Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AVMde Tezgahtar veya Restoran Ekip Üyesi Tavlama Rehberi


sarahconnoriyalayanhademe

Öne çıkan mesajlar

5 saat önce, Promenader dedi ki:

imkanları olsa köle çalıştıracak insanların hayatları boyunca çalışmak zorunda olmayacak çocuklarını mı övüyoruz goygoyuna çalıştıklarından dolayı bu muymuş dünyaya kattıkları

hocam, babalarının annelerinin günahları çocuklarını bağlamaz. ayrıca sardalya bey'in anlatmak istediği, kasiyer deyip geçmeyin, yabancı ülkelerde yaşayan hizmet sektörü çalışanı diyeceğiniz insanlar, aşağı tabakadan olmayabilir, gibisinden bir şeyler. gayet de güzel ifade etmiş kendini.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hiç yapmadım ama üniversite öğrencisiyken, lise öğrencisiyken kafede garsonluk yapan, fast food zincirinde çalışan, tekstil mağazasında çalışan arkadaşlarım hep kendini akranlarına göre daha iyi ifade eden, bir sonraki girdikleri, eğitimlerini aldıkları işte daha az bocalayan, 5 Lira'nın 10 Lira'nın ne demek olduğunu, az gibi görünen paraların nasıl kazanıldığını bilen insanlar oldu hep. o zamanlar anlamamıştım pek ama kendi çocuğumu mutlaka çalışması için teşvik edeceğim öğrenciyken. bana bu yönde akıl veren olmadı hiç.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 20.12.2022 at 21:03, Rewendor dedi ki:

Neyse ki dünyada hekes sardalya gibi düşünmüyor, hatta böyle düşünenler giderek azalıyor. Bu sayede daha pahalı olsa da hayvanlar üzerinde deney yapmayan kozmetik firmaları, çocuk işçi çalıştırmayan tekstil firmalarını giderek daha fazla tercih ediyor insanlar.

çok farklı bir yere çekmişsin ama adamın dediği doğru.

bugün TR'de 'legal' şartlar altında istihdam ve ücret ödeyerek üretim yaptığın an Okey o zaman? Yani asgari ücretini ve tüm sosyal haklarını eksiksiz sağlamaktan bahsediyorum ve regülasyonlara uymak vs. Peki soru şu. TR'de asgari ücret sence 'insani' şartlarda yaşamak için yeterli mi? Cevap bariz, yazmaya gerek yok. Peki x2 Asgari ücret verip  personeli bi nebze de olsun daha rahatlayım diyen o işletme 2. ay kapatır gider hfshdgdf. Adam bunu söylemiş dümdüz sen ise çocuk işçi vs diye bambaşka yerden dalmışsın.

Senin dediğin gibi 'legal' işçi istihdam etmeyen, prosedürleri çiğneyip deneyler, uygulamalar yapan firmaları insanlar boykot ediyor evet doğru (hoş o bile göreceli de neyse). Ama bambaşka bir konu senin bahsettiğin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...