Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mankenler, şarkıcılar ve Televole kültürü (ya da yeter artık)


Bone

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün televizyonda gördüm. Demet Akalın da şarkıcılığa soyunmuş.
Petek Dinçöz gibi, sadece can tanrıyarın sayesinde listelerde birinci olabilen, mankenden bozma kadınların şarkıcı olmasına artık taammülüm kalmadı.

Boyu 1.80'den uzun. Gögüs, karın, pop diye birşey yok. İnsanın ruhu yüzüne yansır ya, bunların yüzü de çirkin. Tamam, zayıf insanlar güzel ve seksi olur. Ancak mankenlere güzel dememiz, onların göğüslerini göstermeleri ve her gün onları tvde gördüğümüzden dolayı, onlara alışmamızdan ibaret.
Eğer demet akalın, ebru şallı gibi kadınlara güzel diyorsak, güzellik anlayışımızı tekrar düşünmeli, veya sokağa çıkıp biraz dolaşmamız gerekli.

Mankenlerin güzel olduğuna inandıran şey, televole kültürü, ve şarkıcı bile diyemiycemiz kadınların Türkiye gündeminde bu kadar yer edinmesini ve o kadınlara sanatçı dememizi sağlıyan şey de televole kültürü.

Ama artık ben bu kültürden sıkıldım.

Zürafa gibi bir kadın çıkıyor, boo boo sesiyle şarkı söylemeye çalışıyor, sıska ve kazık vücuduyla dans etmeye çalışıyor, ve bizi bu salakları izlememeye zorluyorlar. Hele en kötüsü: BUNDAN BU KADINLAR PARA KAZINIYOR. Bunu içime sindiremiyorum.

Oysa Türkiyede çok güzel müzik yapabilen bir çok grup, topluluk ve kişiler var.

Kral TV'yi açtığımda 1. sıralarda petek dinçözü görmek zorunda değilim. Sertab'ım var, Şebnem'im var, Kıraç'ım var, Demir'im var... Çok yetenekli insanlarımız var. Ama sanki ülkede sanatçı kıtlığı başladı da, eften püften mankenleri, sözde sanatçı olarak sahneye çıkartıyor.

Sırf sertab erener yok, çok da genç sanatçılar var ortalarda. Dream TV'de birkaç tane öyle kişiler izledim. Ancak manken bozması, karga sesli kadınlardan sıra gelmiyor ki onlara.
Yazık ki ne yazık. Ancak radyolarda "alternatif" programlarda çıkıp röportaj etmekle kalıyor onlarınki...
--------------------------------

Peki, manken bozma şarkıcılar, televole kültürü hakkında sizin görüşleriniz nelerdir?[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me!
Wolverine, To Sabretooth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen sevmezsinde seven başkaları olabilir, sonuçda bir sanayi türü olan müzik endüstrisinde oturupda milleti yok mankenden geldin, çok bi tarafını açdın diye eleştirmek gereksiz bişi

arz-talep meselesi bu durumlar, halk, mankenlerin öyle yapmasını istiyor prodüktörlerde onlara yaptırtıp para kazanıyorlar, ne prodükterler suçlu burda ne mankenler ne de böyle bi istekde bulunan halk çünkü senin sevmediğin o zımbırtı da onların zevkleri.[hline]divine sarcasm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone yanlız bak diyorsunki
Kıraç Sertab Demir var.
Bunların hepsi birbirine yakın müzik yapıyor.
Ama mesela Şu anda İbrahim Tatlıses var çok güzel yorumluyor. Fakat onu 1. görmek istemezsin.
Çünkü onun yaptığı müziği sevmezsin.
Türkiye de de böyle bir müzik kültürü var.
Mesela ben Petek Dinçöz ün 2 şarkısını çok seviyorum. Çokta güzel. Ama diğerinkini dinlemedim.
Kimsenin şarkıcılığına laf edemeyiz. Şarkıcılık basit bir meslek. Ama şarkıcılarda kendilerini satançı olarak ifade edemezler.


Televole kültürüne gelince ise nasıl bir yorum yapsak boş.
Çünkü hepsi boş insanlar.[hline]bla bla bla ...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de bone Demet Akalın yıllardır şarkıcılık yapıyor zaten. Yani bugün başladığı bir şey değil. Mankenlerin şarkıcılık yapmasına gelince bence yapabilirler. Sonuç olarak Hülya Avşar, Gülben Ergen, Soner Arıca vs. mankenlikten gelme. Bence gayet de iyi şarkıcılar. Sonuçta onların kaset çıkarması önemli değil şarkıcılık yapmaları da öenmli değil. Öenmli olan bizim seçici olmamız. Hakedenlerin CDlerini kasetlrini alın dinleyin, haketmeyenleri radyoda bile dinlemeyin. Zaten o zman yokolacaklardır. Türkçe müzik dinlediğimi söyleyemem ama dinlediğim bir iki kişi var ve onların albümü çıktığında sırf onlar para kazansın diğerlerinden fark olsun diye gidip CDlerini satın alıyorum. Televole kültürünü sadece TVlar yarattı demek tamemn yanlıştır. Sonuçta bu duruma biz getirdik. Sonuçta yoketmek de bizim elimizd ama maalesef o mankenin göğsü, bu şarkıcının kıçını görmek dedikodu dinleyerek rontgenci duygularımızı tatmin etmek hoşumuza gidiyor yapamıyoruz.
Petek Dinçöz bana göre Türkiye' nin gelmiş geçmiş en kötü 3 şarkıcısından biridir. Ama kadın klibinde kıçını başını göstererek zaten kolay sözlerle yazılmış olan şarkısına alıştırıyor halkı. Aranızdan kaç kişi Petek dinçöz kliplerinden hiç birini seyretmedim diyebilir ki? İşte sonuç ortada.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 12 June 2003 18:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düşünün bi kere ana haber bülteninde Hilal Cebeci diye bi kadın çıkıyo kıçını başını açmış dans ederek albümünün 78.000 sattığını söylüyo ve ben sapıtıyorum.Bu salagın kasetini alan 78000 tane insancık varmış diye(Birazcık sert oldu ama neyse...)[hline]Blood never ends without the power of wisdom
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevmesekte, taktir etmesekte kesinlikle şu arz-talep yorumuna katılıyorum. Bu biraz seçicilik ve onun altında kültür seviyesi ile ilintili bir kavram. Ayrıca "güzel" inde subjektif olduğunu unutmamak lazım.

Viva La Petek! :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blackchaos sapık zaten... dediği laftan belli... Turiste de taciz etmişti HALA AKLIMDA UNUTTURAMAZSIN KİMSEYE!!![hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlgili Topic

said:
blackchaos, 06 October 2002 01:27 tarihinde demiş ki:
yanlız orada bi kız vardı benim yaşlarımda kızı kesiyordum çok güzel bi kızdı böyle acayipm bi iç çamaşırı giymişti beyaz pantolonun atlına (sapıttı) onada rezil olduk ya en çok o koydu bana :(


said:
blackchaos, 06 October 2002 01:07 tarihinde demiş ki:
.Sonra ben döndüm tekrar kadın yapıştı resmen taciz
[hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var!

[Bu mesaj karpuz tarafından 12 June 2003 21:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Izleyen olmasa o programlar yillardir artarak cogalmazdi. Herkes kaliteli yapimlara yonelse zaten program falan kalmaz ortada. Orada burada boy gostermeyi kasetlerinin satisinda, popularitelerinin artmasinda bir zorunluluk haline biz getiriyoruz.
Petek dincoz televolede maymunluk yapmasa kimin haberi olacakti ondan? radyoda calsa dayanamaz kapatir insan. Artik dugulerde sarki soylemek, yok sunnetlerde cikmak, birde cikilan yere televoleleri cairmak sart oldu kasetin satmasi icin. Bir kac istisna var bunlari asip turkiye standartlarinin ustunde album satisi yakalayan. gerisi bos insanlar.[hline]blinded by fear of life
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 12 June 2003 22:24 tarihinde demiş ki:
Lan garpuz.
Eski defterleri açma.

biz senin bostan tarlasında yaptığın şeyleri anlatıyomuyuzlan millete?

ayrıca ben sapık değilim o kadın taciz etti beni benim suçum yoktu.
ben evlenmeden kimseyle oynaşmam !!!
Günah çarpılırız sonra evlendikten sonra .......[hline]bla bla bla ...


bak hala konuşuyo terbiyesiz tacizci eşşek herif seni![hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 06 October 2002 01:07 tarihinde demiş ki:

Olay şöyle gelişti.
Ben sirkeciden tranvaya pindim.Çok kalabalık olduğum için tursitlerle arada kaynadık.Kadın belli manyak orta yaşlı bir kadın.
geldi önüme geçti ben geri çekiliyorum kadın önüme geçiyor.Yan döndüm ellerini arkama koydu bende rahatsız oldum tipsiz bişey.Ama vücudu güzel :)
ya "çıh mıh" yapıyorum kadın sallamıyor.Almancamızda yok.
İngilizce bi iki şey salladık afedersin yapma etme gibilerinden.
Kadın anlamadı.Sonra ben döndüm tekrar kadın yapıştı resmen taciz :)
sonra yan tarafımda kadınlar "çıh çıh çıh"
yaptılar bana bakıp.Aaaa çocuğa bak gibisinden laflar ettiler.
Sonra adamlarda duydu.Ben çekilicem çekilemiyorum araya sıkıştım.Bu sefer kadın önünü döndü bana doru elimle ittiriyim dedim.
Hay ittirmez olaydım.Elim yanlışıkla kadının göhsüne geldi.Kadın
"NAYYYYYNN" diye bi cırtladı.Millet tiptip baktı ben kan ter içindeyim.
said:
[hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.



Pis Sapık!

[Bu mesaj Othranx tarafından 13 June 2003 00:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Disappear, 13 June 2003 02:18 tarihinde demiş ki:
peki arkadaslar nez`in neresi seviliyoda bu kadar tutuyo? ya biz bukadar abaza bi milletmiyiz ? sirf o dont touch only watchklibinde got bas gormek icin oylayanlar var ya yok bole bisi ona bakipta kendini tatmin edenler var yuh diyorum yani dozu kacmaya basladi[hline][b]Ernest "Disappear" Clyburn
Jena "Sherea" Varela
Ra_d demiş ki :...zed ye beni...

dozu kaçmaya başlamadı kaçtı bile...[hline]icq numaram: 77103821 Büyükse ara! 3 bacaklı arıyorum... ateşli dakikalar için... yalnızca ikimiz arasında kalacak... en çok arayanımla buluşma şansımız var!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nez'in en azından dansı ve sesi güzel.

petek dinçöz, demet akalın gibi, cartlak sesi ve pörtlek dansını, neredeyse tam açık göğüslerini göstererek kapatmaya çalışmıyor.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me!
Wolverine, To Sabretooth
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes işine baksın.Mankenden bozma şarkıcılar zaten tamami ile tam bir moron.Kral Tv zaten ya petek in reklamını yapa yapa bıktırdı.Biraz önce baktım bi klip daha çevirmiş çalkala diye.Ulan ben her açtığımda bunun kliplerini mi izleyeceğim.Bıktırdı ya.Star ın magazin programı desen öyle."Şok gelişmeler,petek bu yaz nereye gidiyor","petek in yeni sevgilisi kim".Size birşey söyleyeceğim türk porno sitelerinde hepsinin sahneleri var petek dahil.Bi google da arattırın görün derim ama zamanınıza yazık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...