Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parça önerileriniz

Arloth

Öne çıkan mesajlar

Selamlar herkese önümüzdeki ay itibari ile sistem yenilemeyi düşünüyorum.Sizlere bazı sorularım olucak.Evdeki sistem;

işlemci: p4 1.8ghz
anakart: Intel marka , unuttum modelini
ram: 512mb rd-ram
hard-disk: 60gb seagate 7200rpm
ekran kartı: GeForce Ti-4200 128mb MyVivo
ses kartı: Creative Sound Blaster 128 bit , bununda unuttum şimdi adını
optik sürücü: Asus 52x32x52 cd-rw
kasa: 300w , noname

Yeni sistem;

işlemci: P4-HT 3.0ghz
anakart: Asus-P5GD2(i915p,PCIex16,Dual DDR2-533,8xSes,Gbitlan,S.ATA,RAID)
ram: 2 x VDATA-1 GB DDR2-533mhz
hard-disk: Seagate - 250 GB,7200rpm,S.ATA,8mb cache
ekran kartı: ?
ses kartı: Creative Sound Blaster Live 7+1
optik sürücü: Nec-DVD RW 16x,Dual Double Layer
kasa: ?

Sorular;
1-)Anakartta bulunan RAID , nedemek veya ne işe yarar?
2-)64 bit işlemci mi alsam ? arada performans olarak çok ciddi bir fark var mı?alırsam ilerisini düşünerek mi alayım yoksa 32bit lere devam mı?Herhangi bir işlemde , oyunda , multi-media da olsun bir sorun/uyumsuzluk çıkar mı bu 32 bit veya 64bit çalışma prensibi yüzünden?64 bit alınan işlemciye 64 bit çalışan win xp almak zorunlu mudur?
3-)ekran kartı olarak şunları düşünüyorum aralarında performans olarak çok üst seviyede olan var mı?Hangisi daha sessiz/stabil çalışıyor?Birde ekran kartını PCIex veya agp alsam bi fark var mı arasında kalite veya performans açısından?
Ati Radeon; RX600XT(128mb) ve RX700PRO(256mb)
Nvidia GeForce; 6600GT ve 6800GT
4-)Ses kartı için Audigy-2 Zs(7+1) ile Live (7+1) arasındaki ses açısından kalite farkı çok mu?Genel olarak film izliyorum , müzik dinliyorum veya oyun oynuyorum.Bildiğim kadarı ile audigy zs profesyonel müzik merakllıları için.
5-)Yeterli güç kaynağı olan , kasanın içini yeterince soğutabilen , şık , ergonomik , ön panelinde kulaklık/mikrofon/usb girişi olan kasa önerileriniz?
6-)Genel olarak sistem hakkındaki düşünceleriniz?

Biraz uzun oldu ama işte sormam gerekiyor , 1 defa alıcaz nasılsa sistemi uzun ömürlü olsun yeterli.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Lorath Tauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

2-)64 bit al.64 bitli xp zorunlu değil.Zaten benim bildiğim 64 bit xpler betada hala,belki de değildir.
3-)Anakartı pciex16 aldıysan ekran kartı da öyle olmalı,uyumsuzluk olmasın diye.Çok paran varsa al 6800GT ama 6600 GT de gayet iyi bir kart.
4-)Kayıt yapanlar daha çok m-audio falan kullanıyo,7+1 alıcam ben de yeni bilgle.Auidgy II.
5-)Aopen alıyorum ben.400Watt olmasına dikkat et.
6-)Güzel sistem gayet bence.Yanlız Hdd ni Ncq alırsan daha iyi olur,farkediyor sanırım performans olarak.[signature][hline]Still Goin' Wild !
Sosyal ağlarda paylaş

1-rais 2 veya daha fazla hdd kullananarak performansı artırmaya veya 2.hdd ye 1.hdd yi aynen kopyalayarak veri güvenliği sağlamaya yarar kabaca
2-64 bit işlemci al .32 bit de sorun olmaz uyumsuzluk falanda söz konusu değil.
3-6800gt>6600gt >x700pro>x600xt zaten fiyatından vbelli :P.yalnız 6800gt ye yönelmeyi düşünüyorsan radeon x800xl ler varki 6800gt den daha iyi.Burada bütçene göre seçimini yapacaksın
kasa 350-400 wattlık aopen
sistem için düşüncem şu git amd 64 al hem oyunlarda daha performanslı hemde daha soğuk. kafan ağrımasın benim gibi bende prescott var kendi fanıyla bilgisayarı zorlayınca kafam şişiyor.

[Bu mesaj jagd tarafından 14 Haziran 2005 15:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar için teşekkürler , evet hdd'in ncq(ne işe yaradığını bilmiyorum ;) , sertifika sanırım) özelliği var.O zaman işlemciyi 64bit alıcam.Mümkün olduğunca sessiz veya çok az gürültü ile çalışan bir sistem yaratmaya çalışıyorum.Aklıma hazır gelmişken bi iki soru daha sorayım.
1-)Bu etkeni bozabilecek parçalar bi hard-disk bir de ekran kartı olabilir değil mi?Bu ikisi için çözüm önerisi olan?yani hem sessiz çalışan hemde yüksek performans sunan ekran kartı/hard-disk tavsiyeniz?
2-)Blue-ray ve hd-dvd nin çıkmasına ne kadar var?Bekleyip bu ikisinden hangisi çıkacak ise ondan mı alsam?[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arloth, 14 Haziran 2005 16:11 tarihinde demiş ki:
O zaman işlemciyi 64bit alıcam.Mümkün olduğunca sessiz veya çok az gürültü ile çalışan bir sistem yaratmaya çalışıyorum.Aklıma hazır gelmişken bi iki soru daha sorayım.
1-)Bu etkeni bozabilecek parçalar bi hard-disk bir de ekran kartı olabilir değil mi?Bu ikisi için çözüm önerisi olan?yani hem sessiz çalışan hemde yüksek performans sunan ekran kartı/hard-disk tavsiyeniz?

şimdi en önemli unsur işlemci intelin prescott serisi (ki yeni p4 ler prescott ciddi şelilde ısınıyor ve fanda soğutmak için devamlı çalışıyor.Bu nedenle bile amd 64 tavsiye ederim(birde daha ucuz ve oyunlarda daha performanslı :) )
sata seagatelerden epey şikayet var gürültü konusunda.
ekran kartı konusuna gelince ati silencer yada nvidia silencer alıp bu sorunu halledeceksin
Sosyal ağlarda paylaş

Evet , sistemimin tüm parçalarını sistemimi değiştireceğim zaman satmayı düşünüyorum buna rd-ram de dahil.Söylediklerini az-çok biliyorum da benim de duyduğum kadarı ile amd işlemciler fazla ısınıyor.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi henüz satmayı düşünmüyorum , satacağım zaman bir piyasa araştırması yapar yazarım burda.Ramim 1 x 512mb veya 2 x 256 idi tam hatırlamıyorum.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

rdram se 1x512 olamaz zaten 2x256 demekki

blue-ray ve hd-dvd arasında düşünmen yersiz. Onların son kullanıcıya makul fiyata ulaşması epey zaman alacağı gibi, hayvan büyüklükte bir monitörün veya ultra kaliteli bir projeksiyonun olmadığı sürece HD movie gerekmez. DVD kalitesi az mı geliyor? Ha, yer için söylüyorsan, gene gerekmez çünkü pahalı olacaklar ve bir seferde 30 gb yazmak istemessin sanırım. Neyse, o olaya daha var takma kafana.

İşlemciyi de 32 bit al bence. Şu anda zaten Intel 'in son kullanıcıya yönelik 64 bit işlemcisi yok. Anakartın da 64 bit desteklemez. İlla 64 bit diyorsan, AMD alman lazım ki sevmem kendilerini. 64bit platform harikadır ama onun da oturmasına en az 3 sene var ve sen 3 sene sonra yeni bir sistem alırsın zaten. 100 yıllık yatırım yapmaya falan kalkma.

Ekran kartlarını takipten vaz geçtim çok hızlı değişiyorlar :) Ama pci-express süper bişi galiba. X600'e paran yetiyorsa, iyidir diye duydum. Ama çok emin değilim.[signature][hline]Morotetori Kaitennage
Sosyal ağlarda paylaş

"blu-ray" bunun doğru adı blue-ray değil mi :)?
Pclabs sitesinde az önce 64bit sistemler hakkında bir yazı okudum ve kesinlikle 64 bit işlemci ve 64bitlik sistemlerde karar kıldım , her açıdan faydalı.Uyumsuzluk gibi bir derdide yok.Blue-ray veya hd-dvd sormamın nedeni ise bir dvd-rw aldıktan 1-2 ay sonra blue-ray/hd-dvd okuyup/yazan optik sürücüler çıkar mı acaba sorusu.Şu ekran kartlarında tam bir karar kılamadım , x800xt mi 6600gt mi daha hızlı?Fiyatları düşerse bu 2sinden birini almayı kafama koydum gibi , 1 defa alıcam en az bi 2 sene upgrade yapmam herhalde.

Ya 250 gb kapasiteli , 7200 rpm , s.ata , 8mb cache li sessiz bir hard-disk yokmudur?kime sorsam onlar gürültülü çalışır diyor pff :( , illa ses kesen ekipman veya kasa mı almak lazım?

Kasa ya gelince thermaltake kasa lar çok hoş muş , herhalde uygun fiyat bir thermaltake alıcam kasa için.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arloth, 14 Haziran 2005 21:34 tarihinde demiş ki:
"blu-ray" bunun doğru adı blue-ray değil mi :)?
Pclabs sitesinde az önce 64bit sistemler hakkında bir yazı okudum ve kesinlikle 64 bit işlemci ve 64bitlik sistemlerde karar kıldım

blu-ray evet...

şu yazının linkini versene[signature][hline]Morotetori Kaitennage
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arloth, 14 Haziran 2005 20:23 tarihinde demiş ki:
Söylediklerini az-çok biliyorum da benim de duyduğum kadarı ile amd işlemciler fazla ısınıyor.

sanırım uzun zamandır donanım piyasasındaki gelişmelri takip etmiyorsun.İntel prescottlarla dünyanın en fazla ısınan işlemci rekorunu elinde tutuyor :)şu linklere bir bak

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2026&p=3

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20041117/index.html
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah bu linkler iyi oldu , ya evet baya bi uzun zamandır takip etmiyorum.tom's hardware sitesini unutmuştum o da iyi oldu , test ler nediyorsa doğrudur da amd işlemcilere sıcak bakmıyorum.

P4-HT(LGA775) 630/ 3.0 Ghz, 64bit, (Intel EM64T), 2Mb L2 Cache, 800Mhz

Bu işlemciden almayı düşünüyorum , bu işlemci de Prescott ailesinde mi sayılıyor?Elimdeki fiyat listesinde 2 tane prescott işlemci var P4-(Prescott) 2.4Ghz , 1MB L2Cache , 533Mhz
2.8Ghz , 1MB L2Cache , 533Mhz[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

P4-HT(LGA775) 630/ 3.0 Ghz, 64bit, (Intel EM64T), 2Mb L2 Cache, 800Mhz buda bir prescott ayrıntılı bilgi için,özellike xbitlabsa bakmanızı tavsiye ederim.tam yükte 135w çeken bir işlemci alacasınız,eğer p4 630 alacağım diyorsanız zalman cnps 7000 türü bir cpu soğutucusuda alın derim

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20050308/index.html
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/print/pentium4-6xx.html
P4-(Prescott) 2.4Ghz , 1MB L2Cache , 533Mhz
2.8Ghz , 1MB L2Cache , 533Mhz dedikleriniz soket 478 mi yokda lga775 mi?sanırım soket 478.
soket 478 işlemci için soket 478 anakart gerekir lga 775 için lga 775 anakart
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...