Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul - Bodrum bisiklet turu


Aceace

Öne çıkan mesajlar

Kaç ay önce @eldar sormuş. Eve geçince yazarım demişim. Ama eşşşek herifin teki olduğum için yazmayı unutmuşum. Başka bir şey için foruma bakarken gördüm. Kusra bakma bir kaç aycık gecikmeli olacak.

Kurban bayramı tatiline ek olarak 1 haftalık yıllık izin kullanarak gerçekleştirdik. Zaten benim de beraber yola çıktığım arkadaşımın da kondisyonu yerlerdeydi. Öncelikle plan İstanbul - Akyaka'ydı. Tura başladıktan sonra fikir değiştirdik. (Türkbükü'nde villa bulmuşuz. Devam edesimiz gelmedi) Çooook uzun uzun yazıp baymak istemiyorum.

ojRAsB.jpg 

(Yakışıklı olan benim)

https://www.strava.com/activities/7441223762

İstanbul trafiğinden kaçmak için sabah vapuruyla Bandırma'ya geçtik. Vapurdan inip yola çıkmamız baya bayaaa 1'i falan bulmuştu. Tam öğlen sıcağına denk geldik diye üzüldük ama bütün bir öğleden sonra bulutlar tepemizde gezdi. Kalacağımız otele girerken yağmur çiselemeye başlamıştı hatta. Geceleyin de fırtına falan çıktı. Otelde 5 saat elektriksiz kaldık. Balıkesir girişinde biraz yokuş var ama hem ilk gün olduğundan dinçtik hem de yağmura yakalanma korkusuyla baya güzel tırmandık.

https://www.strava.com/activities/7446483015

Bisiklet üzerinde tırmandığımız en sert yokuş buradaydı. İvrindi'den sonra eğimi çok sert olmayan ancak bayaa çık çık bitmiyomuş gibi hissettiren bir yokuş vardı. Sabah erken kalkıp İvrindi'de mola vermiştik. Yokuşu çıkarken saat 3-4 gibiydi ve dağın başında olmamızın da etkisiyle nispeten serinlik vardı. Burhaniye'ye inerken zaten kilometrelerce pedallamak zorunda kalmıyorsun. Burhaniye'de Hollanda'dan bir arkadaş geleceği için plandan sapıp 1 gün daha kaldık.

U5TPjg.jpg

https://www.strava.com/activities/7451845396

Lastik patlattığım gün.... Hesapta 30km sürüp Ayvalık'ta kalacaktık. 30km bile süremedik. Sarper'in delik olduğu dışardan görünen (gerçekten) lastiği yerine benim zırhlı gravel lastiğim patladı. Gram şaşırmadım gerçi dsf... Lastiği tamir ederken yanımızda ufak bir kamyonet durdu. Kamyonetin arkasında 1i katlanır 3 bisikletle yolculuk yapan bir aile vardı. Onlarla tanıştık. İnatla bizi Ayvalık'a kadar götürmek istediler. Lastiği tamir etmiştim aslında ama öyle atladık kamyonete gittik ? Çooook güzel insanlarmış. Hala haftada bir falan konuşuyoruz. Seneye olur da tekrar bisiklet turuna çıkarsam kesin uğrayacağım.

https://www.strava.com/activities/7458778799

Bugünün düz ve sıkıcı bir gün olması gerekiyordu ama önce Cunda adasına sürüp, sonra yüzüp tekrar yola çıktığımız için sonlara doğru bayaa yorucu oldu. Dikili'ye vardığımızda kendimi çimlere attım. Millet etrafıma doluştu "Abi iyi misin? Ayran verelim mi abi?" Yalan söylemicem hoşuma gitti. Dikili'de çok az dinlenme şansımız oldu. Özellikle Dikili - Çandarlı arasında saat bayaa gece 11 falan olmuştu. Allahtan dolunay vardı da biraz aydınlıktı. Eski yolda hiçbir aydınlatma yok. Üstüne yol mıcır taşı dolu. Ama arabaların karanlıkta sıkıştırmak yerine yavaşlayıp mantıklı yerlerde geçmeleri güzel oldu.

d7JOEr.jpg

https://www.strava.com/activities/7464037805

Aliağa-İzmir arasında vızır vızır bir kamyon trafiği olduğundan İzmir'e İzban'la girmeye karar verdik. Yol dümdüzdü ama... Bir kafa rüzgarı yemişiz... Aman allahım. Yol dönüyor, rüzgar da dönüyor. 40 kilometre kısacık mesafe ama öyle bir rüzgar yedim ki, İvrindi ve Balıkesir'deki yokuşlara dönesim geldi. Yokuşun sonu var ama rüzgarın sonu yok.

https://www.strava.com/activities/7479316261

İzmir'de 3 gün kaldık. Selçuk'a İzban'la geçtikten sonra Didim'e sürdük. Selçuk'un çıkışında kısa ve sert bir yokuş var. Sarper o yokuşta sık sık yürümek zorunda kaldı. (Dalga geçtim ama.. Geçmemeliymişim) Ortaklar'da 2şer duble çöp şiş yiyip 500 lira hesap verince içimize de oturdu valla. 

Bu yol aşırı derecede düz. Söke-Akköy arası DÜMDÜZ yol. Bayaa cetvelle çizilmiş, sıfır yokuş, hiçbir şekilde gidonu kırmadan ilerlemek gerekiyor. Fiziksel olarak aşırı kolay ama mental olarak oldukça zorlayıcı. Konya ovası gibi mübarek. 

Didim'e girerken bir benzincide durduk. Ya Akköy üzerinden gidecektik ya da Denizköy üzerinden. Denizköy'e otoyolla girerken çirkin bir yokuş vardı. Benzinci "OĞBİ OKKÖYDON GIDIN YOKOŞ YOK ORDO" dedi. Yol çok daha sakin görünüyordu. Hem de deniz kıyısı dedim. Ben akköy'den giderken Sarper Denizköy'den gitmeye karar verdi. Akköy'de hem yokuş vardı hem de bayaa soğuk asfaltta sürmek zorunda kaldım. Ama kilometrelerce yolda o kadar az araba vardı ki... Manzarası falan da daha güzeldi hem. Bir dahaki sefere gimball ya da go pro alacağım orada kesinleşti.

O benzincinin de gözünü... Lan hadi soğuk asfalt nedir bilmiyosun da nasıl yokuş yok? Falezlerden ine çıka gittim resmen.

CqHDoU.jpg

https://www.strava.com/activities/7485528290

End game boss... Didim'den Bodrum'a gitmek için ya Bafa Gölü'ne geri dönüp, azar azar ama aralıksız yokuş in-çık yapacaktık ya da yolu 30 km kısaltıp 3 tane canavar yokuş tırmanacaktık. Akbük'ten dağlara çıkmayı tercih ettik.

ETMEZ OLAYDIK. ANAMIZ AĞLADI ANAMIZ.... İlk yokuş bitmeden su kaynattım. Sarper de dağıldı. İlk tepeyi elimizde bisikletle çıktık. Hem aşşırı sıcak, hem bitmeyen aşırı dik yokuş. Yokuşun tepesinde Kazıklı Köyü vardı. Bayaa LGBT köyü yapmışlar. Her tarafını gökkuşağı boyamışlar, evlerin duvarlarında köyün krokisi falan var. Hakkını vereyim güzel yapmışlar. Köydeyken yalvardım "Şu pickuplardan birine atlayalım" diye ama ııh herif inat etti. 2. yokuşun tepesine de yürüyerek çıkarttı bizi. Aşırı sıcak beni berbat etti. Yürüyecek mecalim kalmamıştı. Sarper de önden gitmişti. Civardaki köylerde emlakçılıkla uğraşan bir kadının pickupına atlayıp Bodrum yoluna kadar gittim. Yolda da Sarper'e el salladım. Arzıma yüzüme sıçıldı resmen. Fiziksel duvarımın nasıl bir şey olduğunu öğrendim.

Sonrası da Bodrum işte. Bodrum'un girişinde güzel güzel yokuşlar var ama çıkılabiliyor. Yürümeye gerek yok. İnsani yokuşlar onlar. Sarper'i beklerken Avrupa'yı bisikletle dolaşan bir Hollandalı çiftle muhabbet ettik. Acayip kıskandım. Malum bizim memleketteki hatunların %99.99'u bırak bisikletle tura çıkmayı 10 kilometre dahi sürmekten acizler. Bunlar uçakla bir ülkeden ötekine geçip bisiklet turu yapıyolarmış.

Neyse onun haricinde... Yolda aşşşşırı derecede yemek yedik, öyle böyle değil. Ağzımız durmadı resmen. Günlük kaç litre kola içmişimdir hiçbir fikrim yok (Kolada kana hemen karışan dandik glikoz var. Çok güzel enerji veriyor) Onun haricinde yarım saatte bir meyve ezmesi falan gömdük. Hem sabah hem akşamları deli gibi yemek yedik. Yemeye içmeye o kadar çok para harcamışız ki... 78 kilo gidip, 71 kilo döndüm (Şu anda 72-73 arasındayım) 

Arabalardan yana sıkıntı hiç yaşamadık. Ama bu yaşamayacağımız anlamına da gelmiyordu. Malum... Türkiye. 

Çok da uzun olmuş. Soracağınız varsa sorarsınız.

Bütüün fotoğrafları koymaya kalkamayacağım. Zaten gimball ya da gopro olmadığı için çok güzel çekimler yapamadık. Ama yolda potansiyel çok yüksek ? İsteyen varsa girip baksın işte.

https://www.instagram.com/caglar.alaca/

TL;DR Pisiklet güzel şey. Sürün abi. Gözünüzü korkutmayın.

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu seferlik çekimle falan uğraşmadım. Seneye yanıma gimball ve gopro alıp öyle gideceğim. @Xenocide'a söylerim editingini yapsın. İşi ne! Olmadı ofistekilerden birine kitlerim. Hatta bir Prag planım var ama onun için @samaella'dan izin almam gerekiyor. ssdfsdfsdf... Hoş seneye kim öle kim kala. 

2 saat önce, neutrino dedi ki:

Cok iyi challenge olmus. Cop sise 500 ne abi sormadiniz mi fiyatini yemeden sgdh. Bi de Soguk asfalt nedir?

Soğuk asfalt mıcır taşının arasını doldurarak asfalt görünümü verilen tıngır mıngır yol. Acayip kol yoruyor. Çöp şiş koydu ya... Eskiden de ortaklardaki çöp şişçiler pahalıydı ama bu kadar zam yapmış olabileceklerini düşünemedik.

2 saat önce, Drall dedi ki:

30+ yaş metalciler gizli gay zaten genelde

Haydaaaaaa......... Oldu mu şimdi bu? Bodrum'a benimle beraber bisiklet sürecek hatun buldum da ben mi hayır dedim?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Aceace dedi ki:

Haydaaaaaa......... Oldu mu şimdi bu? Bodrum'a benimle beraber bisiklet sürecek hatun buldum da ben mi hayır dedim?

Bulursun be aga be, günün birinde bisikletle dünyayi gezer yedi millet onbir mineralle sevisirsin ins ❤️

 

cok imreniyorum bu arada gravel'a, basladim kenara ayirmaya umarim yakin zamanda cözebilirim ben de bi tane. Normal tur bisikleti yahut dag bisikleti kullanmisligin var mi uzun yolda? böyle pozisyonun ekstra yormasi gibi bi durum yasadin mi hic? sen insan bir birey gibisin, merak ettim görüsünü. Gravelcilar genelde psikopat oldugu icin onlara sorunca "ya sert olacan ya güclü, ikisi birdensen daha iyi tabi" falan diyolar skfdlgk

Drall tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çekilecek çile değil yemin ediyorum dsfgc

kaddafi bi elektrikli piskilet olmadan şehirlerarası hayyyatta gitmem. şu memleketi kurmadan önce bi traşlasaydınız be olum bu nasıl elevation ayıptır be.

 

yalnız cidden ama, bu kadar katmerli işe girişip, bi tane gopro bi şey almaz mı insan ya ne gavat adamsın sdfgsdbv kurguda suratına lgbt filtresi koyucam full.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...