Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. dünya savşı terör üzerinden mi yapılyor


Telepinu

Öne çıkan mesajlar

said:
demirbilek2, 27 Mayıs 2005 00:07 tarihinde demiş ki: Bati uygarligina duydugum tepkinin sebeplerinden biri de bu sapik silahlardir.


önce tepki veriyorum diyosun, sonra biz de yapalım diyosun.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe kizma hemen. savunma butcesinden kisitlama yaparak nukleer silah yapilir (ya da alinir). 20 tane F-16 eksik olsun, ya da 50 tane Leopard 2 (tank) eksik olsun, o butceyle yap 200-300 km. menzilli bir roket. Amator hobbyciler bile roket yapiyor. Elin Pakistan'i Hindistan'i yapti atom baskliklari. Koca Turkiye'mi yapamayacak. O kadar buyuk maliyet degil. Zaten biraz da gostermelik bir olay, illa ki kitalararasi balistik roket yapmaya gerek yok.

Issizlik konusuna gelince : o tabii cok daha buyuk bir sorun ama her konunun cozulmesi icin, once isizligin cozulmesinin beklersek, hic bir sey cozulemez... ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jadelith, 27 Mayıs 2005 01:08 tarihinde demiş ki:

önce tepki veriyorum diyosun, sonra biz de yapalım diyosun.


Ben de farkindayim bu celiskinin, ama onlar yaptiktan sonra biz de mecburuz. Yoksa kilicla-mizrakla,toplu-tufekli ordulara karsi koymak gibi bir sey olur. Yani Polonya suvarilerinin Alman panzerleriyle savasmaya kalkip telef olmasi gibi bir duruma dusmemek icin. Yoksa bana kalsa tamamen yasaklansin nukleer silahlar; en iyisi olurdu.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 27 Mayıs 2005 01:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"işsizlik sorununu çözelim sonra diğerlerine geçeriz" diye bir mantalite yoktur zaten. işsizlik herzaman vardır olacaktır, bunu engellemeyi başaran bir toplum varsa da ben bilmiyorum.

ama işsizlikle fakirlik sınırının altında olmak arasında baya fark var. dış ülkelerdeki işsizlik, geçici işsizliktir büyük olarak. bu ne demek. mesela işten atıldın ya da çıktın, işsiz sayılırsın, ama bikaç hafta içinde yeni iş bulursun zaten, o yüzden sana bir etkisi olmaz bunun. buna geçici işsizlik denilir. birçok ülkede (özellikle avrupada) vardır bu. fakat türkiyedeki işsizlik geçici değildir. yani işsizlerin çoğunluğu cidden "işsizdir", yani iş bulamazlar yeterli yatırım olmadığından.

ben diyorum ki, önce işsizliğimizin önemli bir kısmı geçici işsizlik seviyesine geçsin, ondan sonra düşünelim dünya diplomasisinde önemli bir yere sahip olmayı. çünkü böyle olunca elimizdeki büyük bir kozu oynayamıyoruz (çalışan fazlası) : )[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Terör le senelerden beri mucadele edioruz Holanda gibi bir kaç avp ulkesı Pkk yı desteklerken biz avp bırlıgıne gırıoruz.Anlatmak istediğim savaş hep war gerek sıcak gerek soğuk çıkarlar aynı oldukça savaşlar kaçınılmaz olmuştur bundan sonrada olucaktır.[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili jadelight, yarin burnumuzun dibindeki seriatci Iran nukleer bombalari dizdigi zaman cok gec olabilir, ustelik Ermeni-Iran ittifaki bugun uzak ihtimal gozukse bile her an karsimiza cikabilir, cunku her ikisi de Azerilerle problemli ( tabi bizle de). Onun icin ilerisi icin plan yapmakta sakinca gormuyorum. Keske butun dunyada nukleer silahlar tamamen yasaklansa ama gelismis ulkeler ellerindeki bu gereksiz gucten vazgecmek istemiyorlar (ornegin: abd,rusya,fransa), digerlerine de ''kotu ornek'' oluyorlar.

Senin bahsettigin diger sorunlarin cozulmesi icin bir engel degil bence bu konu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi patiler,
Bir iki noktaya açıklık getireyim. Birincisi, Polonya Süvarileri ASLA Alman tanklarına hücum etmedi. Bu tamamen bir Nazi propagandasıydı ve Müttefikler tarafından hemen inanıldı. Kimse, o zamanlar Almanların ne kadar güçlü olduğunu farketmek istememişti, salak Polonyalılar demek işlerine daha çok geliyordu. İşin komiği, Fransızlar Polonyalılarla dalga geçip, 1940 yılında Almanlar Ardennesdan tanklarla saldırırken dört süvari birliğini tankları durdurması için bölgeye yollayıp kıyma yaptırdı, yani gerçekte onlar Fransız süvarileri.

Gelelim ikinci noktaya, İran'ın Nükleer silahları, vs vs... Komşularımız istersen yüzbintane silah yapsın, olay şudur ki komşuna nükleer silah atmak kolayına yemez. Bunun nedenlerinden başta geleni, "komşun" olmasıdır, bu radyasyon denen alet yerinde durmaz, tutar bulutlarla hareket eder, tutar "fallout/serpinti" şeklinde senin ülkene iner, senin insanların hacamat olur. İkincisi, dünyadaki ağır nükleer silah kullanıcılarının hemen hepsinde uyarı sistemi vardır, bir füze ateşlendiğinde alarma geçerler ve kafana kazara da olsa birinin füzesini yeme şansın doğar.
"Komşu" bir ülkeyi yenmenin yolu, konvansiyonel silahlardan ve taktik nükleer bombalardan geçer. Taktik nükleer bombanın etki alanı kısıtlıdır ve taşıyıcı bir uçak/kısa menzilli roket gerektirir, bunlarla ordu durduramazsın, düşman ordusu senin sınırından içeri yalel yalel "intikaam" diye girerken de kafalarına atamazsın. Demek ki, eğer komşuna saldıracaksan, daha çok tank, top, tüfek, tayyare gerekir. O zaman bize gereken de odur, biz kimi nükleer silahla vuracağız sorması ayıp?

Saygılarımla,[signature][hline]DELİ HACI: Hacı rolünü üstlendiği tiyatro oyununda replikler karışınca akıl sağlığını yitiren şahsiyet
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim için en kötü senaryo orta doğu ülkelerinden birinin üzerinde kullanılan bir nükleer silahın etkilerinin ülkemize kadar ulaşması olur. Yoksa kimse bize ne diplomatik, nede coğrafi açıdan nükleer bomba atacak durumda değil.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...