DiabloTyrael Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Napeleon BONAPART "İnsanları yükselten iki büyük meziyet vardır. Erkeğin cesur, kadının iffetli olması. Bu iki meziyetin yanıbaşında her ikis cinsi, kadınla erkeği şereflendiren tek fazilet vardır: Vatana, icabında her şeyini feda edecek kadar bağlı olmak, Bu meziyetler ve bu fazilet en büyük kahramanlığı; hayatın elemine, kederine karşı fütursuz kalmayı ve ağır hadiselerin acılıklarına göğüs germeyi doğurur. İşte Türkler bu çeş** kahramanlardır ve ondan dolayı: Türkler öldürülebilir, lakın mağlup edilemezler. Türk askerlerini dal kılıç olmaya mecbur edecek kadar üstlerine varmamalıdır. Bir defa dal kılıç olmayı göze almış bir kaç yüz Türk meydana çıkarsa önelerinde mağlup olmamak mümkün değildir." ________________________________________ TASSE "Türkten bahsediyorum. Düşmana saldırırken amansız bir kasırgaya, korkunç bir deniz ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk, dost yanında ve silahsız kalmış düşman karşısında bir seher yelidir, berrak bir göldür. Gönül açan bu yeli, kasırgayı, göz kamaştıran bu gölü çoşkun bir denize, ıtrında asalet uçan bu gülü yıldırıma çevirmek tabiatı da inciten bri gaflet olur." ________________________________________ Demirbaş ŞARL "Poltava'da esir oluyordum. Bu, benim için bir ölümdü, kurtuldum. Buğ nehri önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi... gene kurtuldum. Fakat bugün esirim. Türklerin esiriyim. Denizin, ateşin ve suyun yapamadığını onlar yaptılar, beni esir ettiler. Ayağımda zincir yok. Zindan da değilim. Hürüm, istediğimi yapıyorum. Lakin gene esirim; şevkatin, ülüvvü cenabın, asaletin, nezaketin esiriyim. Türkler beni işte bu elmas bağa sardılar." ________________________________________ Edmondo De AMICS "Türkün şevkat ve insaniyet duygusunu inkar mümkün değildir. Bu duygu insanı atalete sevkedip sefaleti artırmakla beraber, teşkilatı düzensiz bir toplumun bir derdine tek çare demektir. Türk ırkının soyluluğunu gösteren diğer duygular, yani en küçük iyiliklere karşı besledikleri minnet ve şükran duygusu, ölmüşlere karşı besledikleri minnet ve şükran duygusu, ölmüşlere karşı besledikleri minnet ve şükran duygusu ... büyük bir nezaketle yapılan konukseverlik adeti ve hayvanlara saygı alışkanlığı gibi faziletlerin inkarı da mümkün değildir." ________________________________________ Conte De BONNEVAL "Türkleri seviyorum. Onlar, cennetten bir köşe olan bu eşsiz memlekete yakışan, eşsiz insanlar. Yaradılışlarında göksel bir azamet, gönül alışlarında ise meleklerde bulunmayan bir mahviyet var. Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum. Vatan aziz, pek aziz. Lakin Türk te aziz ve çok aziz." ________________________________________ Mete HAN, Hun Hükümdarı "Nerede bir Türk varsa, orayı kalbinden seveceksin." "Boyun eğmeyeceğiz! Zira öteden beri Hing-nu'lar (Hun) kuvveti takdir eder, tabi olmayı hakir görürler. Savaşcı süvari hayatımız sayesinde bri ulus olduk. Zira bilirler ki, savaşta savaşcıların kaderi ölümdür. Biz ölsek de, kahramanlığımızın şöhreti kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin EFENDİSİ OLACAKLARDIR." ________________________________________ PLANO CAPRİNİ "Dünya'da Türk kadar saygıbilir bir kavim daha yoktur. Türkler'de inzibat, büyüklere karşı itaat o derecedir ki, bizim keşiş (dini) sınıfımız bile onlardan örnek alabilir... Türkler bir tek büyük ailenin bireyleri gibi yaşarlar ve dar şartlar içinde olsalar dahi yiyeceklerini kardeşçe paylaşırlar." ________________________________________ FELDMAREŞAL H. VON. MOLTKE "Müsellah milletin en canlı örneği Türklerdir. Bu diyar köylüsünün orak, katibinin kalem ve hatta kadının etek tutuşundan silaha sarılmış bir pençe kıvraklığı vardır... O doğduğu günden beri müsellahtır, bundan dolayı da hayata ve olaylara güvenle bakmayı öğrenmiştir." ________________________________________ IBN HASSUL "Bütün milletler içinde cesaret ve secaatte Türklerden daha ileride olan ve büyük amaçları elde etmek uğrunda daha ileri gidebilen bir millet yoktur. Allahu teala onları arslan suretinde yaratmıştır... Türk, bağı çözüldükten sonra, askere başbuğ olmak veya perdedarlık etmek veya bir topluma emir vermek ve yasak koymaktan başka bir işe razı olmaz." ________________________________________ BUSBECQ "(Türkler) Hayvanlara bakanlar da onlara gayet iyi muamele ederler. Onları durmadan okşayarak muhabbetlerini kazanırlar. Son derece zorda kalmadıkça kızgınlıklarını çıkarmak için değnekle hayvana vurmazlar. Bunun sonucu olarak da atlar insanlara karşı gayet muhabbetli oluyorlar. ________________________________________ PIERRE LOTİ "Türk asillerin asilidir. Yapma olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüksek soyluluk ona, tabiatın hediyesidir. Sadelik içinde balagatı, zarif bir durgunluk içinde duygulu bir hayatiyeti ve parıltılı bir hayat içinde kibar bir hakikat hissettiren tek varlık Türklerdir. Şark hülya ve efsaneler alemidir. Türk, o rengarenk alemin gözüdür, dilidir,
hellspe Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 valla okurken gozumden yaş geldi tüğlerim diken diken oldu :) La MARTİN "Bence insanlığa şeref veren Türk Milleti'nin düşmanı olmak insanlığın düşmanı olmaktan farksızdır." (ve bu söze bayıldım)[signature][hline]CusTodeM, 04 Haziran 2005 00:10 tarihinde demiş ki: seninkinde var sanki... Rock City [b]Slash Online The Metallica Club Of Turkey Almora Sevenler Buraya
cenx Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 adamlardaki diplomasiye bak bizim diplomatlara bu lafları söleye söleye istediklerini yaptırmışlar demekki :P
Numb Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 ve şu anki durumumuza bakın birde...[signature][hline] sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Napoleon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Adamlar güçlü olduğumuz dönemlerde hayranlardı bize, o nedenle böyle konuşmuşlardı. Bugün de pek çok Türk Batıya duydukları "hayranlıklarından" ötürü, Batılılar için benzer şeyler söylemiyor mu sanki?[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki: Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan.
lancelotdulac Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Güzel laflar etmişler.Tabii bunların çoğu asil kanı bozulmamış Orta Asya Türkleri için.Ve tabii 1. Dünya Savaşında savaşmış kahramanlarımıza söylenmiş. Şu anki duruma bakınca ne yazıkki bir çok cümleyi bize uyduramıyorum.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
unforeseen Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 çok hoşuma gitti ya paylaştığın için sağol[signature][hline] [Bu mesaj unforeseen tarafından 05 Haziran 2005 15:09 tarihinde değiştirilmiştir]
bestpeople Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 şimdi ise avrupa ve dünyanın çoğu bizi deveye binen çölde yaşayan arap halkına yakın bir topluluk olarak gorüyor[signature][hline] Bana tahir efendi kelp demiş İltifatı bu sözde zahirdir Malikidir benim mezhebim zira İtikatımca kelp Tahirdir NEFİ
Natural Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 ee? türk olmayan ölücekmi şimdi? sözler hoş olabilir ama benim için gayet boş...hah[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
screamer Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 said: bestpeople, 05 Haziran 2005 21:21 tarihinde demiş ki: şimdi ise avrupa ve dünyanın çoğu bizi deveye binen çölde yaşayan arap halkına yakın bir topluluk olarak gorüyor Eskidende barbar olarak görüyorlardı. Gerçektende hoş bir çalışma olmuş.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq Just keep on trying, keep on flying, I will be the light.
Napoleon Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Hammer'in sözü onun "Osmanlı Tarihi" adlı eserinden, Lamartine'in sözleri onun yine "Osmanlı Tarihi" adlı eserinden, Mareşal von Moltke'nin sözleri de onun "Türkiye Mektupları" adlı eserinden alınmış; benim kesin bildiklerim bunlar. Tasse'den kasıt eğer Tasso ise onun "Kurtarılmış Kudüs" adlı eserinden olabilir.[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki: Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan.
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 napoleonun ki nerden mesela onu da şeyedin tamam dicem.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 sumer tabletlerınde yazıomuş bu sozler[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. [Bu mesaj Viktor tarafından 06 Haziran 2005 01:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 komik mi yoksa laf mı sokuosun karar veremedim. laf sokuosan kendi çapında birşeyin kaynağının olmasının ne denli önemli oldugunun farkında deilsin demektir. benim sana birşey söylememe gerek yok o zaman zaten.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 sana lafım yok sly one bu konuyu acan adamın yazılarını arastır hıcbırının kaynagı yok onu elestırmk ıcın oyle yazdım en son hıtlerın ufoları oldugunu ıddea ettıgınde kaynak oalrak sumer tabletlerını gostermişti[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 tamam o zaman tam tersi iyi anlıomuşsun demek ki. ben gideyim döwmiceksen.hata ettim affedersin artık : )[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 heryerde yazıyorum en son patıcık.com baslıgı altındada yazmıştım kaynaksız tarıh olmaz dıye yoksa herkes kendı kafasından bır tarıh sallar hıcbırı tutmaz bırbırını ancak bu adamın yazdıkalrını arat bır tanesının bıle altında kaynagı yazmamaktadır hep acıktır bu yzuden ben onalra tarıh degıl propaganda dıyorum sonra kızıyolar bana adam yazmıs ugrasmıs ne laf edıosun dıye[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 yazilar cok güzel kaynak nedir bilmiyorum ama umarim gercektir canakkale olanın gercek oldugnu bide Hz.Muhammed in söledikelrin gercek oldungun biliyorum gerce[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
lancelotdulac Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Bu tür sözlerde pek kaynak aramıyorum.Zaten çoğu bildiğimiz şeyler bir kaçı acaba bu adam kim ve bunu ne zaman demiş şeklinde yorumlanabilir.Napoleon'un bildiğim kadarıyla bi Türk hayranlığı varmış.Hayranlığını da ona Akka kalesinde gösterdik :)[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 heheehehe haklisin :)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2005 Napolyon 3. Selim in arkadaşı aynı zamanda 2. mahmutta tanıyor onu sebebı ıse ıslahat harıketlerı sırasında fransadan getırılen subaylardan bırıde napolyon muş nızam ı cedıd kurulurken oda burda çalışmış yanı sonra fransaya dondugunden sonra yukselişi başladı tabı ve kurulmasında emegı oldugu orduya orduya yenıldı akka kalesı onunde buda cok ıronıktır sonra turk dostuyum ben hede hodo ıle durumu kurtarmaya calıstı sonra ruslarla bırlık oldu osmanlıya karsı ancak ruslarla arası acıldı unlu moskova seferını duzenlerken osmanlıdanda yardım ıstedı ancak osmanlı artık napolyon un ıkıyuzlulugunu anlamıştı gıderız şimdi moskovayı beraber alırız bu adam dırek bıze oldurur o yapıda dıye yuz vermedıler napolyon a bu karışık ılıskıler sırasında napolyon bu lafları etmiş yanı amaç goz boyamak :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Napoleon Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Napoleon'un Islahat Hareketleri sırasında Osmanlı topraklarına geldiğini ilk kez duyuyorum. Zannedersem yanılıyorsun, kaynak var mı bu konuda?[signature][hline]Gimli, 06 Şubat 2005 00:13 tarihinde demiş ki: Abi Şahab 5 geliyor, çekin o tankı oradan.
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Viktor, senin tarih hastasıyla olan tantanan beni alakadar etmiyor ama adamın yazdığı herşeye muhalefet edecem diye konuyu saptırma. Kiminle şahsi sorunun warsa pm at, modlara şikayet et, git adamı döv ama egonu tatmin etmek için tarih bölümünü kullanma. Küfür, hakaret etmediği, forum kurallarına uyduğu sürece herkez buraya yazı yazmakta özgürdür. Forum kurallarına aykırı bir post görürsen modlara şikayet et.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Zagg Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2005 THIERS "Eğer bir Türk devleti olmasaydı yaratmak gerekirdi." Çok hoşuma gitti bu söz..[signature][hline] «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-» Rap'de başbakan bu kajmeran !!! || Yoneso hosting hizmetleri || >>>X+ Projéct web design<<<
Öne çıkan mesajlar