Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablolar ve veri kaybı hakkında bir soru

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Şimdi arkadaşlar wireless modem olayından ağzımız yandıktan sonra (alet pahalı bide alıcı alıyorsun o merette pahalı) başka bir şeye karar verdik ve size 1-2 sorumuz olacak
Şimdi bizim olayımız yan yana iki apartman dairesi var (benim ve anneannemin evi) ama ben yazları anneannemde oturuyorum kışları annemlerle. ve pc her seferinde taşıyorum benim dedim pc 2 taraftaykende adsl kullanabilmek

wireless eledikten sonra 2 seçenek olarak iki ev arasından kablo geçirmeyi düşünüyoruz (ortalama 25-30 metre tutacak gibi) şimdi şunu soracağım
ethernet kablosu olarak 30 metrede ne kadar kayıp olur (2-3 kb/sn falan) yoksa telefon kablosu olarak ne kadar olur ancak telefon kablosu işi sakat dendi (şikayet olursa para cezası falan) Ethernet kablosu geçirsek ne kadar olur sadece ethernet girişi ile çalışan adsl modemler varmı usb göre nasıl ve usb modemlere göre farkı ne yardımcı olursanız çok sevineceği[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

Usb almanı tavsiye etmem,ethernet daha iyi.Telefon kablosuyla çekersen sinyal kaybı yaşayabilirsin,ethernetle çekersen bi problem yaşayacağını sanmıyorum ama modem o evde çalışacak sen yan evde olcan öyle bi problem var :D arada biraz koşturcan.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

USB kablosu ile mümkün değil zira 5 metreden daha uzun olamaz. En azından sinyal güçlendirmeden.

UTP'de ise (kalitesine göre değişmekle beraber) sınır 200m cıvarıında. 200m'den sonra sinyal güçlendirmek gerekiyor. (araya switch ya da repeater koymak gibi)

En uygun çözüm UTP. Çok portlu bir modem alıp portlardan birini bir eve diğerini diğer eve uzatırsın. Ya da tek portlu ve USB bağlantılı bir tane alırsın, modemin yanında iken USB'den diğer dairede iken UTP'den bağlarsın.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Utp dediğiniz ethernet kartı oluyor demi bu sırada ben usb ve portlu bir modem alsam usb takmadan saedec ethernet takıp kullanabilirmiyim...[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

Ethernet kullan perf. bakımından usb'den daha iyi zaten usb kullanıcak olsan 2 pc'nin açık kalması gerekiyor (2 pc'n varsa) birini anamakina yapmak zorunda kalacaksın(Anamakina olan açık kalmak zorunda), yada tel hattı çekiceksin usb modem için. O yüzden ethernet bu yöndende daha iyi. Çek ağ kablosunu modem açık kalsın yeter ama arada modem sapıtıyor reset atman gerekebiliyor o zaman diğer eve gidip resetlemen lazım, yada telefon edip birine yaptırman lazım : )[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huntercik, 16 Haziran 2005 13:25 tarihinde demiş ki:
Ethernet kullan perf. bakımından usb'den daha iyi zaten usb kullanıcak olsan 2 pc'nin açık kalması gerekiyor (2 pc'n varsa) birini anamakina yapmak zorunda kalacaksın(Anamakina olan açık kalmak zorunda), yada tel hattı çekiceksin usb modem için. O yüzden ethernet bu yöndende daha iyi. Çek ağ kablosunu modem açık kalsın yeter ama arada modem sapıtıyor reset atman gerekebiliyor o zaman diğer eve gidip resetlemen lazım, yada telefon edip birine yaptırman lazım : )

gerek yok be abi 4 port bi modem alır bilgisayar kapalı olsada girer digeri
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...