trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 arkadaşlar ben bir os yazmaya başladım ama elimde yeterince döküman olmadan başladım. :) acaba bana biri consola nasıl resim koyabileceğimi anlatabilir mi? (win32 consola değil, windows ran bağımsız olmalı) teşekkür ederim..[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 hyt be os yazanlar bile varmış bu konuda bnm hiçbi bilgim fakat hangi dilde yazılıyor bu hede[signature][hline][/b]Msn adresim Mayhem, 15 Haziran 2005 00:28 tarihinde demiş ki: Yok benim dedem pipili kızdı. elvyn, 19 Haziran 2005 02:09 tarihinde demiş ki: Denizden balina penisi çıksa yerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 c++ asm falan kullanıyosun. sonra bunları bin olark kaydedip img arşivine koyuyosun. ardından boot esnasılda bilgisayar okuyo onları... :)[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 o kadar basit[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 kernel i kim yazcak? linux kernelimi kullanicaksin?[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 OS yazmak ile varolan minix i degistirmek arasinda bir hayli fark var :) OS yazarken karsilastigin ve cozemedigin problem console arkasina resim ise, bastan bir defa daha dusunmek lazim OS yazmak nedir ne degildir diye.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 en başta IO yerleşim tabloları bellek kısımları vs vs, yani laylaylom ben os yazıom yani bide gelip burda bu soruyu sordun mu millet başka yerleriyle gülerler sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 sakin olun biraz, OS yazdım en büyük benim modunda degil arkadas, bir ucundan tutmuş işte işin, gerisini getirir veya getirmez o onun bilecegi iş, bu taz yaklaşmamak laızm.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... Web Site(ler)mizin Tarihçesi Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 karakedi benim düşüncelerimi açıkladığın için saol. ben 17 yaşındayım ve 12 yaşından beri vb ile uraşıyorum. yani programlamanın manyığını iyi biliyorum. 2 ay önce de c++ a geçtim... minix değiştirmekten bahsetmişsin, ne yapmamı bekliyordun. hemen kendi kernelimi yaziim hemen kendi os umu yapiim diye mi düşündünüz... ben sadece başlangıç yapmak istiyorum... hala yardımlarınızı bekliyorum..[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 sana tavsiyem asm dokumanlarinda arastir, once mbr`ye yazip boot etme, sonra goruntu alma yani ekran kartini kullanma daha sonrada input verme, klavye kullanma diye gitmen gerekiyor, biraz ilgilenmistim dokuman mevcut ama dedigim gibi assembeler dokumanlarinda genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 @OS'cu arkadaş... Minix'i değişirerek hem hiçbir şey öğrenemezsin. hemde şamar oğlanı olabilirsin (%100 olursun) Bende kendi işletim sistemimi kodlamış biri olarak sana şu tavsiyeyeleri verebilirim. 1.)Eğer iyi assembly bilmiyorsan, Daha önce hiç real mode bir işletim sistemi(Misal DOS) altında program yazmamışsan, OS Dev senin için çok acı verici olabilir. Önce cin ol sonra şeytan çarp :P 2.) VMWare kullan. Yoksa 10. reset'den sonra zaman ve mekandan uzaklaşıp gerçeği ayır edemeyebilirsin. (MS Virtual PC KULLANMA ! + eğer Vesa programlayacaksan sakın BOchs'a düşme. Bochs free gibi dursada SVGA/VESA desteklemez.. !!!) 3.)google'da arama yapmak yerine adam gibi git 3. kutsal kitabı oku. Part 3:Intel System programming Manual Şahsen ben Intel'in manuallerinin daha anlaşılır olduğunu düşünüyorum. 4.) Hiçbir zaman unutma dünya sadece senin PC'den ibaret değil. Mümkün olduğunca standart teknikleri kullan(mesela Vesa yerine NVIDIA Spec. IO yapmanın bir anlamı yok nede olsa ATI kullananlarda var) 5.)(En önemli kural) İnsanların söylediklerine değil. Kendi gözlerine inan... Çünkü göreceksin ki konu hakkında konuşan/ahkam kesen kişilerin %99.99'u konu hakkında hiçbir bilgiye sahip değildir. (OS yazmak istiyorsan git C öğren diyenler çok olur....) 6.) Asla vazgeçme Asla eski kodlarını atma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 baya döküman buldum... dökümanlar doğrultusunda asm ler api şeklinde.. onları hep tutorial lardan kopyaladım(api şeklinde olduğundan zaten yazılmışı var neden yaziim. ayrıca asm bilmiyorum, o nedenle kasmadım daha başından). komut satırını fena denmeyecek eşkilde kullanmayı örendim.. fat12 dosya sistemini uygulamaya çalışıyorum. ama görüntü alamaıyorum(görüntüden kastım resim vs...). konsola renkli yazılar vs yazabiliyorum ama ekran kartını kullanma ile ilgili bi türlü tutorial bulamadım :([signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Assembly bilmiyorsan OS Dev'den uzak durmalısın Çünkü bu yaşayacağın problemler yanında önemsiz kalır. Ekrana resim basmak istiyorsan önce SVGA/VESA'yı bir daha önceden belirlediğin bir ekran çözünürlüğü için hazırlamalısın (mesela 800x600 gibi) BUnu hazırlarken senden Pixel'ler için bir miktar hafıza isteyecek. O hafıza ne yazarsan o çıkar ekrana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 bununla ilgili döküman verebilirmisin bana? yada msn adresin?[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 os için programlama mantığı dışında, bulunduğun platformla ilgili tonla şey bilmen gerekli. yani çok bilgi gerekli hem de çok çok çok = umarım bişiler yapabilirsin ama 2 ay C++ için yeterli gözükmüyor bana. böyle bir hayalin varsa daha incelikli öğrenmen gerekir. bence en azından 1 (ki önerim 2-3 yıl) yıl kadar c++ ve asm ile ilgili alıştırma yap program yaz.[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 gerçekten ben bilgisayarımda c++ yi açtıım zaman saatlerce başında kalırım. bişeyi kafama koyduum zaman da yapmak isterim. şu anda araştırma aşamasındayım. tutorialları karıştırıyorum. bana detaylı kaynak sunabilirmisiniz?[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 bir de Assembly türkçe eğitim dökümanı bulabilirmiyim?[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 www.csharpnedir.com adresinde asm ile ilgili makaleler ve video captureleri bulabilirsin. yani adam masaüstünü kaydediyor bir yandan da anlatıyor, süper :)[signature][hline]oasisoyun.net Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: trash_, 21 Haziran 2005 18:43 tarihinde demiş ki: bir de Assembly türkçe eğitim dökümanı bulabilirmiyim? Tabii ki Hayır. sen hiç Türkçe Manual yayınlayan İşlemci üreticisi tanıyormusun ?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 ben eğitim dökümanından bahsetmiştim... assembly'nin türkçe olmasından değil... saolsun Sailor'ın verdiği site mükemmel anlatıyoo..[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 debug vs de anlatıyor o vidyoda adam ama bir saate yakın dayanamadım :) ama okuyacağım, asm öğreneceğim illaki! fakat bu dökümanlardan sonra nasıl geliştiririz bilemiyorum, Türkçe başka kaynak bilen var mı?[signature][hline]oasisoyun.net Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trash_ Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 ben araştırdım biraz yabancı kaynak sunan türk serveri bile yok denecek kadar az... hep pic16f84 için dökümanlar var :)[signature][hline]Trash_ www.daniska.org (çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 yazılımda, özellikle de böyle detaylı konularda ingilizce bilmek çok büyük bir avantajdır. yok bilmiyorsanız okuduğunuz makalenin sahibine ya da bölüm yetkilisine takıldığınız bölümle ilgili detaylı bir mail atın, yardımcı olacaklardır.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar