Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ebeveyne bilgisayar toplamaca


Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Pati ahalisi, 66 yaşında bir çok sevdiğim annem var. Tumblr'da sanat bakamaktır (bugün galiba tumblr'a engel gelmiş diye vpn kurmaya calsııyordu tek başına), youtube ve spotify'da müzik dinlemektir, photoshoptan çakma daha basit programlarda kanaviçe için dizayn çıkartmaktır gibi dertleri olan biri kendisi.

Bu işler için rahmetli babamın 10-12 senelik bir mac minisini kullanıyor. Şu kasım indirimleri falan derken bu eski bilgisayarcık diyeceğim mac minisinden daha performanslı olacak makul bir bilgisayar toplayayım diyorum. Sizce tek tek parça parça toplayıp birleştirmek mi daha iyi bir fiyat/performans verir yoksa hazır kasa mı alayım?

Hazır kasa diyorsanız bir öneriniz var mı, yok kendin topla derseniz şu şu şu spesifikasyonlar iyi olur tandansında öneriniz var mı. Ben en son 6 sene önce bilgisayar topladığım ve derdim o sıralar daha çok iyi performans verecek bir gaming speci kurmak olduğu için, bu işleri görecek ama hayat kalitesi yüksek bir bilgisayarın specleri ne olmalı hiçbir fikre sahip değilim, o yüzden her türlü tavsiyeye açığım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Genel cevap vereyim, laptop (PC) varken de laptopu alıp komşuya dışarı giden biri değil, ki genelde evde vakit geçirmeyi tercih eden biir (+ laptopun üstüne içecek dökme konusunda korkutucu bir geçmişi var, laptop tamiri yerine klavye tamiri/klavyeyi değiştirmek almak uzun vade de daha ekonomik bağlamda daha makul olabilir).

 

İkinci olarak, resim çekeyim editliyim, garip tasarımlar yapıp bastırayım, aynı anda 15bin tab açayım, bilgisayar 7/24 açık kalsın gibi huyları olduğu için, ve benim en başta gel sana yeni bilgisayar alalım deme sebebim bütün bunalrdan (Ve yaştan ötürü) bilgisayarı yavaş çalışırken beklerken harcadığı vakti daha fazla müzik/sanat vb ile harcayarak geçirebilsin olduğu için genel olarak masaüstünden alacağı performansın laptoptan yüksek olduğunu düşündüğüm için masaüstü düşünoyrum.

Kanepede keyifle dizi vb izlemesi, yada bir yandan tv izlerken hafif browsing yapabilmesi için tableti var zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...