Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ebay'de satış.


SethValor

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, offical Guide fiyatı bakmak için EBAY da bir arama yaptım ve gördüm ki, insanlar para satışına başlamışlar.
100 ve 200 Gold satışı var.

öncelikle anlamıyorum bu adamlar bu parayı nasıl kasıyor? heralde 2-3 tane char kullanıyorlar.

ikinci konu, tamamen şahsi görüşüm olmakla birlikte, ben bu duruma karşıyım. Orada bir çok insan bu oyunu keyif için oynuyor. Ama bu şekilde oyuncular arasında adaletsizlik yaratılmış oluyor. Gerçi Blizzard buna karşı işlem yapacaklarını falan duyurmuştu siteden ama Ebay'de tam 7 sayfa sonuç çıktı.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu da?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence alan memnun satan memnunsa sorun olmamasi lazim ama blizz de satamazsin kardesin benim mülkiyetimi izin vermiyorum diyor. karisik bir durum.
ha asla parami item almaya yatiracak kadar da sıyırmadım. kasar kendim cikaririm goldumu itemimi.
bu arada ingame propertyi gercek paraya satmaya blizz izin vermiyorsa paticikte izin vermemeli dusunuyorum. etik acidan yani.[signature][hline]msn: [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu engelleyemezler sanmıyorum.
Ama L2 oynarken şöyle bir olay vardı, çinliler para,item kasmak için şirket kurup mesai saatlerinde karakter geliştirip gold farming yapıyorlardı ve sonrasında bunu ebayde satıyorlardı. olayın *okunu çıkarmışlardı, diğer insanlara para kastırmıyorlar sürekli kartel kurmaya çalışıyorlardı. Herkes şikayetçiydi çinlileri banlemeleri için sürekli baskı yaptılar. Sonuç mu? Hiçbirşey. Bir kaç "bu konuyla ilgileneceğiz" açıklaması ama herşey aynen devam etti.[signature][hline]Seldar Bluepearl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok yav sen o kısımlari kacirmissin ne kadar farmer varsa topu banlandi ben oyunu birakirken en ufak sikayette gm bitiodu farmerin tepesinde.. ha adam acio programini gecio karsisina oturuo gm gelince "he ne var" gibisinden konusuo ona laf söleyemem :)
para satisini zor engellerler.. her sekilde insanlar bi yolunu bulur satar/alır[signature][hline]
"Who wants to live forever?"
Deviant
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ama bu tür olaylar dengeleri bozar, eğer gerçek parayla satamayacak olsalar bu adamlar gold kasmazlar, oyundaki toplam gold miktarı daha az olur bu sayede e-baydan gold almaya para ayırmayan kendi oyunuyla güçlenmeye çalışan çoğunluk elde ettiği parayla daha çok gelişebilir. daha kolay açıklamak gerekirse paranın değeri yüksek kalır. Ayrıca bu bir oyunsa, herkes eşit şartlarda oynamalı, birisi reelde zengin diye benim önüme geçememeli. O zaman bunun rüşvetle yarışma kazanmaktan farkı nedir? tabii bu multiplayer oyunları rekabet için oynayanlar için geçerli. Yoksa sadece rp yapan adam bu durumu umursamaz zaten.[signature][hline]Seldar Bluepearl

[Bu mesaj Arthon tarafından 21 Şubat 2005 19:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tek yapacağınız şey med pop bir serverda başlamak nasılsa high olur. Böylece bunun gibi olaylarla karşılaşma şansınız daha az olur.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildigim abd de bu sanal oyunlardaki esyalara karakterlere para verilmesini yasaklayan bir kanun cikmisti - ya da cikacak - .

oyunun oynandigi serverlar blizzard mali oldugu icin ordaki altinlarda blizzard malidir kullanicilara sadece aylik ucret karsiligi kullanim hakki verilmistir diyerek bir dava acabilir eheh[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Da bence istese blizzard bunu bi şekilde engeller. Satanları tespit etmesi çok kolay.. adamlar screenshotlarını koyuyorlar sözde isimleri falan sansürlüyorlar ama orda verdiği bilgilerden bulmaları basit. Banlemeye başladı mı bu kişileri o zaman bakın bakalım ebayde satan adam kalıyor mu. Ha tabi blizzard bunu neden yapsın o kişilerden gelen parayı niye çöpe atsın diğer oyuncular kıllandı diye o da ayrı konudur...[signature][hline]Seldar Bluepearl
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 21 Şubat 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
benim bildigim abd de bu sanal oyunlardaki esyalara karakterlere para verilmesini yasaklayan bir kanun cikmisti - ya da cikacak - .

oyunun oynandigi serverlar blizzard mali oldugu icin ordaki altinlarda blizzard malidir kullanicilara sadece aylik ucret karsiligi kullanim hakki verilmistir diyerek bir dava acabilir eheh


zaten satarken biz altina not dusuyoruz :) bu size gonderecegimiz item blizzard in malidir, biz sadece bu item i toplayabilmek icin harcadigimiz sure icin para talep ediyoruz, blizzard bu item i her an bizden kaldirabilecegi gibi sizdende kaldirabilir diye :) kanun denen birsey var :) blizzard benim zamanimi satin almiyorki... haaa almak istiyorsa hemen gelsin anlasalim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Virtue-L, 21 Şubat 2005 20:42 tarihinde demiş ki:
Iyide adam ;
"Eşya kesinlikle blizz in malıdır , ben sadece bunu kazanırken harcadığım zaman ve eforu satıyorum" diyor.
Basit bi açıklama yani :)


eheh yani tarlanin birisine girdin onune gelen butun hasadi topladin sonra satarken yakalandin . polis sordu sana ne ayaksin sen diye . o zaman o basit aciklama pek ise yaramaz . yani bir malin mulkiyeti onemli toplayani degil .

o kanunuda tam bilmiyorum cikti mi cikacak mi hatta everquest te abuk sabuk paralara esyalar gitmeye baslayinca abd hukumetinin dikkatini cekmisti konu hikaye kismini biliyorum yani isin :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Limbeck, 21 Şubat 2005 23:06 tarihinde demiş ki:
Peki bişey dicem acaba dikkatinizi cektimi adamlar ALL SERVERS yazmılsar.... Yani nası oluo abi 30 tane server var... Bence bu işte bi bit yenigi var..

adam bir ev kiraliyor (çinlilerden bahsediyorum) atiyor içinde 20tane makina , tutuyor sokaktan 13 -16 yaşlarında 2-4$a para kazanip hemde oyun oyniycak veletler . bunlara kastiriyor aksamlara kadar oyunda . her gece veriyorlar parayi bi karaktere , amca girip o karakterden satış yapiyor .(not : bu bir teori değil gerçeğin ta kendisidir )

[Bu mesaj baaluo tarafından 22 Şubat 2005 07:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 21 Şubat 2005 23:20 tarihinde demiş ki:
bence guzel olur . oyun lan bu para kazanmak icin adam gibi bir is bulsunlar kendilerine .

neden ? Turkiye sartlarina gore cogu insanin kazandigindan daha fazla kazanirsin bu isten.Ben 3 senedir ugrashiyorum bu isle biliyorum ki bos konushmuyorum.[signature][hline]http://www.yourgameshop.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...