Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 COk sacma bir konu değil mi? Ben sahsen İletişm meslek ögrencisiyim ama 4 senelik iletşim fakültesine gidemiyorum... :D Daha ne olsun..Utanmasalar imamları doktor yapcaklar.[signature][hline]www.TeenLifes.web.tr.tc Gençler için kurulmuş yeni site. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 yok dostum onada izin vermiyolar aslında imam- hatip liselerinin önünü kesmek için yapılmıştı ama herkese patladı[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Haklısın ama bende mi sütcü imam olayım yani?[signature][hline]www.TeenLifes.web.tr.tc Gençler için kurulmuş yeni site. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 sütçü imam ne oluyor ? birde imam lık kötü bir şey değil.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2005 Kötü oldugunu solemedim...[signature][hline]www.TeenLifes.web.tr.tc Gençler için kurulmuş yeni site. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cano Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Gerçekten anlaşılması güç bir olay, Bende bu sene Meslek Lisesi Elektrik bölümünden mezun oldum, elektrik mühendisliğine ek puan vermiyor bu nednelede imkansız gibi birşey oluyor gitmem. Sadece Teknik öğretmenlik ve Havacılık Donanım'la ilgili bir yer ek puan veriyor. Bu okula yazılırken bunları bilmiyordum tabi.Sayısal bölüm olarak ÖSS'ye giriyoruz ama Lise1 dışında düz liselere oranla sadece matematik dersi var. Bölüm derslerinde biraz fizik biraz kimya var ama çok yetersiz, geometri diye birşeye rastladım daha, bu sadece Endüstri Meslek Liseleri için Anadolu kısmında bu derslerin hepsi yine var. Ama bu zamandan sonra yapıcak birşey yok sanırım ya ara eleman olarak bir yerde çalışmaya başlicaz yada bu iki seçenekten birini seçip ÖSSye sıkı hazırlancaz. [Bu mesaj cano tarafından 18 Haziran 2005 22:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 meslek liselerinden herhangi bir liseye geçiş hakkı var mı? birde siz gine bile bile gitmiş oluyorsunuz, bu olay bir çok meslek liseli hala okurken çıkmıştı, geri dönüş hakları yoktu bu olayı savunmuyorum ama yetkili merciler bu konuda harekete geçmedi kaç yıldır şu anki sistemden daha farklı bir sisteni yök devreye girmesse meb bir şekilde devreye sokmayı planladığını açıklamıştı. 4 yıllık lise eğitimi, ortaöğretim sınavı, müfredat değişiklikleri yapıldığı sıralarda bu konu üzerinde çözüm istediklerini söylemişlerdi.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 neden biliyo musunuz? cunku meslek lisesine giren neden girdigini, meslek lisesinin ne oldugunu bilmeden giriyor. bakin universite mezunu "bilir kisi", meslek lisesi mezunuysa onun alt elemanidir. amaci teknisyen yetistirmektir. "bilir kisi" belli bi birikim ister, bu da liselerde verilen genel egitimdir. ancak meslek lisesinde teknisyen olmaya yonelik dersler verilir. ordan mezun olan kisiler, ulkenin teknisyen acigini giderir. ama malum ulkemizde muhendisler teknisyen gibi calistirildigi icin meslek lisesi mezunlari uni'ye gitmeye calisiyo. sanki uni. mezunu kesin is bulacakmis gibi... siz soyleyin bana, bi ulkede herkes "bilir kisi" olursa, isin teknisyen kismini kim yapacak? muhendis mi? ortada bi denge olmasi gerekiyo ama halkin yanlis kanisi yuzunden ne denge kaliyo ne "ortam" kaliyo. meslek lisesi mezunu, uni. okumadan is yasamina girip tecrube kazanir, para kazanmaya baslar. buna karsilik uni. mezunu okumakla vakit harcar, daha gec ise baslar, yonetme isini yapar. ha bu uni. mezunu yatacak teknisyen calisacak diye algilanmasin, ikisi de calisir ama farkli sekilde. simdi amaclari adam gibi acikladigimi dusunuyorum. bunlari goz onunde bulundurarak sana soyleyecegim, eger ki uni. okumak istiyorsan, yanlis okulu secmis oldugun. IHL'ler de meslek lisesi statusunde. bu nedenle o lise mezunlarinin da uni'ye gitmesi yanlis bi karar olur. ya uni.'ye uygun yetisir insanlar ve liseden sonra uni'ye giderler, ya da egitimlerini meslek liseleriyle sonuclandirip is yasamina girerler. umarim anlamana biraz olsun yardimci olmusumdur.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 bence bu işte mantık aramaya çalışmak saçmalık sonuçta bu meslek lisesi olayı 28 şubat ile alakalı, yani kimse eğitim sistemini düzeltelim diye bu yola gitmemiş.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 o donemde basbakan inonuymus, daha ne olsun? evet, darbeden sonra kurulmus ama amac tabii ki duzene sokmak. her ne kadar kontrol genelkurmay baskaninda da olsa, basbakan bi sivil... mantiksiz diye kestirip atamazsin. asil o devirde yapilan her sey her daim kontrol altinda oldugu icin mantikli olmak zorunda.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 19 Haziran 2005 10:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 said: riglous, 18 Haziran 2005 23:13 tarihinde demiş ki: neden biliyo musunuz? cunku meslek lisesine giren neden girdigini, meslek lisesinin ne oldugunu bilmeden giriyor. bakin universite mezunu "bilir kisi", meslek lisesi mezunuysa onun alt elemanidir. amaci teknisyen yetistirmektir. "bilir kisi" belli bi birikim ister, bu da liselerde verilen genel egitimdir. ancak meslek lisesinde teknisyen olmaya yonelik dersler verilir. ordan mezun olan kisiler, ulkenin teknisyen acigini giderir. ama malum ulkemizde muhendisler teknisyen gibi calistirildigi icin meslek lisesi mezunlari uni'ye gitmeye calisiyo. sanki uni. mezunu kesin is bulacakmis gibi... siz soyleyin bana, bi ulkede herkes "bilir kisi" olursa, isin teknisyen kismini kim yapacak? muhendis mi? ortada bi denge olmasi gerekiyo ama halkin yanlis kanisi yuzunden ne denge kaliyo ne "ortam" kaliyo. meslek lisesi mezunu, uni. okumadan is yasamina girip tecrube kazanir, para kazanmaya baslar. buna karsilik uni. mezunu okumakla vakit harcar, daha gec ise baslar, yonetme isini yapar. ha bu uni. mezunu yatacak teknisyen calisacak diye algilanmasin, ikisi de calisir ama farkli sekilde. simdi amaclari adam gibi acikladigimi dusunuyorum. bunlari goz onunde bulundurarak sana soyleyecegim, eger ki uni. okumak istiyorsan, yanlis okulu secmis oldugun. IHL'ler de meslek lisesi statusunde. bu nedenle o lise mezunlarinin da uni'ye gitmesi yanlis bi karar olur. ya uni.'ye uygun yetisir insanlar ve liseden sonra uni'ye giderler, ya da egitimlerini meslek liseleriyle sonuclandirip is yasamina girerler. umarim anlamana biraz olsun yardimci olmusumdur. Töbe töbe yarabbim..İstersen meslek lisesine giden hademe olsun ne dersin..Ya ne demek meslek lisesi ögrencisinin üni okumaması..Sen hayatı bu kadar kolay mu sanıyorsun?Ömrümüzün sonuna dek sürünelim mi? Üniversiteye giden bir kişi hayatını yaşasın meslek lisesine giden kişide onun b..larını temizlesin istersen? Üstelik benim kastım iletişim meslek liseleri..Ticaret meslekler kendi alanlarına oldukca iyi bir ek puanla 4 senelige gidebiliyor..Biz neden gidemiyoruz? Sizin gibi düşünenler yüzünden zaten burası böyle..Üstelik İLETİŞİM M. den teknisyen yada bilirkişi cıkılmıyor..Belirtmek isterim..Halkla İlişkiler kısmından mezun olacak bir kişi olarak sence ne yapmalıyım? 4 yıl ünisini okumus insan gitsin BABALAR gibi yaşasın ben bunun üzerine 8 yıl okumuşum ben ise arka planda reklamcılıgınu yapayım?Güzel fikir değil mi_? Ayrıca üni mezunu okumakla zaman harcar demişsin?Biz ne yapıyoruz okumuyor muyuz?İmkan varda biz gitmedik sanki üniye..Tabi kendilerini daha iyi yerde görmek isteyen bencillere ne değil mi bizlerin halinden?Okumasınlar ne olacak..Meslek liseside neymiş..Çalısmamıslar dandik bi okul kazanmışlar..18milyonu gayri resmi iş yada işşiz olan bu ülkeye meslek liselerindende mezunlar katılsın ne olacak? Ben CEVABI biliyorum: Guiness rekorlar kitabına en cok işsize sahip ülke olarak gireriz [Bu mesaj Arndiol tarafından 19 Haziran 2005 12:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 simdi.. bu mesaji atmissan dediklerimi anlatamamisim demektir, bunun icin basta ozur dilerim. soyle dusun, 70milyonluk bi ulkede, 40 milyon calisan varsa, bunlarin hepsi uni. mezunuysa, kim arabanin yagini degistirecek bana soyler misin? sen tabi yanlis anlamaya meyillisin, malum sinirlisin bana ama herkes ayni statude olursa, inan bana senin ustundeki adamin senden daha kotu olmasina ragmen tanidik yuzunden peskes cekilerek o statuye geldigini bilmek, dahasi o kisinin sana emirler yagdirmasi sonucu sesini cikartamadan sirf para icin o adamin kahrini cekmek daha cok acitir. veya bi is yerinde birebir ayni olan insanlarin biri mutlaka bu isi yapmak zorunda. birisi mutlaka arabanin yagini degistirmek zorunda... sen diyosun ki bu ben olmayacam, o zaman yanlis okulu secmissin diyorum ben de. madem okumaya meyilliydin, o zaman meslek lisesi degil, anadolu lisesini ya da devlet okulunu secmen gerekiyodu. ama sen bunlari dusunme, git uni.'de oku... hayat kolaymis.. kimin ne cektigini bilmeden, kimin hayatinin nasil oldugunu bilmeden konusma. herkesin birebir ayni seviyede olmasini bekleyemezsin, cunku birilerinin alttaki isleri de yapmasi gerek. said: Üniversiteye giden bir kişi hayatını yaşasın meslek lisesine giden kişide onun b..larını temizlesin istersen?bu soyledigin benim ilk mesajimda bahsettigim, turk halkinin yanlis kanisi. uni. mezunu daha fazla para alacak diye bi kaide yok. nice insan var ki su ulkede uni. mezunu olmamasina ragmen cok daha fazla para kazaniyo. neden mi? cunku muhendis adam arabanin yagini degistirmeyi reddeder. bu is benim isim diil der. iste bu noktada bu isi kabul eden insan yapar. ama sen uni=para fikrini kafana kazimissin bi kere, acikta olan binlerce uni. mezununu gormezden gelmeye aciksin. uni != para uni != is said: Üstelik benim kastım iletişim meslek liseleri..Ticaret meslekler kendi alanlarına oldukca iyi bir ek puanla 4 senelige gidebiliyor..Biz neden gidemiyoruz?iki aciklamasi olur, ya o zamanin hukumeti oy alabilmek icin birilerine peskes cekmistir yine ya da ulkede iletisim mezunu acigi vardir fazlasiyla. said: Üstelik İLETİŞİM M. den teknisyen yada bilirkişi cıkılmıyor..Belirtmek isterim..Halkla İlişkiler kısmından mezun olacak bir kişi olarak sence ne yapmalıyım? 4 yıl ünisini okumus insan gitsin BABALAR gibi yaşasın ben bunun üzerine 8 yıl okumuşum ben ise arka planda reklamcılıgınu yapayım?Güzel fikir değil mi_?bu ulkede BABALAR gibi yasayan insanlar mezun olduklari yerden cok yaptiklari ve zekalariyla o yere gelirler. eger dedigin gibi olsaydi su gun issiz uni. mezunu olmazdi. dahasi uni. mezunlarinin hepsi bi ise yerlesmis olur, acikta olan lise mezunlarinin sayisi daha fazla olurdu. sukurler olsun ki bu boyle degil. tekrarliyorum, arka planda olmak istemiyosan, niye meslek lisesini sectin soyler misin bana? niye normal bi okula gitmedin, anadolu lisesine gitmedin de meslek lisesine gittin? said: Ayrıca üni mezunu okumakla zaman harcar demişsin?Biz ne yapıyoruz okumuyor muyuz?İmkan varda biz gitmedik sanki üniye..ibrahim tatlises'in lafi geldi aklima; urfada oxford vardi da biz mi gitmedik demisti vakti zamaninda. senin okudugunla onun okudugu farkli bu bir. ikincisi sen liseden mezun oldugun zaman is yapabilecek duzeyde oluyosun o insan ise lise uzerine bir de uni. okumak zorunda. daha sonra bu isin lisans ustuydu bilmem nesiydi... said: Tabi kendilerini daha iyi yerde görmek isteyen bencillere ne değil mi bizlerin halinden?Okumasınlar ne olacak..Meslek liseside neymiş..Çalısmamıslar dandik bi okul kazanmışlar..biraz kisisel olmus ama bunu bana soyleme arkadasim, bunu soylemen gereken kisi su anki ve bundan onceki milletvekillerini secen anne-baba-abla ve abilerimiz, ben degil. ayrica ben senin hismin falan degilim. kendimi daha iyi yerlerde gormek icin baskalarinin kotu sartlarda olmasini istemem gerekmiyo; bulundugum yer herhangi birisinin kotu olmasindan cok benim iyi olmama bakiyo. said: 18milyonu gayri resmi iş yada işşiz olan bu ülkeye meslek liselerindende mezunlar katılsın ne olacak?su an ulkemde issiz olmak ya da olmamak once cevreye sonra bireye bakiyo arkadasim. uni. mezunu issiz insanlari gormezden gelme.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 meslek liselerinin bu şekilde harcanması da çok saçma ama, türkiyede bi çok meslek lisesi var ve şu anki sistem gereği bu liseler ve eğitim imkanları boşa harcanan kaynaklardan başka anlam taşımıyor. tabi türkiyenin bu kadar emeği ve kaynağı boşa harcamak gibi bir lüksü var mı o ayrı bi tartışma konusu.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 said: helena, 19 Haziran 2005 22:08 tarihinde demiş ki: meslek liselerinin bu şekilde harcanması da çok saçma ama, türkiyede bi çok meslek lisesi var ve şu anki sistem gereği bu liseler ve eğitim imkanları boşa harcanan kaynaklardan başka anlam taşımıyor. tabi türkiyenin bu kadar emeği ve kaynağı boşa harcamak gibi bir lüksü var mı o ayrı bi tartışma konusu. pardon hangi sekilde bosa harcaniyo?[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 meslek liselerinin sahip olduğu maddi imkanları düşün. öğretmenler, sınıflar, vb. ve bu okulların çoğunun kapasitesinden daha az öğrenciye sahip olduğunu da hesaba kat. işin içine bi de türkiyede eğitim imkanları yok denecek kadar az olan bölgeleri ekle. boşa harcanıyor mu harcanmıyor mu?[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 dogru diyosun da, turkiye'nin uni. mezunu degil teknisyen ihtiyaci var su an. yani meslek lisesi mezunu gerekiyo. yapilmasi gereken bu liselerin amaclarini ve avantajlarini duyurmak... yoksa mevcut liseler oldukca yeterli bence.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 bana gelip ortaokuldayken and teknik , meslek lisesine falan girerse mühendis olamassın diye sölediler mi ? Hayır, rehberlik yeter li mi kesinlikle hayır türkiyenin ihtiyacı var diye kapasitemin altında işler yapmak zorundamıyım hayır[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 said: riglous, 19 Haziran 2005 22:54 tarihinde demiş ki: dogru diyosun da, turkiye'nin uni. mezunu degil teknisyen ihtiyaci var su an. yani meslek lisesi mezunu gerekiyo. yapilmasi gereken bu liselerin amaclarini ve avantajlarini duyurmak... yoksa mevcut liseler oldukca yeterli bence. ama şunu da hesaba kat: mesela ticaret lisesinde okuyan adamlar bilgisayar eğitimi alıyolar 3 yıl -ki küçümsenecek bi eğitim değil bence- ve sadece 2 yıllık bilgisayar programcılığı ya da 4 yıllık bilgisayar öğretmenliği seçebiliyolar. bu ne kadar adil ki..[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 evet 5000000 okul puanı alıyorlar[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 okuldan çok iyi puan gelebilir ama türkiyenin iş imkanları malum ve okulların puan verdikleri bölümler de aşırı derecede sınırlı, çok iyi yerleri bitiren insanlar bile işsizliği sorun yapabilirken bu tür bölümlere giden insanların karamsar olması normaldir bence.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 yukarda birinin söylediği gibi yeterli açıklama yapılmıyor,rehberlik yetersiz.üstelik sürekli sistem değişirken bu ülkede okumak çok yorucu bence..[signature][hline]la petite ezique Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2005 said: helena, 19 Haziran 2005 23:03 tarihinde demiş ki:ama şunu da hesaba kat: mesela ticaret lisesinde okuyan adamlar bilgisayar eğitimi alıyolar 3 yıl -ki küçümsenecek bi eğitim değil bence- ve sadece 2 yıllık bilgisayar programcılığı ya da 4 yıllık bilgisayar öğretmenliği seçebiliyolar. bu ne kadar adil ki.. buna biraz deginmistim; anadolu lisesinde ya da duz lisede veya super lisede verilen egitim geneldir. uni'de yogunlasir ki kisi mesleki hayatina baslasin. uni. egitimi spesifik konuyla gidilik halledilecek bi sey degil, dahasi genel bi bilgi birikimi gerektiriyo. bu yuzden 3 yillik meslek egitimi alan birisinin daha sonra uni'ye gitmesi acikcasi imkansiz... cunku lisede aldiklari egitim buna yeterli degil. rehberlik sorunu var, buna kesinlikle katiliyorum. ama unutmayin ki yapilan tercih birinci dereceden bu tercihi yapan kisinin sorumlulugudur. yani meslek lisesinin ne oldugunu arastirmadan etmeden oraya gitmenin herhangi bi bahanesi olamaz. ayrica meslek lisesi mezunlarini 4 yillik bilgisayar programina yerlestirmek issizligi koruklemekten baska bi ise yaramaz. bilgisayar muh. hakkinda bi konu acilmisti. orda da acikladigim gibi (ayrica ilk sayfada da buna biraz deginmistim) bilgisayar muh. mezunu "bilir kisidir". bu adam oturup haldir haldir kod yazmaz. yazan vardir tabi ama bu onun secimidir. bilgisayar muhendisi programin nasil yazilacagina karar verir. ondan sonrasini teknik lise mezunu yapar. bi sure sonra bilg. muh. kod yazmaktan cok dusunme isinde oldugu, teknik lise mezunu ise kodlama isinde deneyim kazandigi icin bilg. muh. kodlama isine girmez, kendi sinirlarinda kalir. boylece teknik lise mezunlarina kalici is imkani saglanmis olur. her meslekte benzer is tanimlamalari vardir. bunu halkin ozumsemesi gerekiyo ama. o okulda okuyan ogrencinin bile yaptigi, yapacagi isten haberi yoksa diger insanlarin bunu bilmesini beklemek ne kadar dogrudur... @555, surekli sistem degisirken..? meslek liseleri 1964'ten beri var. cocuk anadolu lisesine bile gitmeden gidecegi okul nedir ne degildir diye arastirma yapmak gerek; veliyi gectim, lise cagindaki ogrencinin bunu kendi basina yapmasi lazim... kaldiki son 3 senede bu konuda degisen bi sey hatirlamiyorum ben (hafizam zayiftir, hatirlatin varsa).[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 riglous Tamam abi biz arabanın yagını değiştirelim sende arabayı kullan[signature][hline]Buraya kadar senle geldik Burdan sonrasında da senleyiz.. Canımızı Ugruna veririz... KARŞIYAKA.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Meslek lisesine gitme nedenimi söyleyeyim.. İLETİŞİMİN BOLE SALAK BŞİ OLDUGUNU BİLmiyordum.. Biz arabanın yağını değiştiririz..Sen hiç tasalanma..Yurtdısında üni oranı cok yüksek ama onlar arabalarının yagını değiştirecek adam buluyorlar..ALLLAH ALLAH neden acaba[signature][hline]Buraya kadar senle geldik Burdan sonrasında da senleyiz.. Canımızı Ugruna veririz... KARŞIYAKA.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 lol. yurtdisi hakkinda pek bi bilgin yok, yanlis dusunuyosun bu yuzden. yurtdisi neresi? abd mi? ingiltere mi? almanya mi? fransa mi? calisan nufusu, bunlarin ne kadarinin uni mezunu oldugunu, ne kadarinin kalifiye eleman oldugunu ooren once. ayrica sen de soylemissin iste, meslek lisesinin ne oldugunu bilmiyodum diye... burda suclama yapmadan once nerde yanlis yaptigini bul. ondan sonra oturup mizmizlanacagina, ne yapabilirsin bunu dusun. madem uni, uni diye tutturuyosun, o zaman oturur calisirsin. illa bogazici ya da odtu olmak zorunda degil, biraz daha ortalama bi yere girersin. ha okul puani... madem yanlis bi secim yaptin daha once, bunu telafi etmek icin daha fazla calisman gerekiyo. isini okul puani gibi havadan gelen seylere birakmaktansa, oturup kendi cabanla bi yerlere gelmen gerek. liseson bittikten sonra oturup bir sene boyunca calisip girersin sinava, adam gibi net cikarirsin; isletme gibi bi bolume girersin. istedigin olmus olur. ha tabi bu noktadan sonra issiz kalirsan gel buraya, su yazilanlari bi daha oku da aa evet dooru sooluyomus de... sadece bilgin olsun diye soyluyorum, araba yagi degistirmek belki senin icin kucuk dusurucu geliyo ama calismak utanilacak bi sey degildir. ben kantinde de calistim, guvenlik elemani olarak da calistim. is ki bi seyler yapmak isteyesin; yaparsin. ama buraya gelip neden oyle degil de boyle diye aglarsan, basina vurup agzindaki lokmayi da alirlar. [signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 20 Haziran 2005 13:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar