra uyku ilaçları dönemi başladı. Yalnız öyle kötü ki, bir ilaç alıyosunuz günün yarısını yatakta geçiriyorsunuz. 2'ye bölsen bile ilacı ertesi günü mal gibi geçiriyorsun. Yaşama daha iyi yani. Zaten iş-okul hak getire, performansınız %80 düşüyor..

Şu son 1 aydır tekrar o döneme girdim. Ve son 1 hafftadır en kötü döneme girdim. Ne kadar süreceği hiç belli olmuyor bunun. Ve en kötü yanı uykunuz gelsede uyuyamıyorsunuz.. Ancak çok ağır-fazla uykusuzluk çekeceksiniz ki o zaman vücud iflas ediyor deyim yerindeyse bayılıyorsunuz..

İşin kötü yanı tek başınıza kalıyorsanız gördüğünüz rüya-halüsinasyon karışımı görüntüler. Bir çoğununuz karabasanı bilirsiniz. Bir anlamda o tip şeyler..

Az önce yatağa girdim ve hayatımın en kötü şeyii gördüm. Bu anlattığım hedeyi..

Karşımda 1 metre boylarında civciv vari bişi, suratıma bakarak şarkı söylüyor. Sonra tüm oda dönüyor tekrar onla gözgöze geliyorsun. Tamam biliyorsun öyle bişi yok defalarca bir sürü varyantını görmüşsün ama elinde değil korkuyorsun ister istemez.. Ve kabusun hayatımdaki en büyük kabuslardan biri olmasını sağlayan görünümü değil gerçekçiliği...

Ve tam uyku veya tam ayık modda olmadığınız için (çok garip bi mod oluyor, ne uykudasınız ne uyanık. karabasan gibi işte) olayıda kavrayamıyorsunuz.

Geçen hafta doktoruma tekrar gittim testler yine kötü çıktı. Artık ilaçda kullanamıyorum iş yüzünden. Yoksa dediğim gibi çalışamıyorum..

Ve artık ağlayacak duruma geldim.

Ben niye anlattım bunları bilmiyorum. (ha civcivi gördüm diye..) bir anlamda da rahatlamak için..

Uyku uyumak istiyorum ühühühü.. Yine uyuyamadım ve 3 saat sonra yine işe gidicem.. :(

ps: aman delirmişsin felan demeyin, bu tamamen kandaki bir maddeyle alakalı. dediğim gibi ismini veremiyorum.. özel sebepler..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Nostalji Mp3 : Suzanne Vega - Luka | arşiv*******
Sosyal ağlarda paylaş

başka doktorlara da danış. belki ilaç değiştirirler, dozu iyi ayarlarlar?

yani yarısını alıp, hortlak gibi geçiriyorsan, tamını alınca da 12 saat uyuyorsan, heralde çeyrek alsan bir değişiklikler olur?

aslında ilaç olaylarına da karşıyım ama olayın tamamen fizyolojik bir muhabbetse, ilaç kullanman şart.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

Uyku ilacıda zaten yararlı birşey değil. Çeyrek falan alsanda olmuyo..

Ayrıca doktor elanda değiştirdim. Konuda ayrıntılara girmedim genel anlamda rahatsızlık ve kabus üstünde durmaya çalıştım..
İlaç konusu burada durduğundan çok çok daha karışık.. Yani aldığım ilaç kandaki maddeyle alakalı aslında. Direkt uyku ilacı değil. O yüzden pek kombinasyonuda yok..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsızlığın ismini kişisel sebeplerden söyleyemiyorum (maddeyide o yüzden söylemedim, direkt çıkıyor diye)
bu mu şu mu demeyin. konu o değil. rica ediyorum..

bitki çaylarını falan denedim. yararı olmadı.
bira içmenin arada yararı oluyor. heleki uykusuzluğun 3. gününe gelmişsen bir bira direkt bayıltıyor adamı..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ama arkadaşın rahatsızlığı psikolojik değil ki bone, gayet fizyolojik vücuttaki bir maddeyle ilgili. yani nasıl uyuyabileceğini biz bilemeyiz muhtemelen. zaten yardım da beklemiyor anladığım kadarıyla, anlatmak istemiş sadece.

ayrıca bu karabasan bana hayatım boyunca 4-5 kere oldu sanırım ama 1-2 tanesi gerçekten etkilemişti beni. gerçi seninki kadar değil, zira ben olmayan bir şey görmemiştim. sadece bilincim açık şekilde felçli kalmıştım. uyku felci geçirmiştim yani seninki gibi. o bile iğrençti, ve her ne kadar olay hakkında bilgili olmama rağmen, yine de olay olurken öleceğimi geçirdim içimden. her tarafını ölüm duygusu kaplıyor insanın bu kadar moron bir olay karşısında.

düşünüyorum da, gerçekten böyle mucizevi ve gerici bir olay olsa, dünyada kaç kişi şoka girer veya kalp krizinden ölür. gayet zihnim açık, gerçekle/sahteyi ayırabiliyorum veya sonunda ölüm olmayabilecek şeyleri kestirebiliyorum ama böyle gerçekten fantastik ve olmayacak bir şey olsa heralde ben direk giderim bu karabasan deneyimlerimden anladığım kadarıyla. [nereye getirdiysek konuyu, hadi bakalım ehe)

edit: ehoeho o ne be, köşeli parantez açıp, normal parantez kapamışız. aptallaştım iyice.

[signature][hline]ben BombaciMulayim

[Bu mesaj LiquiD tarafından 23 Haziran 2005 04:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Rahatsızlık add değil. adı bende saklı :) (bole bi sarki vardi adı bendee sakliii, neyse konumuza geri donelim)

Dediğim gibi tamamen özel sebepler, çekinceler. Pek eşelemeyelim..

Bone'un dediği gibi, evet kafa çok doluysa uykusuzluk baş gösteriyor. Zaten ara dönemlerde bu tip sorunları yaşıyorum (sadece uyksuuzluk kabus olmuyor) Allah! tekrar başladı diye panikliyorum. Meğerse kafanın çok dolu olmasından kaynaklanıyormuş.. Gerçi artık ayırabiliyorum, bu yoğunşluktan bu rahtsızlıktan diye. Çünkü belirgin bir çizgi var arasında...

ve liquid dediğin gibi öüm duygusu kaplıyor etrafını aynen orta paragrafta anlattığın gibidir karabsan. bu da ona çok benziyor ama şekiller hareketler, hatta bulunduğun ortamın değişmesiyle destekleniyor. daha kötüsü..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

hehe yok olay bittikten sonra korkmuyosun. yani aman halen buradamı tribi felan yok :)
yani kalkıyosun yataktan bi hışımla o korkuyla. saniyesinde bitiye korku. hiç bişi kalmıo..

düm ba düm üdm bada gibi bişi soyluyodu. boyle penguenın yandan yemişi şişko 1 metre boyunda civciv vari bir yaratıktı. korkutucu unsuru yoktu. ama şunun gibi düşün . evde böyle bir yaratık görsen korkarsın ki o uyku modunda daha fazla korkuyosun .

Bi de bunun korkunç olanları oluyor ciddi şekilde.. yani biçim olarak. ama bu sefer çok kroktum :) cidden. çok gerçekçi duruyordu..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

abi o halüsinasyon ve rüya karışımı durumu tamamen biliyorum abi.. benim kusma fobim vardır.. kusmadan önce veya sonra uyumaya çalışırken olur veya kendimi kötü hissederken uyuyamıyorken olurum öyle.. ama öyle olduğu zaman hiç kabus görmem yani gereksiz alakasız şeyler görürüm...[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benimde kabus sorunum var uyurken birden uyanıyorum ama uyanmıyorum da bilmiyorum nedir sonra üzerime ağırlık çöküyo zaman donuyo gibi oluo sonra bağırmak istiyorum sesim çıkmıyo en sonunda kasa kasa zarzor bir çığlık atıyorum annemler geliyor ve anlatıyorum olayı karabasan diolar

yazarken bile bütün tüylerim diken diken oldu nedir arkadaşlar bu annemin dediği gibi bişi var mı acaba ?
tşkler[signature][hline]| Cansel ich lieb dich sehr, das sollst du wissen! |
Something Wild
Sosyal ağlarda paylaş

Karabasan dediğin olay...
Bazıları karabasını görürken benim gördüğüm gibi, görsellerle desteklenmiş görüyormuş. Galiba kişiden kişiye değişiyor ama ağırlıklı olarak senin gördüğün gibi görüyor insanlar..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...