Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

finlandiya, lapland, kuzey ışıkları vs


roket adam

Öne çıkan mesajlar

rovaniemi gidiş, helsinki dönüş olacak şekilde 7 günlük seyahat planım var. ocak ayına bilet aldım.

kuzey ışıklarını görelim ya da görmeye çalışalım, gitmişken de biraz gezelim tadında bir şeyler yapacağız. cam fanus şeklinde olan bi otelde kalacağız, sonra da gece treniyle helsinki'ye geçeceğiz.

paticik zengin yeri olduğundan bir size de sorayım dedim kesin bizde böyle antin kuntin deneyimler yaşamış birileri vardır:

1) icebreaker gemi dedikleri buzkıran gemi tam 350 eyro per person. benim çok ilgimi çekmedi ve fiyatı da düşününce biraz üzüldüm, sizce çok lazım mıdır?

2) helsinki'ye kaç gün ayırmak lazımdır? unutmayın tarihler ocak. 

3) kuzey ışıkları için daha kuzeye gitmek gerekir mi? -20 derecede günde 3 saat gündüz olan bi yerde araba kiralamak istemiyorum. cam otelde gördük gördük görmedik yapacak bir şey yok diyeceğim ama bir çok kişi de daha kuzeye gidin demiş, bilemedim.

4) başka tavsiyesi olan var mıdır?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Aha, İsveç'te Erasmus ile öğrenciyken trenle Rovaniemi'ye gidip dönmüştük. Helsinki'ye ise Stockholm'den giden cruise gemileri ile gidip görmüştüm hatta forumdan Elma ile gemiyi kaçırıp bir gün daha kalmıştık ☃️

1) Ben o kadar para edecek bir deneyim olduğunu sanmıyorum. Rovaniemi'de kaldığınız yerin yakınlarında mutlaka donmuş göl falan olacaktır. Tulumu giyip suda yüzeceğim ısrarı yoksa gidip gölde aktivite yapmak daha mantıklı. Ice fishing falan yapan bir sürü kişi oluyor.

2) Helsinki fazla büyük bir şehir değil, gidip görülebilecek yerler birbirlerine yakın. Maksimum 3 gece yeter diye düşünüyorum hani 2 gece kalsanız bile çok rahat her yer görülür.

3) Kuzey Işıkları'nı Rovaniemi'de de görmek mümkün ama aşırı şansa bağlı. Gittiğimiz kampta birkaç kişi çok kısa anlık görmüştü. Daha net gözlemleme imkanı yakalayabilmek için açıkçası kuzeydeki yerlere gitmek gerekir.

4) Kaymayı seviyorsanız Ounasvaara Ski Resort merkezi var. Snowmobiling yapılabilir ki ben eğlenmiştim. Bunların dışında Santa Claus'un evi var. Hediyelik eşya dışında aşırı bir olayı yok ama Lapland'ın en turistik yeri. Gastronomi konusunda ise muhtemelen geyik eti ile yapılan Poronkäristys var ona denk gelebilirsiniz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fin hamamı unutulmuş ya da bilerek yazılmamış. Ama helsinkiye 3 gün ayrıldıysa bunun 2 günü hamamdır heralde, ben 3 saat falan ayırmıştım dsfad

edit - hamama da gitmedim ama fin arkadaşlar devamlı trollediler hamama gidicez hamama gidiyoruz diye ?  Ama duyduğuma göre turistik hamamlar daldaşak değilmiş zaten, finlilerin gittiği gerçek hamamları bulmanız gerekiyormuş o deneyim için.

İyi eğlenceler.

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...