Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

40 milyon kişinin kart bilgileri çalındı


KoLCu

Öne çıkan mesajlar

ABD, bugüne kadar gerçekleşen en büyük mali bilgi hırsızlığını konuşuyor. Bankalar ve şirketler için hesap nakli yapan Arizona merkezli 'CardSystems Solutions' adlı şirketin güvenlik sistemini virüs yardımıyla delen hırsız veya hırsızlar, 40 milyon kişiye ait kredi kartı bilgilerini ele geçirdi. Durum, 'MasterCard International'ın güvenlik biriminin uyarısı üzerine anlaşıldı. Kredi kartlarıyla yapılan dolandırıcılıkları belirleyen uzmanların uyarısı üzerine başlatılan araştırmada 40 milyon kredi kartının risk altında olduğu, bu kartlardan 13.9 milyonunun MasterCard müşterilerine ait olduğu ortaya çıkarıldı.

Mastercard yetkilileri, müşterileri durumunda olan bankaların uyarıldığını, kredi kartlarında sosyal güvenlik numarası, adres, doğum tarihi ve benzeri kritik bilgilerin yer almadığını açıkladı. ABD'deki Elektronik Mahremiyet Bilgi Merkezi danışmanlarından David Sobel'in verdiği bilgiye göre, olay 'bugüne kadar gerçekleşen en büyük mali bilgi hırsızlığı'. Müşterilerine ait bilgileri çalınan kredi kartı şirketleri arasında bulunan Visa, Discover ve MBNA ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. American Express'in sözcüsü ise az sayıda kart sahibinin olaydan etkilendiğini söyledi.

19.06.2005
Kaynak : Milliyet[signature][hline]http://www.turktekno.net
Siteye Yönetici Alınacaktır.
Msn:[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun olmadı bu 2 gün once oldu :) bilioz da konusuyoz demi :p

Yok ingiliz yayın saolsun. Ne edicekler merak ediyorum kart şifrelerimi resetlicekler şimdi az muz değil ki 40 milyon bu. ben yapsaydım internette yayınlardım mecbur reset atarlardı :)[signature][hline]Emekli UO'cular Derneği
Uye No : 00000000001

Chaos Tasarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huntercik, 19 Haziran 2005 16:49 tarihinde demiş ki:
Geçtiğimiz günlerde de sanırım bir kargo faciası vardı(Amerikadamıydı yine tam hatırlıyamadım).

40 milyon kişi dile kolay yapanlar baya sağlam adamlardır, yapana helal olsun. : )

Citigroup, özel bir kargo şirketi olan UPS aracılığıyla bir alt birimi olan CitiFinancial'a transfer yaparken ABD'deki 3,9 milyon müşterisine ait bilgilerin kaybolduğunu duyurdu. Bu miktarın, müşteri ya da çalışanlara ait bilgilerin kaybolması konusunda bugüne kadarki en büyük rakam olduğu belirtildi.

ABD'nin en büyük finansal hizmetler şirketi olan Citigroup, müşterilerine ait kayıtların Texas'taki bir kredi bürosuna transferi sırasında UPS tarafından kaybedildiğini bildirdi. Kayıtların CitiFinancial müşterilerinin yanı sıra, bu hizmete dair eski hesabı bulunan 50 bin müşterinin bilgilerinin de kaybolduğu ifade edildi. Citigroup'un bilgileri kaybolan müşterilerine gönderdiği bir mektupta söz konusu bilgilerin sosyal güvenlik numarası, isimler, hesap geçmişi, mevcut ve eski müşterilerin kredi bilgilerini içerdiği belirtildi.
Mektupta ayrıca, şirketin söz konusu bilgilerin uygun olmayan bir şekilde kullanılacağına inanması için herhangi bir sebebin bulunmadığı da ifade edildi. Şu ana kadar bu bilgilerin herhangi bir yetki dışı faaliyette kullanıldığına dair bilgi alınmadığının belirtildiği mektupta, söz konusu bilgilerin kullanılarak müşteriler adınaymış gibi yeni borçlar alınmasının mümkün olmadığının da altı çizildi.

ABD'de daha önce de bir çok büyük banka ve şirket, kredi kartı bilgileri de dahil olmak üzere, müşteri ya da çalışanlarına ait bilgileri kaybetmişti. Bank of Amerika geçtiğimiz Şubat ayında 1,2 milyon kredi kartına ait bilgileri kaybettiğini duyurmuş, geçtiğimiz ay da CNN, Time Dergisi, AOL ve diğer bir çok şirketi bünyesinde bulunduran Time Warner, 600 bin mevcut ya da eski çalışanına ait bilgileri kaybettiğini açıklamıştı.

Bilgileri kaybettiğini kabul eden UPS ise olayla alakalı hırsızlık ya da yolsuzluğa dair bir delilin bulunmadığını belirterek, Citigroup ile birlikte bir iç soruşturma başlatacaklarını kaydetti.
(AA)

teknoloji siten olunca böyle oluyosun naparsın :)[signature][hline]http://www.turktekno.net
Siteye Yönetici Alınacaktır.
Msn:[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huntercik, 19 Haziran 2005 16:55 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 19 Haziran 2005 16:51 tarihinde demiş ki:
içerden yapılmıştır, şifrelenmiş hade saklanması lazım bu bilgilerin, en azından kredi kartı numaralarının.


db'e ulaşılmış olamaz mı ? Ama basit bir iş değil sonuçta dediğin gibide olabilir.


dbye ulaşsa dahi bunların md5 le fln hashlenmesi lzm güvenlik tedbiri olarak[signature][hline][/b]Msn adresim
Mayhem, 15 Haziran 2005 00:28 tarihinde demiş ki:
Yok benim dedem pipili kızdı.
elvyn, 19 Haziran 2005 02:09 tarihinde demiş ki:
Denizden balina penisi çıksa yerim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sentit.com da
"When you enter credit card information to the sendit.com web site our secure servers ensure that all details are encrypted at your browser before they are sent to us. During the order process we store your personal details on in-house secure servers. We store credit card details separately on servers that are not reachable from the internet. The servers are physically secured under a locking system."

bu şekilde saklanıyomuş mesela, bankalar daha bir kasar. gerçi farklı bir sistem olsada, öyle web sayfası hackler gibi yapılacak bir iş olması imkansız.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...