Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4k video oynatımında garip problem


sanssizsansli

Öne çıkan mesajlar

bir süre önce var olmayan bu problem nedense durduk yere başıma gelmeye başladı.

pc'de vlc yahut mpc gibi basit video oynatıcılarda yüksek kalitedeki videoları açmaya çalıştığımda videolar stutterlı laglı başlıyor fakat seste bir problem yok ve videonun orta yerinde bir yerde oynatım duruyor. herhangi bir error verme yok.

bilgisayarımın özellikleri gayet iyi

amd 5900x

nvidia 3060 gtx

32 gb ram

vesaire.

ramden mi kaynaklanıyor diye düşündüm ama bugüne kadar başka bir şeyde herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. windows içerisinde memtest uyguladım restart attı başladı herhangi bir problem yok dedi. mesela kurgu yaparken adobe içerisinde videolar gayet stabil oynuyor. ama harici bir oynatıcıyla böyle bir problem çıkıyor.

 

codecleri sildim baştan k-lite kurdum yine düzelmedi. nvidia geforce ayarlarını defaulta aldım belki optimizasyon sorunu yaşıyordur 3d kısmında vb. diye fakat yine bir değişim olmadı.

vlc'yi sildim yükledim yine olmadı.

vlc ve mpc haricinde başka bir program denemedim gerçi ama bu ikisinin gayet stabil çalışıyor olması gerekiyor böyle bir sistemde.

windows 10 pro N kullanıyorum. 

açmaya çalıştığım videoların resi 3840x 2160

 

şimdi mesela elimdeki hdr kayıtlı 4k videoları açmayı denedim onları sorunsuz lagsız açıyor, monitör de otomatik hdr moduna geçiyor. acaba monitörle bir şeyler mi çakışıyor emin de olamıyorum sallıyorum.

ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. format atasım var resmen sdf

 

şimdi bi daha kontrol ettik premierde de slow modda oynatıyormuş videoları. hatta videonun sesi bitiyor ama kendisi daha yavaş şekilde akmaya devam ediyor.

ha bu arada açmaya çalıştığım dosya uzantıları .mov

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@GERGE abi teşekkürler, mpv videoları sonuna kadar açabiliyor. en azından mpc ve gibi yarıya gelince durmuyor gibi fakat hala video ve ses senkronizasyonu uyumsuz. ses bitiyor video hala devam ediyor; diğer programlara göre bi tık daha az laggy ama yine hala slow mo gibi açılıyor. yani biliyorum 4k 2-3 gb .mov dosyasını smooth çalıştırmak kolay değil zira bit rate'i vesaire bir hayli yüksek ama high end 32gb ramli bir kurgu pc'sinde de bunu yapıyor olması garip. internette de araştırıyorum fakat sağlıklı ne bir açıklama ne bir tavsiye var. bir sürü şey denedim ama sonuç değişmiyor. 

 

mpv'de tekrar baktım ses de bir kaç saniye içerisinde kesiliyormuş pardon. ses kesiliyor, video laggy devam ediyor. 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada mpv biraz kullan at gibi basit program sanırım. video bittiğinde kendini kapatmasını istemiyorum ayarları vs nasıl yapılıyor zira hiçbir yerinde settings vb yok.

config'e input eye on filan koyun diyorlar ama amma gıcık bir şeymiş bu ya sdfsd koydum yine olmadı kesin bir inceliği var da şuncacık basit şey için ne uğraştırıyormuş böyle.

neyse always use mpv for mov files dedim gitti. kapatsın, başka videoyu çift tıklayınca yine onunla açarım artık np.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Terminal ile çalıştır işte, ne hata veriyor görelim. Powershell'de mpv dosya dersen açması lazım.

Ayrıca çok ayıp ettin, mpv şu anda piyasadaki (tüm işletim sistemlerinde) en gelişmiş, en kaliteli görüntüyü verebilen, en uyumlu video oynatıcı. Kendi ayar klasörümü atayım sana, bunu doğrudan mpv ayarları yerine at, söyle olur:

bx3Y1C.png

Benim ayarlar burada: https://drive.google.com/file/d/1y7i038GKgLuXVbkEkDvfiFiVMDj9Y72w/view?usp=sharing

Burada da kullanma kılavuzu: https://mpv.io/manual/stable/

Ayarları elle yapmak zor gelirse şu frontend en sağlamı bence: https://github.com/422658476/MPV-EASY-Player (Sayfanın Çince olduğunu bakma, program İngilizce).

En kolayı ama benim ayarları (Burdan aldım ama yer yer değiştirdim) \AppData\Roaming\mpv altına koy, güzelce kullan. Vulkan için ayarlı bu, AMD ile güzel çalışıyor, Nvidia kullanıyorsan bilmem, setting dosyasını şu şekilde değiştirmeyi dene olmazsa:

--gpu-api=<type>

Controls which type of graphics APIs will be accepted:

auto

Use any available API (default)

opengl

Allow only OpenGL (requires OpenGL 2.1+ or GLES 2.0+)

vulkan

Allow only Vulkan (requires a valid/working --spirv-compiler)

d3d11

Allow only --gpu-context=d3d11

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...