Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Post Atmadan Önce Okuyun


arcane

Öne çıkan mesajlar

Evet, istedik, açıldı mutlu olduk ama bence şimdi de bence bazı kriterleri belirtmeliyiz.Her bölümün olduğu gibi buranın da kendine has bir ortamı , kuralları veya adeti olmalı bence.
Benim bu bölüme mesaj atıcak insanlardan beklediğim şeyler var, dikkat edilmesi gerekilen hususlar.Bu topici açma sebebim ise sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi de öğrenmek ve genel bir forum ahlakı oluşturmak.Aşağıdakilerin bir kısmını bir başka yerden arakladım, çevirdim bir kısmı ise yazarken doğaçlama fırladı:
(bunlar benim düşüncelerim olup kimseyi bağlamamaktadır, uyup uymamak kendi seçiminiz)
Nedir bu bölüm?
Bu bölüm bence asıl amacın yardım olduğu bir yer olmalı.İnsanların değişik grafik uygulamalarını öğrenebileceği,bilenlerin ise yeni püf noktaları öğrenip daha da ustalaşacağı bir yer olmalı ve herkesin çalışmalarını rahatça sergileyebileceği bir ortam olmalı.Soru sorduğumuz ve aldığımız cevaplarla kendimizi geliştirdiğimiz bir yer olmalı.

Bu bölüme ne konmalı?
2 boyutlu , 3 boyutlu her türlü dizayn , resim, çalışma.
Grafik uygulamaları yani programlar hakkında her türlü soru veya tartışma.Hem el çizimi hem de bilgisayar ortamında yapılmış çalışmalar.Animasyonlar, tutoriallar ve benzerleri..

Ne yapmamalı?
Çalıntı materyali kendi çalışmamanız gibi tanıtmamalı, ki bunun daha önce burada örneğini gördüm.
Başkasının çalışmasına saygı duymalı, birinin çalışmasının bulunduğu topice "bakın bende bunu yaptım" diye başka çalışma koymamalı, yeni topic açmalı çünkü aksi halde yorumlar 2. konan çalışmanın üzerine yoğunlaşır, topici açan insan yeterince yorum alamayabilir, topic amacına ulaşmaz, bu burada çok sık yapılıyor lütfen özen gösterelim.Ha birine "bak şu resimdeki gibi şu efekti şöyle şöyle uygularsan daha iyi olur" diyerekten 2. bi çalışma konması hoş karşılanabilir, çünkü topic sahibinin faydasınadır.
Forumdaki çalışmaları başka yerlerde kullanırken (örneğin sitenize buradan gördüğünüz bir resmi banner yaptınız koydunuz) çalışma sahibinden izin almalı.

Eleştiri
Bence sadece yapıcı eleştiriler yapılmalı.Geyiksel mesajlar dışında eleştiri kategorisindeki mesajlarda buna dikkat edilmeli tabii başkasını üzmek istemiyorsanız.Bura sadece grafik tanrıları için değil herkes için var.Ayrıca yapıcı eleştiri olmadıktan sonra karşındakini eleştirmenin ona ne faydası olur ki , forum amacına ulaşmaz bence.

Edit, Update
[hline]
20 aralık 2004 tarihi itibariyle, koyulan çalışmalara kritik ve eleştiri istiyorum, ya da kritik eleştiri filan istemiyorum veyahut sadece övülmek istiyorum beğenmiyosanız söylemeyin notlarının koyulması, ve bunlara uyulması tavsiye edilmektedir. yorum istemeyene yorum yapmak geçici veya kalıcı ban yapabilir.

Tavsiyeler Uyarılar:
------------------
Çalışmanızı upload etmeden önce kendinize neden upload ettiğinizi sorun. Tartışmaya girin. Aldığınız cevap:

-Çok güzel bişi yaptım galiba lan. Dur koyıyım şuraya da ortam şenlensin. Dötüm kalksın.
-Bu çalışmaya emek harcadım. Ne kadar amacıma ulaşabildim dur bir göreyim.
-Uğraştım uğraştım olmadı. Koyayım da neresi neden olmadı bana söylesinler. Tahmin etsinler. Fikir belirtsinler filan nebiliim. İşleri ne anasını satiim.
-Yani evet fazla uğraşmadım ama rastlantısal olarak muazzam bişi çıktı ortaya ki muazzam ne demek biliyorum. İnsanlara gösteriyim de baksınlar. aaa filan desinler.

arasında veya çok yakın değilse tekrar düşünün. Acaba koyduğunuz iş:

-gudilikten tutorial takip ederek yapılmış alakasız bişey
-forward mail materyali tadında
-light saber/lens flare/emboss/ripple efektinden müteşekkil veya hatta içeren bişi
-elinizle değil de başka bir yerinizle yaptığınız birşey

olabilir mi? Şimdi tekrar düşünün gerçekten kilit ban dayak filan istiyo muyum. Bi kaç kere bunlar üzerinde düşündükten sonra işlem refleks halini alacaktır. Sakin olun.


ben kimseyi dövmek istemiyorum horacegoesskiing olarak.
[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 25 Aralık 2004 15:21 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 08 Haziran 2005 19:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi samimi olduğumuz ve kaldırabileceğine inandığımız kişilere smiley koymayı da ihmal etmeyerek "iğrenç olmuş rezilsin sen" deme yoluna gidilmesinde bir beis görmemekle beraber, özellikle bu bölümde, atılan son postlarla ilgili değil de ilk postla alakalı yorum yapılmasında da ziyadesiyle fayda mülahaza etmekteyim.[hline]Görsel tasarım bölümü istiyodum artık var!.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burada birşey daha eklemek istiyorum
Bildiğiniz gibi geocities ve benzeri bazı free hostlar dışarıdan resim linklemeye izin vermiyor, eğer böyle bir host kullanıyorsanız lütfen ilk postta açma yöntemini belirtin
Örnek:
Geocities'te link i yeni bir pencereye copy/paste(kopyala/yapıştır) yapmak lazım
Eğer böyle açıklarsanız 1 sayfalık "yaa bu açılmıo" "güzel bi x" ve türevleriyle karşılaşmazsınız, herkes mutlu olur.[hline]fading away and leaving
long for sleep, closer now
lead the way into death
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...
bir ekleme yapmak istiyorum.

fotograflarınızı yayınlayacaksanız,
onları link halinde değil de thumbnail halinde koyun lütfen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
.
.
.

diye link döşeyince siz, zor oluyor, sıkıcı oluyor.

+

iki ayda bir "fotograflarım" diye konu açmak yerine eskisinden devam edin ayrıca lütfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...