Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rogue - Genel Bilgi

Nicholas-VanHorn

Öne çıkan mesajlar

Rogue’un Başlangıç Stat’ları
Dwarf Gnome Human Nightelf Orc Troll Undead
Str 23 16 21 17 24 21 20
Agi 20 26 23 28 20 25 21
Sta 24 20 21 20 23 22 22
Int 19 23 20 20 17 17 17
Spi 19 20 20 20 21 21 25
HP 85 45 55 45 75 65 65
Attack 1 1 1 1 1 1 1
Power 25 24 26 27 26 28 23
Dmg 3-5 3-5 3-5 4-6 3-5 4-6 3-5
Def 1 1 1 1 1 1 1
Armor 42 54 48 58 42 52 44

Rogue İçin En Önemli Statlar:
- Agility: Critical vurma ve dodge yapma yüzdenizi arttırır.
- Stamina: Health’inizi arttırır.
- Strength: Attack Power, DPS’yi (Damage per second) arttırır.
- Spirit: Mana(Rogue için önemsiz) ve Health regeneration’ını arttırır.
Not: Bu statların tümünü üzerinize giydiğiniz deri set ve kullandığınız silah seçiminize bağlı olarak arttırabilirsiniz

Rogue’un Güçlü ve Zayıf Yanları:
Her class’da olduğu gibi rogue’un da güçlü ve zayıf yanları var. Kısaca bahsetmek gerekirse:

1 - GÜÇLÜ YANLARI:
- Yüksek hasar verebilme özelliği
- Çift el silah kullanabilme yeteneği
- Çok çeşitli saldırı yeteneklerine sahip olması
- Pickpocketing özelliği sayesinde daha fazla loot olanağı
- Stealth yeteneği sayesinde çok tehlikeli bölgelere kolaylıkla girebilmesi
- Poison yeteneği sayesinde rakibine verdiği hasarı arttırabilme veya rakibinin hızını yavaşlatabilmesi

2 - ZAYIF YANLARI:
- Sadece Leather set giyebilmeleri
- Armorları ve hit pointlarının çok yüksek olmamasından dolayı gerçek bir tank vazifesini tam olarak üstlenememeleri
-Çok çeşitli silahlar kullanabilmelerine rağmen, çoğu class’a kıyasla ranged attack’larının daha zayıf olması
-Sadece “one hand” silahlarını kullanabilmeleri
- Rogue’un Vanish, Evasion, Sprint ve Blind gibi önemli özelliklerinde 5 dakikaya kadar cooldown olması (Talent seçimiyle süre 3.45 dakikaya kadar inebiliyor).

Rogue’un Kullanabildiği Silahlar:
- Melee Weapons: Dagger, sword, mace, fist weapon
- Ranged Weapons: Bow, gun, crossbow, throwing daggers

Rogue’un Kullanabileceği Zırhlar:
- Leather ve Cloth

Rogue Skills:
Assassination
Ambush, Cheap Shot, Eviscerate, Expose Armor, Garrote, Kidney Shot, Slice and Dice

Combat
Backstab, Evasion, Feint, Gouge, Kick, Sinister Strike, Sprint

Subtlety
Blind, Detect Traps,Disarm Trap, Distract, Hemorrhage, Pick Pocket, Safe Fall (Passive), Sap, Stealth, Vanish, Rupture

Dual Wield
Dual Wield (Çift el silah kullanmaya level 10’da başlıyorsunuz)

Defense
Parry

Lockpicking
Pick Lock

Poisons
Crippling Poison, Deadly Poison, Instant Poison, Mind-numbing Poison, Wound Poison, Blinding Powder
(Poison yeteneğinizi level 20 olduğunuzda tamamlayacağınız bir quest ile öğrenebilirsiniz, Blind için level 41'i beklemelisiniz).

WOW Rogue Forumlarında Yapılan Bir Ankete Göre: 1960 kişinin cevapladığı bu anket her ne kadar kesin bir sonuç vermese de, assasination talent’larına ilginin biraz daha fazla olduğu görülmekte.
What type of talents are you going to take?
Combat Only 3.37 % (66)
Assassination Only 6.94 % (136)
Subtlety Only 2.19 % (43)
Combat and Assassination 22.40 % (439)
Combat and Subtlety 6.79 % (133)
Assassination and Subtlety 19.44 % (381)
A combination of all 3 24.49 % (480)
Not sure yet. 14.39 % (282)

Rogue İçin En Uygun Olan Professions’lar:
- Skinning + Leatherworking
- Herbalism + Alchemy
- Enchanting
- Engineering

Rogue Hakkında Birkaç Detay:

Stealth: Rogue'un en önemli ve eğlenceli özelliği görünmez olup dolaşabilmek ve açılış vuruşunu rakibinizin hiç beklemediği anda arkadan yapmak. Stealth özelliğinin quest'leri gerçekleştirirken çok faydasını gördüm. Mesela 50 npc'nin koruduğu bir kalenin en üst katındaki komutanı indirme görevini diğer player'lar bir grup oluşturup tüm npc'leri kesip bitirmeye çalışırken bir rogue stealth olup 50 npc'nin arasından en üst kata sızıp komutanı indirebilmesi inanılmaz eğlenceli ve avantajlı oluyor. Ama burada püf noktası stealth halinde iken npc'lerin önünden geçmemeniz ve sürekli hareket etmeniz aksi takdirde farkedilebiliyorsunuz. Bir kaç seferde 8-10 kişilik alliance player grubunun arasında farkedilemeden gezmiştim ve en arkadaki heal ve range büyüleri atan mage'i indirmeye çalışmıştım.

[b]Poisons & Blind:
Sosyal ağlarda paylaş

Sorma cico... İnsanlara 213464 defa yaz dedim, anca yazdılar. Hiç sesimi çıkartmadığım insanların daha çok yazısı olacak sitede :)[signature][hline]Profocio Hosting
Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş:
fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir
tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo
holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha.
Sosyal ağlarda paylaş

2 tanecik ufacicik ekleme yapiyim;

her lvl atlayi$da base statlar 1 str 1 stam 2 agility artiyor

...Rogue’un Vanish, Evasion, Sprint ve Blind gibi önemli özelliklerinde 5 dakikaya kadar cooldown olması (Talent seçimiyle süre 3.30 dakikaya kadar inebiliyor)...

bide elin deymişken talentlari da çevirseydin
Sosyal ağlarda paylaş

İlk tablo biraz kaydı 3 sefer düzeltmeye çalıştım ama beceremedim maalesef. Baaluo, bildiğim kadarıyla son patch'den sonra 3.45 dakika oldu süre. Cico, başlangıç statları hızlı level atlamanda faydalı olur(agility ne kadar yüksekse o kadar hızlı lvl atlarsın), ama ileride üstüne giydiğin zırhlar ile statlarını yükseltebilirsin ve ek resistance'lar kazanabilirsin ve diğer ırklarla aranda bir fark olmaz. Eğer ben level 60 olunca diğerlerine nazaran avantaj istiyorum diyorsan Undead'in 15 saniye de olsa fear, charm ve sleep yememesi, Human'lardaki reputation'ın 10% hızlı artması, Dwarf'ların poison, disease ve bleed'e karşı kısa da olsa avantajları(dwarf oynamadığım için süreyi bilmiyorum), Gnome'ların escape artist özelliğinin hareketleri yavaşlasa bile kaçış avantajı sağlaması, Orc'ların %25 daha az stun yemesi ve Troll'lerin health'leri %20'ye inince saldırı hızlarını arttırmaları ve health regeneration özellikleri, Nightelf'lerin shadowmelt ile mod'a bir talent daha eklemeleri çok güzel özellikler. Bu saydığım özelliklerin hangisi senin oyun tarzına bir katkıda bulunacağını düşünüyorsan onu seç ama wow rogue forumlarında hangisiyle oynamak istiyorsan onu seç ileride çok farketmiyor deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
mace spec gidince %6 şans ile stun ediyor
sword spec gidince %6 şans ile ekstradan 1 atak daha kazanıyorsunuz.
dagger spec gidince crit şansı artıyor işte.[signature][hline]valandil ownz j0o!
and i exhale , causing the oceans` endless waves.
WoW - Kelvin , Archmage of Nerull
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz düzeltme yapalım gördüğüm kadarıyla, Stundan başlayalım
Gouge Stun etmez, gouge Confuse eder, yani Damage verdiğiniz anda Gouge un etkisi geçer. Oysaki Cheapshot ve Kidneyde, stun boyunca rakibinize karşılıksız vurabilirsiniz =) Ayrıca bunlarla beraber Blind dediğimiz gene Confuse eden 5 dakka Cooldownlu 10 saniye Durationlu başka bi ability miz daha var. Fakat bu ability Reagent istemekte, ve Reagentını Herbalistler çıkartabilmekte, bu yüzden Herbalist deilseniz AH dan satın alıyoruz. (Pekte ucuz deil.. =)) )

Kick: Kick büyü yapmayı önlemez, Kickin kullanılışı söyledir: Eğer karşınızdaki player yada mob büyü yaparken Kick yaparsanız, 1. Effect: Büyüsü Interrupt olur ve bozulur
2. Effect: Interrupt olan büyüsüyle aynı Schooldan (Frost / Holy / Fire / Shadow vb..) 5 saniye süreyle başka büyü yapamaz.

Sprint lvl 60 da %50 deil %70 dir, yani Tigerına binmiş gezen birini yakalayabilirsiniz (Tiger Epic deil ise =) )

Vanish Immobilizing Effectlerden bizi kurtarmakta (Frost Nova, Entangle vb..) ayrıca üstünüzde DoT olmadığı sürece Her türlü kaçma imkanı sağlamakta (Yavaş yavaş düzeltilsede hala Buglı)

Warriorlara karşı Evasion açıp Dodge ettiğiniz anda kafanıza Overpower yersiniz, bu Warriorların extra bir vuruşudur, instantır, Dodge dan sonra kullanılabilir, ve Talent sayesinde +%50 Critical Rate alır. yani acıtır tavsiye etmem. 5 saniye cooldownı vardır, Evasion açtığınızda 5 kere overpower yemeniz garantidir. 3 critte ztn Rogue ölür. =))

Gelelim Rogue olmak için gerekenlere..

Rogue olmak istiyosanız, Rogue un kelime anlamını, ve nasıl bi karakter olduğunu bilmek gerektiğine inanıyorum. Şöyleki Rogue, ingilizcede Argo bir kelime olup, Şerefsiz, Hırsız vb.. Anlamlara gelir. Hiçte iç açıcı bi anlamı yoktur.

Rogue öyle bir classtırki, Oyundaki başka bütün Classları kendine düşman etmeyi başarmıştır. Bunu herkezi kesme yeteneğin nedeniyle kazanmaktadır. Fakat Her Rogue herkezi kesemez. Talentlarınızla ne tarz playerları rahat öldürmek istediğinizi siz seçersiniz diyebilirim. Mace Rogue = Warrior shaman öldürebilirken, Dagger Rogue Mageleri 1-2 saniyede öldürebilirken, Warriorun yakınından geçmez.

Rogue un asıl işi kesinlikle pisliktir, ve bir Rogue olarak eminimki öldürdüğüm her adamdan küfür yerim...
En güzel hedeflerim oturmuş yemek/su içen Druid / Mage / Priest / Warlock lardır. Haricinde Rogue oynıycaksanız, rakibinizin en zayıf anını yakalamak önemlidir.
işte bu özelliği sayesinde, Rogue lara olan nefret dahada artmaktadır.

Gelelim Rogue ların High End Instance lardaki faydalarına ve zararlarına.

Rogue lar her zaman Instance larda, En çok damage yien, ve en çok damage koyan classtır. Eğer bir grup Rogue yu ayakta tutabiliyorsa, çok hızlı ilerleyebilr Dungeonlarda. Burda Rogue lara düşen görev, Feinti iyi kullanıp aggroyu üstüne almamak, ve az damage yemek için gerekli setleri (MC için Fire Resist set mesela) bulundurmaktır.

Rogue olmanın en kötü yanı: Rogue lar bu kadar nefret edilmesine rağmen, ünlü bi classtır, ve en yoğun oyuncu kitlesine sahip classtır.
Bu yüzdendirki grup bulmak bir Rogue için inanılmaz zordur. Dikkat edin bütün Grupları Rogue lar kurar. Çünkü başka türlü grup bulamazlar.

Rogue ve Paladin bir bakıma oyundaki 2 uçtur.
Biri nerdeyse hiç damage yemez yada yediğinde kolay heallayabilirken, Diğeri en çok dmg yien class olmakla birlikte, heal için dışardan yardım almak zorundadır.
Bunun yanındada biri Oyundaki Dmg output u en düşük classken, Rogue lar ise Mageler ne kadar bizim dmgımız daha çok desede, Oyundaki en çok damage veren classtır. Yalnız bu Rogue dan Rogue a değişir, bir Mage bir Mace Rogue nun damage ını geçebilir..

(Dagger Rogue oynuyorum, şu ana kadar instance larda DMG meter da 1. olmadığım hiç olmadı [Magelerin AoE kullandığı yerler hariç, AoE kullanıldığında Mageler deli damage koymakta.] )

Sorunuz varsa Özel Mesaj atın, forumlara arada bir baktığımda, tekrar baktığımda bu thread baya alt sayfalarda olabilir =)[signature][hline]Camwethrin - lvl 60 Night Elf Rogue [Seven] (Burning Legion)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Palin, 22 Haziran 2005 14:56 tarihinde demiş ki:
(Dagger Rogue oynuyorum, şu ana kadar instance larda DMG meter da 1. olmadığım hiç olmadı [Magelerin AoE kullandığı yerler hariç, AoE kullanıldığında Mageler deli damage koymakta.] )

camwe bırak olm bu işleri ne zaman gectin benim dmg ımı :p

ps. güzel yazı eline saglık[signature][hline] Mystry aka mördak
gibidir.
For SEVEN
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...